Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Γλυκειά Ριρή
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα,
Τον τελευταίο καιρό (δύο εβδομάδες τώρα) μας το έχει κάνει 2-3 φορές, παρ' όλο που της αλλάζουμε κάθε μέρα την άμμο της.
Οχι πως δεν το είχε ξανακάνει ποτέ στο παρελθόν - γίνεται αύριο Πέμπτη 9 ετών - αλλά το θεωρούσα όχι και τόσο παράλογο
να συμβεί. Κι' αυτό γιατί έχω περάσει πολλά χρόνια παρέα με γατούλες.
Διάβασα κάμποσα από τα μηνύματα σχετικά με αυτό το θέμα, αλλά το ξαναθέτω μπάς και βρούμε καμμιά άκρη.
Πάντως έτσι όπως την βλέπω, δεν φαίνεται να έχει πρόβλημα υγείας.
Κάποιος κτηνίατρος είχε πεί ότι είναι θέμα χαρακτήρα της γάτας και είναι έως απίθανο να αλλάξει....
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Λοιπόν έχω ένα γατάκι 30-35 ημερών και θέλω να του μάθω να τα κάνει στο κουτί με την άμμο αλλά δεν λέει να συνεργαστεί το "καλο" μου τα κακακια της τα εκανε στην άμμο αλλά παει κ κατουράει έξω απο την κούτα, σε γωνίες ή διπλα απο το κουτί με την άμμο (-.-) τι να κάνω για να την μάθω να κατουράει στην άμμο?

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος

Ενταξει,ειναι νωρις ακομα..ειναι μικρουλικο το γατακι.Καταρχην αφου εκανε τα κακακια της στην αμμο,αυτο ειναι πολυ καλο .Μην περιμενεις απο την πρωτη στιγμη να τα κανει ολα εκει,σιγα σιγα μαθαινει.Εσυ που και που,βαζε την στο κουτακι με την αμμο ,πιασε τα μπροστινα της ποδαρακια και κουνα τα σαν να σκαβει.Ε..σιγα σιγα θα το μαθει.Εξαλλου δεν εχει υπαρξει γατα που να μην εμαθε να πηγαινει στην αμμολεκανη της.

Οποτε μην αγχωνεσαι.Θελει λιγη υπομονη τωρα στην αρχη,αλλα θα το μαθει.
ΥΓ.Επισης δες μηπως ειναι πολυ μικρο το κουτι και χρειαζεται να βαλεις μεγαλυτερο.
Καλημερα Κατια.
Ενταξει,ειναι νωρις ακομα..ειναι μικρουλικο το γατακι.Καταρχην αφου εκανε τα κακακια της στην αμμο,αυτο ειναι πολυ καλο .Μην περιμενεις απο την πρωτη στιγμη να τα κανει ολα εκει,σιγα σιγα μαθαινει.Εσυ που και που,βαζε την στο κουτακι με την αμμο ,πιασε τα μπροστινα της ποδαρακια και κουνα τα σαν να σκαβει.Ε..σιγα σιγα θα το μαθει.Εξαλλου δεν εχει υπαρξει γατα που να μην εμαθε να πηγαινει στην αμμολεκανη της.
Οποτε μην αγχωνεσαι.Θελει λιγη υπομονη τωρα στην αρχη,αλλα θα το μαθει.
ΥΓ.Επισης δες μηπως ειναι πολυ μικρο το κουτι και χρειαζεται να βαλεις μεγαλυτερο.
μπόρει να πρέπει να παρω μεγαλήτερο κουτι για να μαθει πιο καλα ξερεις αν πρεπει να εχω παρει καποιο ιδικο χωμα? έχω είχα 1 γατα π τα εκανε σε χώμα κήπου και δεν εχω αγοράσει ακόμα κανονικό χώμα για αυτην παιζει ρολο αυτο?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Δεν ξερω αν παιζει ρολο στο να πηγαινει,αλλα σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να εχεις χωμα απο εξω.Μονο ειδικη αμμο απο πετ σοπ ή κτηνιατριοή ακομα και σουπερμαρκετ.Και αυτο,γιατι εκτος του οτι θα βρωμαει πολυ,ειναι σιγουρο οτι θα κολλαει διαφορα πραγματα,πχ σκουλικια,αλλα παρασιτα ακομα και αρρωστιες ,μυκητες κλπ,καθως εκει πηγαινουν και αλλα ζωα.Επισης και για σενα ειναι επικινδυνο.Σκεψου να εχει κανει κατουρα η κακα ενας ποντικος.Ακομα και λεπτοσπειρωση μπορεις να παθεις.Ουτε κατα διαννοια χωμα εξωτερικο δεν χρησιμοποιουμε στις αμμολεκανες μας για τα γατια μας.μπόρει να πρέπει να παρω μεγαλήτερο κουτι για να μαθει πιο καλα ξερεις αν πρεπει να εχω παρει καποιο ιδικο χωμα? έχω είχα 1 γατα π τα εκανε σε χώμα κήπου και δεν εχω αγοράσει ακόμα κανονικό χώμα για αυτην παιζει ρολο αυτο?

Οποτε ναι,πηγαινε σε ενα πετσοπ η κτηνιατρειο ή ακομα και σουπερ μαρκετ και αγορασε ειδικη αμμο.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
maria+benjamin
Νεοφερμένο μέλος
Καλησπέρα σε όλους!
Ο γάτος μου ο Μπένζαμιν είναι 2 ετών και τον υιοθέτησα πριν 3 μήνες που τον βρήκα στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας μου πληγωμένο. Πριν 2 εβδομάδες τον στείρωσα και έκτοτε κάνει τσίσα του κάθε μέρα πάνω στο κρεβάτι μου. Σκέφτηκα πως το κάνει γιατί απλώς θέλει να βγει βόλτα (μετά τη στείρωση δεν τον άφηνα). Παρόλο που βγαίνει κανονικά βόλτα, παίζουμε, τρώει, ουρεί συνεχεια πάνω στο κρεβάτι μου, γκρινιάζει και γρατζουνάει περισσότερο από πριν. Αποκλείω θέματα υγείας γιατί τον είδε η κτηνίατρος και το κάνει αποκλειστικά εκεί και όταν βρίσκομαι εγώ στο σπίτι . Δεν έχει δυσκολία στην ούρηση, αίμα, τρώει κανονικότατα (τον φωνάζουμε γουρουνάκι, μέχρι και ελιές τρώει), παίζει, πηδάει, τρέχει!! Δεν έχει αλλάξει κάτι στη ζωή μας, πλην της στείρωσης, όλα είναι όπως ήταν, ούτε άλλη γατούλα υπάρχει, ούτε καινούριο άτομο μέσα στο σπίτι. Δοκίμασα το ξύδι, το τσάι, το βιξ, τη χλωρίνη, τα πορτοκάλια, τα πάντα! Το κρεβάτι μου έχει όλες αυτές τις μυρωδιές πάνω κι αυτός εκείιιιι........ακάθεκτος! Είμαι σίγουρη ότι είναι ψυχολογικό το ζήτημα αλλά θέλω βοήθεια! Μήπως έχετε καμία ιδέα?

ofilia
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλησπερα και να τον χαιρεσαι

Μηπως να παρεις δευτερη γνωμη και απο αλλο κτηνιατρο?μπορει να ακουγομαι υπερβολικη,αλλα το οτι το κανει μετα τη στειρωση,και οτι γκρινιαζει οπως λες περισσοτερο απο πριν με προβληματιζει
κατι τον ενοχλει σιγουρα,γι αυτο προτεινω και 2η γνωμη για να αποκλεισεις καθε ενδεχομενο ιατρικου προβληματος
maria+benjamin
Νεοφερμένο μέλος
μένω γαλλία και πήγα σε μία πολύ καλή κτηνίατρο εδώ εξειδικευμένη. Θα πάρω αύριο και τη δική μου στην Ελλάδα (έχουμε κι εκεί γάτες, ο εκεί γατούλης κάνει τσίσα του παντού, αλλά έχει σακχαρώδη διαβήτη), μήπως έχει κάποια ιδέα! πφφ....αύριο θα πάρω σπρέυ ειδικό να ψεκάσω! Δε νομίζω να είναι πρόβλημα υγείας πάντως, γιατί και της γειτόνισσας έχει αυτήν την περίοδο θέμα με την κύστη του και είδα τα συμπτώματα. Ο δικός μου απλώς ανεβαίνει πάνω στο κρεβάτι, τα κάνει και κατεβαίνει τρέχοντας και κάνει γύρω γύρω χαρούμενος!Μόνο όταν είμαι στο σπίτι!!!Τι πρόβλημα υγείας είναι αυτό? Επιλεκτικό?? Θα ρωτήσω βέβαια και για δεύτερη γνώμη!!!!!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Πριν 2 εβδομάδες τον στείρωσα και έκτοτε κάνει τσίσα του κάθε μέρα πάνω στο κρεβάτι μου
Μάλλον να συμβουλευτείς τον κτηνίατρο για την πιθανότητα (και δεδομένου οτι έχουν περάσει μόλις δυο εβδομάδες αφότου ο γατούλης στειρώθηκε)
η συμπεριφορά του αυτή να οφείλεται σε ορμόνες που ακόμα υπάρχουν στον οργανισμό του και που ευθύνονται γι αυτή την εικόνα
του "ψευτο-οίστρου" που παρουσιάζει και που σιγά σιγά θα σταματήσει από μόνη της, αφού εξανεμιστεί κάθε ίχνος ορμόνης που έχει μείνει μέσα του.
maria+benjamin
Νεοφερμένο μέλος
σήμερα το πρωί μίλησα με την κτηνίατρό μου από Ελλάδα και μου είπε πως αφού κάνει τσίσα του μόνο στο κρεβάτι, τρώει, πίνει κι είναι χαρούμενος δεν είναι θέμα υγείας, ούτε υπάρχει περίπτωση να χουν μείνει ορμόνες από πριν. Θεωρεί τη στείρωση τυχαίο γεγονός και πιστεύει πως απλώς με εκδικείται που δεν τον άφηνα να βγαίνει. Τώρα δυο μέρες πάει κανονικά τις βόλτες του και σήμερα ψέκασα με ένα ειδικό σπρέυ, προς το παρόν ανεβαίνει και κατεβαίνει απτο κρεβάτι, περιορίζεται στον καναπέ. Για να δούμε κι απόψε! Τρομάζω να κοιμηθώ τα βράδια!!!! Δεν μπορώ όμως να του κρατήσω κακία, γιατί ενώ πάντα με περιμένει στον κήπο της πολυκατοικίας για να μπει μέσα, σήμερα και χτες τον βρήκα στο δεύτερο όροφο έξω από το διαμέρισμά μου να κάθεται και να με περιμένει

Pegu
Νεοφερμένο μέλος
Γεια σας, εδω και ενα μιση μηνα εχω παρει ενα γατακι την μπλου μου, ειναι 3 μισι μηνων και απο την πρωτη μερα που ηρθε εκανε τις αναγκες της στην λεκανη με την αμμο. Πριν δυο μερες αφοφευσε στο χαλακι του μπανιου, και σημερα το ξαναεκανε, η αμμος της ητανε καθαρη, και δεν το εχει ξανακανει αυτο ποτε, ενστικτωδος κοιταξα την τουαλετα της και προσεξα πως η πορτουλα δεν ανοιγε, δεν ξερω αν αυτο ητανε το προβλημα και τιν προιγουμενη φορα διοτι δεν ειμουν εγω σπιτι. Και δεν ξερω αν ειναι αυτη η αιτια. Τι να κανω;
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Pegu
Νεοφερμένο μέλος

3 αρσενικούς στειρωμένους και 2 κοριτσάκια... αστείρωτα ακόμα δυστυχώς και πρίν κάποιος βιαστεί να κρίνει ηταν αδεσποτα, καποια απο αυτα στα χάλια τους τα μάζεψα και σκεφτηκα να στειρωσω πρώτα τα αρσενικά αφου είχα ήδη αρσενικό στειρωμένο σπίτι μου, για να μην έχουμε άλλα.... Φροντίζοντας όμως και όλα τα αδέσποτα της γειτονιάς μου(χτυπημενα, άρρωστα, στειρωσεις) πήγαν πίσω οι στειρώσεις των δικών μου κοριτσιών, γιατι είμαι σε κακή φάση οικονομικά.
το πρόβλημα ειναι οτι ο μεγάλος μου αρχισε να κατουράει παντού....αλλά παντου... καναπεδες,ριχτάρια,κουρτίνες, ρουχα, κρεβατι, σεντόνια...

ο γιατρός δεν βρήκε κάτι παθολογικό άρα μας μένει το ψυχολογικό. Γιατί όμως? εχει να κάνει με τις μικρές αστείρωτες που....τον καβαλανε?
με το οτι θελει να δειξει κυριαρχία?Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
maria+benjamin
Νεοφερμένο μέλος
καταρχήν κανείς δε σε κρίνει, όλοι νιώθουμε ελαφρά ενοχοποίηση όταν θέλουμε να φροντίσουμε τα ζώα μας και κάποια πράγματα μένουν πίσω. Καλώς ή κακώς από το να είναι στο δρόμο και να υποφέρουν, καλύτερα είναι να τους δίνουμε ασφάλεια και αγάπη κι ας πάει και λίγο πίσω η στείρωση. Αν κατάλαβα καλά ο αρσενικός σου υποδέχτηκε ξαφνικά 4 νέα γατάκια από το πουθενά? Γιατί εάν ναι, τότε η συμπεριφορά του είναι άκρως φυσιολογική και μεταξύ μας υγιέστατη (!), αφού απαντά στο σοκ του περιβάλλοντος! Να φανταστείς ότι η μαμά μου γέννησε τα τρίδυμα αδερφάκια μου όταν ήμουν 10 ετών ετοίμασα βαλίτσα και με έψαχναν στη γειτονιά, και ήμουν και παιδάκι που μπορούσα να εκφραστώ με το λόγο! Αντίστοιχα η γάτα μας όταν είδε το γάτο μας να καταφτάνει καθημερινά κυλιόταν στον ασβέστη της απέναντι πολυκατοικίας και ερχόταν κλαίγοντας για να τραβήξει την προσοχή μας. Ο γάτος μου στο δικό μου σπίτι εδώ και 3 εβδομάδες τα κάνει πάνω στο κρεβάτι και η κτηνίατρός μου ήταν κάθετη: "σε εκδικείται", ακριβώς γιατί σταμάτησα να τον βγάζω. Μείωσε τους παράγοντες του σοκ του λοιπόν!Καταρχήν εγώ δοκίμασα διάφορα όπως σπρέυ, χλωρίνη, πορτοκάλια αλλά δε βοήθησαν. Μειώθηκε το πρόβλημά μου γιατί τον αφήνω να βγαίνει λίγο και γιατί καθαρίζω καλύτερα την άμμο του. Άρα δοκίμασε πολύ καλή καθαριότητα, αφού τρώει πήγαινέ τον στη λεκάνη του και ενίσχυσέ τον όποτε πηγαίνει εκεί με χάδια και γλυκόλογα!Ασχολείσου ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ μαζί του από ότι με τα άλλα γατιά. Σίγουρα κι αυτός προσπαθεί να δείξει κάπως ότι είναι ο αφέντης του σπιτιού και με το δίκιο του!!Κι έχει και τις θηλυκές μες στα πόδια του, οπότε στειρωμένος ή μη θα θέλει να παίξει λίγο (στο λέω γιατί ο γάτος μας αν και στειρωμένος, 3 χρόνια μετά και ακόμη κυνηγάει τη θηλυκιά μας να την απαυτώσει τα βράδια!!)!!Δυστυχώς θέλει αρκετή υπομονή!Και για σένα και για το πλυντήριό σου!Πίστεψέ με!το δικό μου έχει πάρει φωτιά!!Σιγά σιγά όμως με λίγη χλωρίνη και λίγα χάδια παραπάνω κάτι θα βελτιωθεί..θα δεις
Δεν είσαι μόνη!!είμαστε πολλοί αυτοί που πλέον η μυρωδιά του ph μας έχει κάτι από γατίσια .... πράγματα 

maria+benjamin σε ευχαριστώ για την απάντηση και την συμπαράσταση... η αλήθεια ειναι πως τελευταία λείπω ώρες απο το σπίτι και με 8 γατιά να διεκδικούν χάδια παιρνουν όλοι και απο λίγο
θα επανορθώσω όμως. Κουράστηκε και το πλυντήριο

maria+benjamin
Νεοφερμένο μέλος
, αλλά πούυυ τέτοια τύχη? ΣΕ ΝΙΩΘΩ!!!!!!!! αλλά κι αυτά πρέπει να συμβιβαστούν δεν μπορούν να τα έχουν όλα δικά τους!και στενοχωριέμαι που το λέω γιατί ο γάτος μου με χειρίζεται κανονικά, αλλά κάπου πρέπει να μπει και όριο!!!!!ενημέρωνέ μας για εξελίξεις!!!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool