Μόλις τώρα είδα τις απαντήσεις σας...
Κορίτσια, ειλικρινά δεν ξέρω τι να πω! Το ότι βάζω μια προσφώνηση στην αρχή του post μου δε σημαίνει ότι έχω προσωπικό πρόβλημα ή οτιδήποτε με το άτομο το όνομα του οποίου προσφωνώ.... αντιθέτως, δηλώνω ότι αφορμώμαι από το δικό του post !
Λυπάμαι που πάλι παρεξηγήθηκα....
Με όσα είπα δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να θίξω τους μη καπνιστές... Γι'αυτό και έλεγα ότι υπήρξα κι εγώ αντικαπνίστρια κλπ... Απλώς, εξέφρασα τη δική μου άποψη περί "ορίων" κλπ (είμαι απόλυτα σύμφωνη με τα λεγόμενα της Anima, πολύ εύστοχα τα όσα έγραψε)
Νομίζω πως το θέμα των ορίων είναι εντελώς υποκειμενικό και σχετικό... Καθένας κάνει τις δικές του σταθμίσεις και επιλογές και δεν μπορεί να κατηγορείται γι'αυτό.
Όσον αφορά για αυτά που λέει η Yasmin, έχω να πω πως ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως δεν αναφερόμουν σε ΑΛΛΕΡΓΙΚΟΥΣ ανθρώπους στο κάπνισμα!!!
Αναφερόμουν απλώς σε ΜΗ καπνιστές. Αν κάποιος είναι αλλεργικός και μου το δηλώσει φυσικά και είναι σεβαστή η κατάστασή του. Είναι θέμα υγείας! Αλλά η φυσική ενόχληση (τσούξιμο ματιών, τάση δύσπνοιας κλπ) που νιώθουν ΟΛΟΙ από τον καπνό του άλλου (γιατί τη νιώθουν καπνιστές και μη! συμπεριλαμβανομένης και της γράφουσας), γνώμη μου είναι ότι μπορεί να "μπει στην άκρη" προκειμένου να απολαύσει κανείς κάτι άλλο. Αν νιώθει πάλι κάποιος ότι προτιμά να μην ενοχλείται, είναι δική του και σεβαστή και πάλι επιλογή!
Κλείνω το θέμα του καπνίσματος, που όντως είναι μεγάλο και σοβαρό, απλώς ήθελα να προσπαθήσω να λύσω την παρεξήγηση.... δεν είναι ωραίο κάποια συγκεκριμένα άτομα να "πυροβολείτε" τον άλλον, που με ήπιο και φιλικό ύφος λέει τη γνώμη του, μόνο και μόνο επειδή λέει κάτι που σας εξοργίζει εξαιτίας προσωπικών προηγούμενων ή έστω.... προσωπικών ζητημάτων που έχουμε όλοι μας και είναι κατά κάποιο τρόπο θέματα "μην αγγίζετε, πονάει"!!
Yasmin και Anima, επαναλαμβάνω, δεν έχω τίποτα μαζί σας!