Λέρωμα εκτός αμμολεκάνης

Καλέ 5 ή 8 γατιά;! :P

Κάνε όσα σου είπε η Μαρία παραπάνω, είναι όντως σωστά. Αλλά θα επισημάνω ότι πιστεύω πως και τα αστείρωτα κορίτσια ίσως προκαλούν θέμα. Ειδικά αν τον καβαλάνε κιόλας. Προσπάθησε να δρομολογήσεις τη στείρωσή τους, όποτε μπορέσεις. Θα κάνει καλό στην υγεία όλων. Ειδικά αφού είναι κοριτσάκια, κρίμα είναι να κινδυνέψουν από πυομήτρες και ιστορίες. Ίσως όντως να τον τρομάζει αν έχουν οίστρο. Αλήθεια, έχουν οίστρο;

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλέ 5 ή 8 γατιά;! :P

Κάνε όσα σου είπε η Μαρία παραπάνω, είναι όντως σωστά. Αλλά θα επισημάνω ότι πιστεύω πως και τα αστείρωτα κορίτσια ίσως προκαλούν θέμα. Ειδικά αν τον καβαλάνε κιόλας. Προσπάθησε να δρομολογήσεις τη στείρωσή τους, όποτε μπορέσεις. Θα κάνει καλό στην υγεία όλων. Ειδικά αφού είναι κοριτσάκια, κρίμα είναι να κινδυνέψουν από πυομήτρες και ιστορίες. Ίσως όντως να τον τρομάζει αν έχουν οίστρο. Αλήθεια, έχουν οίστρο;

5 δικά μου, 1 αδεσποτακι που στειρωσα και φιλοξενειτε για να παιρνει αντιβιωση και 2 μωρα που βρηκα στο δρομο το αδερφακι τους διπλα πατημενο και αυτα να κλαινε... :( συνολο 8 (φυσικα τα 3 σε λιγο καιρο θα φυγουν) :)
εχουν οιστρο και φυσικα θα στειρωθουν και οι μικρες μου, απλα πάντα κάτι τυχαινει την μια ο ενας μου ρθε με δοντια χαλια και ηταν επειγουσα η κατασταση την αλλη ο αλλος μου ρθε απο καβγα με πληγη στα @ του και επρεπε να στειρωθει κοκ ... ε οι δικες μου που ειναι μεσα στο σπιτι και δεν κινδυνευουν αμεσα πανε πισω.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Γεια σας! λοιπον εχω χοντρο προβλημα με το μιου,μου εχει σπασει τα νευρα!!!! κατουραει σε 2 συγκεκριμένα σημεια , κακακια κανει κανονικα στην αμμο αλλα το επιπλο μου το εχει σακατεψει! την πηγα και στον κτηνιατρο καναμε εξετασεις ολα οκ! ψυχολογικο! εχω δοκιμασει τα παντα! (αλλαξα αμμο ,πηρα τα σπρευ τα keep off πηρα, τα καθαριστικα για την μυρωδια, εβαλα την τροφη και το νερο στο σημειο που κατιυραει, εστρωσα χαλακι, χαρτια, τις αλλαξα το μερος της αμμολεκανης ....) τι αλλο να κανω πια? δεν μπορω αλλο εχω αγανακτησει 3 φορες την μερα σφουγγαριζω τον διαδρομο ! δεν μπορω να φερω κοσμο στο σπιτι νρεπομαι, ο κτηνιατρος μου λεει οτι ειναι ψυχολογικο και κατι την στρεσαρει.... 6 μηνες?????ΒΟΗΘΕΙΑ!!!! ειναι στειρωμενη 8 ετων και ποτε δεν μου τα εκανε αυτα!

Αφού πρόβλημα υγείας δεν υφίσταται, μήπως άλλαξε κάτι στη ρουτίνα του σπιτιού αυτούς τους τελευταίους 6 μήνες? :hmm:
Μήπως π.χ. λόγοι δουλειάς σε αναγκάζουν να λείπεις και μένει πολλές ώρες μόνη? Γιατί υπάρχουν γατιά που αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στην παρατεταμένη μοναξιά. Για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί να νιώθει ανασφάλεια και να το εκφράζει μ'αυτό τον τρόπο.:confused:
Μέχρι να βρεις πού ακριβώς οφείλεται αυτό το ψυχολογικό, προτείνω παράλληλα να δοκιμάσεις να της βάλεις 2 αμμολεκάνες τη μια κοντά στην άλλη..(την έχεις ακόμα την παλιά, έτσι δεν είναι;)'Ισως ξαφνικά αποφάσισε οτι θέλει να κάνει σε διαφορετικό μέρος τα "ψιλά" από τα "χοντρά" της..;)
Ή ακόμα να μεταφέρεις την αμμολεκάνη εκτός διαδρόμου(την είχες μεταφέρει έγραψες, αλλά δεν ξέρω αν εννοούσες σε άλλο δωμάτιο).
Ακόμα φρόντισε να εξαλείψεις τη μυρωδιά από τα τσίσα από το δάπεδο του διαδρόμου. Μπορεί να σφουγγαρίζεις και να είναι πεντακάθαρα, αλλά οι γάτες έχουν ισχυρότατη όσφρηση και "πιάνουν" προηγούμενες μυρωδιές που η ανθρώπινη μύτη δεν μπορεί να ..."διανοηθεί".Δηλαδή ένα καθαριστικό με ένζυμα που θα διασπάσουν τις πρωτείνες των ούρων και θα εξαλείψουν
τη μυρωδιά εντελώς. Νομίζω σε πετ σοπς μπορείς να βρεις τέτοια προϊόντα. Ψάξε και στο διαδίκτυο "pet odoure removal" ή κάτι σε "enzyme cleaner" .:)

Τελευταία επεξεργασία:
χμμμ μονο αυτο με τις 2 αμμολεκανες δεν εχω κανει.... και αν πιασει μετα τι κανω θα εχω 2 αμμολεκανες? οσο για τις μυρωδιες εχω παρει οτι κυκλοφορει σε πετ σοπ!παλι εκει παει!

Ψηφίζω κι εγώ διπλή αμμολεκάνη και να τις βάλεις και τις δύο σε ήσυχο μέρος, όχι πέρασμα όπως ο διάδρομος. Καλύτερα στο μπάνιο ή σε κάποια αποθηκούλα, ό,τι έχετε, που είναι ήσυχο και δεν περνάει συνέχεια κόσμος.

Eγώ πάντως που αντιμετωπίζω χρόνια πρόβλημα με το συγκεκριμένο θέμα ούτε η δεύτερη αμμολεκάνη βοήθησε ούτε τίποτα..
Ακόμα ψάχνω να βρώ τη λύση!:confused:
Πιστεύω πλέον οτι δεν υπάρχει λογική και λόγος που το κάνει! Απλά έτσι γουστάρει!:whistle:

δεν ξερω ρε παιδια τι να πω!ξαφνικα αρχισε να τα κανει αυτα στην αρχη εκανε το αντιθετο κακακια εκτος της αμμου και τσισακια εντος τωρα κανει το αντιθετο και ειναι πολυ εκνευριστικο!!!!! δεν μπορω εχω αγανακτησει το ψυχολογικο εγω το εχω παθει ! σκεφτομαι να την κλεινω στο μπάνιο μαζι με την αμμο οταν θελει ναα πηγααινει αλλα δεν μου παει καρδια! προχθες το επιασα την ωρα που πηγε να κατουρησει και το εβαλα στην αμμο δεν τα εκανε εκει περιμενε και κρατηθηκε καμια ωρα και μετα πηγε παλι στο σημειο!!! το επιπλο του διαδρομου εχει φουσκωσει πια! αγαπητη
loukoumas πες μου τι κανεις? εισαι μονιμα με μια σφουγγαριστρα στο χερι?

Ναι,οντως υπαρχουν γατια που για καποιο λογο το κανουν αυτο,ειναι γεγονος.
Παντως εγω,μαλλον ανακαλυψα γιατι μου κατουραγε η πουπιτσα μου εκτος.Και πως το καταλαβα;
Απο τοτε που εφυγε ο γλυκος μου ο μπουκακος,η πουπυ παιδια ΔΕΝ ξανακατουρισε ποτέ στην μπανιερα,που συνεχεια εκει πηγαινε,.ή σε μαξιλαρια κλπ.
Προφανως,επειδη ο μπουκακος την πειραζε...δεν ηθελε να κατουραει στην ιδια αμμολεκανη,η τελοσπαντων γενικα δεν ηθελε να κατουραει σε αμμολεκανη με αλλο γατι.Τα κακακια της βεβαια εκει τα εκανε,αλλα το κατουρημα παιδια παντα το εκανε εκτος.Την ειχα μαθει τουλαχιστον να τα κανει στην μπανιερα.Ε...απο τοτε που χασαμε τον μπουκακο,η πουπιτσα μονο αμμολεκανη πηγαινει.
Θα προτιμουσα βεβαια να ειχα τον μπουκακο και ας κατουραγε και επανω στο κεφαλι μου η πουπυ..αλλα τεσπα.:(

αγαπητη
loukoumas πες μου τι κανεις? εισαι μονιμα με μια σφουγγαριστρα στο χερι?

Υπομονή!:P
Πέραν της πλάκας (που βέβαια δεν το λές και πολύ αστείο..) εμένα δεν κατουράει στο πάτωμα αλλά σε πράγματα! Μαξιλάρια, ρούχα που πετάει στο πάτωμα και τα κατουράει, μπανιέρα, χαλάκια κτλ...Περνάει φάσεις..Υπάρχουν περίοδοι που ηρεμεί και περίοδοι που μας Π@δάει ανάποδα! Ε μια τέτοια φάση περνάμε τους τελευταίους μήνες! Δεν μπορώ πλέον να στρώσω χαλάκι πουθενά, έχω μαζέψει όλα τους τα κρεβατάκια και φροντίζω να μην αφήνω εκτεθημένα ρούχα και τα σχετικά! Φυσικά μετά το κατούρημα που έριξε στο κρεβάτι μας μετά απο 1.5 χρόνο που είχαμε αγοράσει καινούριο (το παλιό το είχε λιώσει) πλέον κλειδώνω και την κρεβατοκάμαρα όταν δεν είμαστε σπίτι!Τελευταία φορά κατούρησε τα παππούτσια της δουλειάς του φίλου μου! Αφού δεν μας έπνιξε και τους 2 είμαστε τυχεροί! :hehe: Το θέμα είναι βέβαια οτι δεν έχει 1-2 σημεία σταθερά! Κάθε φορά ανακαλύπτει και ένα καινούριο σημείο-πράγμα να κατουρήσει!Πιστεύω πως πλέον δεν έχω πολλά πράγματα να κάνω..Μόνο η υπομονή μου μένει ή να βρεθεί στο δρόμο!:P

Η γάτα μου, μου κατουράει το κρεβάτι

Γειά σας,
έχω μια θηλυκή γατούλα οκτώ μηνών που βρίσκεται σε οιστρο. Το θέμα είναι ότι εδώ και ένα μήνα σποραδικά ειχε αρχίσει να κατουραει το κρεβάτι της αδερφής μου. αυτό το έκανε μόνο στο κρεβάτι της αδερφής μου. σήμερα όμωςδοκίμασε το δικό μου κρεβάτι.Αφηνει στάμπες για να καταλάβετε σε ένα σημείο του κρεβατιού. Φοβάμαι πως μπορεί να το κάνει και αλλού καμια μέρα η να το κάνει ήδη και να μην το έχω πάρει είδηση. Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται με τον οιστρο? Δεν το κάνει συνέχεια αλλα τώρα τελευταία συχνά. δεν ξέρω τι κάνω !

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες στην παρέα μας anthi!:flowers:

Πιστεύω όχι μόνο υπάρχει περίπτωση να το κάνει από οίστρο, αλλά κατά πάσα περίπτωση το κάνει
ακριβώς εξ αιτίας του οίστρου!
Νομίζω οτι το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να περιμένεις να της περάσει ο οίστρος και μετά κατευθείαν στον κτηνίατρο για στείρωση. Έτσι μόνο θα αποφύγεις στο εξής, εκτός από το λέρωμα των κρεβατιών, το σημαντικότερο: Τις σοβαρές επιπλοκές στην υγεία της γατούλας σου που μπορεί να εμφανιστούν αν οι ορμόνες της, ούσα αστείρωτη, δεν βρίσκουν "διέξοδο" .

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Η γάτα μου, μου κατουράει το κρεβάτι

Καλημέρα!!
Το πιθανότερο είναι πως το κάνει λόγω οίστρου για να σημαδέψει την περιοχή της αλλά και για να τραβήξει την προσοχή σας!!

Επειδή έχω περάσει περίοδο όπου έπλενα σεντόνια 3 φορές τη μέρα ... σου προτείνω να πάρεις άμεσα τον κτηνίατρο σου ένα τηλέφωνο για να μην ταλαιπωρείσαι ούτε εσύ αλλά ούτε και η μικρούλα σου !! :) :)

Καλημέρα κι από μένα φίλη μου, όπως ήδη σου είπαν και τα κορίτσια παραπάνω είναι σχεδόν σίγουρο ότι η συμπεριφορά αυτή της γατούλας σου οφείλεται στον οίστρο που περνάει..Φρόντισε λοιπόν να τη στειρώσεις το συντομότερο, αφού είναι πλέον και σε κατάλληλη ηλικία. Έχε υπόψιν ότι όσο πιο σύντομα τη στειρώσεις μειώνεις κατά πολύ τις πιθανότητες να συνεχίσει αυτή τη συνήθεια, όσο το καθυστερείς υπάρχει δυστυχώς περίπτωση να της μείνει ως συνήθεια και μετέπειτα, σε πολύ μικρότερο βαθμό βέβαια! Επίσης όπου πάει και κάνει τη "ζημιά" φρόντισε να καθαρίζεις πολύ πολύ καλά, γιατί έχουν πολύ δυνατή όσφρηση κι επειδή τους μυρίζει στα σημεία που έχουν πάει, ξαναπηγαίνουν...!
Με το καλό να στειρωθεί η μικρή σου λοιπόν και εύχομαι όλα καλά :)

Απάντηση: Η γάτα μου, μου κατουράει το κρεβάτι

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Με βοηθήσατε πάρα πολύ!

Θα'ναι δεν θα'ναι 2 χρόνια περίπου, που έχω βάλει στο μπαλκόνι 2 πλαστικά καφάσια το ένα πάνω στο άλλο και πάνω πάνω χαλάκι που εναλάσσω με μαξιλαράκι, για να κάθεται η πριγκηπέσσα μου να αγναντεύει τα διάφορα και την κίνηση του δρόμου που της αρέσει :)

DSCN1186.jpg

Σήμερα το πρωί καθαρίζοντας την αμμολεκάνη της, είδα οτι τα κακά της ήταν ελάχιστα. Ψιλο-παραξενεύτηκα αλλά σκέφτηκα οτι θα πάει ίσως αργότερα για.."συμπλήρωμα".
Λίγο μετά όμως και βγαίνοντας στο μπαλκόνι, με περίμενε μια "έκπληξη". Βρήκα ένα καφέ σημάδι στο δάπεδο του μπαλκονιού, το μαξιλαράκι παραμερισμένο και στην επιφάνεια του καφασιού μια...κουραδίτσα (προφανώς το "συμπλήρωμα" που λέγαμε).
Κατά τα άλλα, τρώει, πίνει, παίζει κανονικά, δεν έχω δει κάποια αλλαγή που θα με έβαζε σε υποψίες οτι κάτι τρέχει με την υγεία της.
Άλλα τετράποδα δεν υπάρχουν στο σπίτι (μόνο εμείς τα δίποδα). Απ'οσο δε έχει πέσει στην αντίληψή μου, δεν έχει στρεσσαριστεί από κάτι, ούτε υπήρξε κάποια αλλαγή.
Υπάρχει πιθανότητα να είχε ξεκινήσει να τα κάνει στην αμμολεκάνη, αλλά κάτι να της τράβηξε την προσοχή (πχ περιστέρι)στο μπαλκόνι (σημειωτέον η αμμολεκάνη βρίσκεται κοντά στην μπαλκονόπορτα) και να έτρεξε πριν προλάβει να αδειάσει εντελώς το εντεράκι της? :hmm:

Θα'ναι δεν θα'ναι 2 χρόνια περίπου, που έχω βάλει στο μπαλκόνι 2 πλαστικά καφάσια το ένα πάνω στο άλλο και πάνω πάνω χαλάκι που εναλάσσω με μαξιλαράκι, για να κάθεται η πριγκηπέσσα μου να αγναντεύει τα διάφορα και την κίνηση του δρόμου που της αρέσει :)

DSCN1186.jpg

Σήμερα το πρωί καθαρίζοντας την αμμολεκάνη της, είδα οτι τα κακά της ήταν ελάχιστα. Ψιλο-παραξενεύτηκα αλλά σκέφτηκα οτι θα πάει ίσως αργότερα για.."συμπλήρωμα".
Λίγο μετά όμως και βγαίνοντας στο μπαλκόνι, με περίμενε μια "έκπληξη". Βρήκα ένα καφέ σημάδι στο δάπεδο του μπαλκονιού, το μαξιλαράκι παραμερισμένο και στην επιφάνεια του καφασιού μια...κουραδίτσα (προφανώς το "συμπλήρωμα" που λέγαμε).
Κατά τα άλλα, τρώει, πίνει, παίζει κανονικά, δεν έχω δει κάποια αλλαγή που θα με έβαζε σε υποψίες οτι κάτι τρέχει με την υγεία της.
Άλλα τετράποδα δεν υπάρχουν στο σπίτι (μόνο εμείς τα δίποδα). Απ'οσο δε έχει πέσει στην αντίληψή μου, δεν έχει στρεσσαριστεί από κάτι, ούτε υπήρξε κάποια αλλαγή.
Υπάρχει πιθανότητα να είχε ξεκινήσει να τα κάνει στην αμμολεκάνη, αλλά κάτι να της τράβηξε την προσοχή (πχ περιστέρι)στο μπαλκόνι (σημειωτέον η αμμολεκάνη βρίσκεται κοντά στην μπαλκονόπορτα) και να έτρεξε πριν προλάβει να αδειάσει εντελώς το εντεράκι της? :hmm:
Βρίσκω πολύ πιθανή την ερμηνεία σου.
' Οπως και νάχει παρακολούθησέ την να δεις αν θα το ξανακάνει. Αν ξαναγίνει, γνώμη μου πάντα, καλό θα ήταν να κάνατε μια επίσκεψη στην κτηνίατρο.:hmm:

Σ'ευχαριστώ Βάσω μου. :) Εννοείται οτι την παρακολουθώ και θα συνεχίσω να την παρακολουθώ.
smiley-char145.gif

Καλησπέρα..
μολις ο τσιτσακος μου κατουρισε πρωτη φορα πανω σε ενα αγαπημενο μου τζιν που βρηκε διπλωμενο..
μαλλον εγινε κ δικο του αγαπημενο..
Εχω ακουσει πως αυτα τα κανουν τα γατακια που ειναι αστειρωτα..
το τσιτσακι ειναι 2 χρονων κ ειναι στειρωμενο..
να ανησυχω??? μηπως το κανει συνηθεια? :worry:

Καλησπέρα..
μολις ο τσιτσακος μου κατουρισε πρωτη φορα πανω σε ενα αγαπημενο μου τζιν που βρηκε διπλωμενο..
μαλλον εγινε κ δικο του αγαπημενο..
Εχω ακουσει πως αυτα τα κανουν τα γατακια που ειναι αστειρωτα..
το τσιτσακι ειναι 2 χρονων κ ειναι στειρωμενο..
να ανησυχω??? μηπως το κανει συνηθεια? :worry:
Αν είναι στειρωμένος, θα σε συμβούλευα να τον παρακολουθήσεις να δεις αν θα το κάνει ξανά ή μήπως πλένεται πολύ στην περιοχή εκείνη. Κάπως έτσι ξεκινάνε οι ουρολοιμώξεις και οι διάφορες παθήσεις του ουροποιητικού.
Προσωπικά είμαι τόσο φοβιτσιάρα και σχολαστική που θα τον πήγαινα αμέσως σε κτηνίατρο.:worry:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back