Μωρό γατάκι! Φροντίδα και άλλες απορίες

Αυριο θα το παω στον κτηνιατρο γιατι σημερα δεν ειανι ανοικτος φαινεται να μπορει να διατρησει την θερμοκρασια του γιατι ειναι ζεστο οταν το ποιανω

Να μια φοτο 2014-04-21_18.43.00[1].jpg

2014-04-21_18.43.05[1].jpg

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• 2014-04-21_18.43.00[1].jpg
    2014-04-21_18.43.00[1].jpg
    1,1 MB · Εμφανίσεις: 111
  • 2014-04-21_18.43.05[1].jpg
  • 2014-04-21_18.43.00[1].jpg
    2014-04-21_18.43.00[1].jpg
  • 2014-04-21_18.43.05[1].jpg
Επεξεργάστηκε από συντονιστή:
Κουκλί είναι το μπεμπούλι!!
Μπορείς να τον πάρεις ένα τηλέφωνο να σε κατατοπίσει τι ακριβώς να κάνεις μέχρι αύριο που θα το δει.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ενταξει θα επικινωνησω μαζι του αν ειναι ζωντανω μεχρι αυριο θα σου στειλω φοτο ευχαριστω πολυ για τον χρονο σου:)

Σημερα τον πηγα στον κτηνιατρο και μου ειπε πως ειναι ενταξει και του αγορασα μια υποκαταστατη τροφη και του αρεσει τωρα κοιμαται εκανε τα τσισα τουα αλλα δεν μπορει να ενεργηθει και ο κτηνιατρος μου ειπε να τον κανω μασαζ τον εκανα κανενα 5 λεπτο αλλα φενεται να μην του αρεσει και ζοριζεται καπως λες να επιμεινω? Θα ανεβασω συντομα φοτο του

Καλημέρες σε όλους και χρόνια πολλά. Τα γατάκια, μέχρι στιγμής φαίνονται καλα και τα τρία! Τα ταίζω κάθε 3-4 ώρες. Στην αρχή δυσκολεύτηκα με το τάισμα γιατί η πρώτη κτηνίατρος μου έδωσε "μούφα" μπιμπερό και "μούφα" γάλα! Πήρα της royal το οποίο είναι άψογο! Έχουν αρχίσει να ανοίγουν λίγο τα μάτια τους. Παρατηρώ οτι έχουν κάτι σαν τσίμπλες, είναι φυσιολογικό? Να πάρω κολύριο και να τα καθαρίσω ή να τα αφήσω να ανοίξουν τελείως? Η μάνα τους είναι ακόμα στο ιατρείο και αναρρώνει. Ο γιατρός μου είπε οτι πάει πολύ καλα, απο διάθεση και όρεξη είναι super. Απλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε όμως αν θα εμφανίσει μαστίτιδα στους εναπομείναντες μαστούς. Αν εμφανίσει και χρειαστούν όλοι αφαίρεση, θα έχουμε πρόβλημα!

Σημερα τον πηγα στον κτηνιατρο και μου ειπε πως ειναι ενταξει και του αγορασα μια υποκαταστατη τροφη και του αρεσει τωρα κοιμαται εκανε τα τσισα τουα αλλα δεν μπορει να ενεργηθει και ο κτηνιατρος μου ειπε να τον κανω μασαζ τον εκανα κανενα 5 λεπτο αλλα φενεται να μην του αρεσει και ζοριζεται καπως λες να επιμεινω? Θα ανεβασω συντομα φοτο του

Πολύ χαίρομαι που είναι καλά ο μικρούλης! :)
Δεν έχει χρειαστεί να βοηθήσω γατάκι να ενεργηθεί αλλά απ΄ό,τι έχω διαβάσει εδώ είναι πιο δύσκολο από τα τσίσα, θέλει περισσότερη επιμονή. Πάντως, πρέπει να γίνει.

Το ξερω φενεται καλυτερα απο χθες και κοιμαται πολλες ωρεσ θα προσπαθισω με περισοτερο μασαζ και ισως να μην τον κουρασο πολυ :)

Καλημέρες σε όλους και χρόνια πολλά. Τα γατάκια, μέχρι στιγμής φαίνονται καλα και τα τρία! Τα ταίζω κάθε 3-4 ώρες. Στην αρχή δυσκολεύτηκα με το τάισμα γιατί η πρώτη κτηνίατρος μου έδωσε "μούφα" μπιμπερό και "μούφα" γάλα! Πήρα της royal το οποίο είναι άψογο! Έχουν αρχίσει να ανοίγουν λίγο τα μάτια τους. Παρατηρώ οτι έχουν κάτι σαν τσίμπλες, είναι φυσιολογικό? Να πάρω κολύριο και να τα καθαρίσω ή να τα αφήσω να ανοίξουν τελείως? Η μάνα τους είναι ακόμα στο ιατρείο και αναρρώνει. Ο γιατρός μου είπε οτι πάει πολύ καλα, απο διάθεση και όρεξη είναι super. Απλά πρέπει να περιμένουμε να δούμε όμως αν θα εμφανίσει μαστίτιδα στους εναπομείναντες μαστούς. Αν εμφανίσει και χρειαστούν όλοι αφαίρεση, θα έχουμε πρόβλημα!
Αχ, μακάρι να ανναρρώσει σύντομα η μανούλα, τι τραβάει κι αυτή! Στη θέση σου θα ρωτούσα τον κτηνίατρο για τα ματάκια, πάνως από ό,τι έχω ακούσει με γάζα μόνο τα καθαρίζουν και φυσιολογικό ορό-αν δεν απατώμαι. Καλύτερα να σου πει κάποιος πιο έμπειρος. :redface:

Το ξερω φενεται καλυτερα απο χθες και κοιμαται πολλες ωρεσ θα προσπαθισω με περισοτερο μασαζ και ισως να μην τον κουρασο πολυ :)
Εύχομαι όλα να πάνε καλά, αφού κι ο γιατρός σας είδε και είπε πως είστε καλά, μη φοβάσαι τίποτα!

Έχω την αίσθηση πως για να ενεργηθεί το μικρό, θα πρέπει να του κάνεις "μασάζ" στον πωπό με υγρή πετσετούλα, κάτι που να είναι υγρό τελοσπάντων, σαν να τα μουσκεύει η μαμά τους να ενεργηθούν. Αυτό έχω διαβάσει. Δοκίμασέ το κι έτσι!

2014-04-22_13.58.28[1].jpg

2014-04-22_11.58.26[1].jpg

Και με εμενα αυτο μου ειπε ο γιατρος μου αλλα το μικρο κλαιει και θελει να φυγει και δεν με αφηνει να επιμινω η αδικα θα το βασανισω?

Συνημμένα

• 2014-04-22_13.58.28[1].jpg
    1,2 MB · Εμφανίσεις: 253
  • 2014-04-22_11.58.26[1].jpg
    1,7 MB · Εμφανίσεις: 126
  • 2014-04-22_13.58.28[1].jpg
    1,2 MB · Εμφανίσεις: 253
  • 2014-04-22_11.58.26[1].jpg
    1,7 MB · Εμφανίσεις: 126
Προτείνω να επιμείνεις μαλακά μαλακά, να δοκιμάσεις κι άλλες φορές!

Να επιμείνεις μαλακά. Θέλει κάμποση υπομονή. Κράτα το γατάκι απαλά από το σώμα και με ένα βρεγμένο βαμβάκι (ή οποιοδήποτε έιδος μαλακού υφάσματος) τρίψε το συνεχόμενα δίπλα από τον πωπό του. Λογικά θα αρχίσει να κλαψουρίζει και να σπαρταράει για να φύγει, αλλά πρέπει να επιμείνεις. Αν περάσει πάνω από μισό λεπτά και δε γίνει τίποτα μην επιμείνεις άδικα. Αν είναι να τα κάνει, κάποια στιγμή θα νιώσεις την κοιλιά του να συσπάται και θα δεις να βγαίνει σιγά σιγά αυτό που πρέπει να βγει. Συνέχισε να τρίβεις για να το βοηθήσεις (δεν ξέρει ακόμα πως πρέπει να "σπρώξει" για να συνεχίσει την έξοδο του μεσολογγίου), μέχρι να βγάλει ό,τι μπορεί.

Η πιθανότητα να έχει σκουληκάκια, τα οποία το ψιλοστουμπώνουν και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την αφόδευση, είναι πολύ μεγάλη. Ρώτα τον κτηνίατρο αν μπορεί να πάρει κάτι για να βοηθήσει την κατάσταση. Υπάρχει η πάστα banmith για γατάκια. Η δικιά μου κτηνίατρος μου πρότεινε το σιρόπι vermox (βγαίνει και σε χάπια, αλλά αυτό δε μας ενδιαφέρει), το οποίο είναι ανθρώπινο φάρμακο και το βρίσκεις στα φαρμακεία. Με μια σύριγγα του έδωσα μία φορά τη μέρα 2 σταγονίτσες για τρεις μέρες. Μπορεί να ήταν και τυχαίο, αλλά λίγες ώρες μέτα την πρώτη δόση κατάφερε να τα κάνει. Πριν δώσεις οτιδήποτε στο γατί, ρώτα οπωσδήποτε τον κτηνίατρο όμως.

Στο παρακάτω βίντεο θα δεις πως γίνεται το τρίψιμο-μασάζ. Δεν είναι απαραίτητο να το έχεις αναποδογυρισμένο, αλλά φαντάζομαι ότι βοηθάει ως προς το κράτημα.

https://www.youtube.com/watch?v=-ZbHMrXaP78

Να επιμείνεις μαλακά. Θέλει κάμποση υπομονή. Κράτα το γατάκι απαλά από το σώμα και με ένα βρεγμένο βαμβάκι (ή οποιοδήποτε έιδος μαλακού υφάσματος) τρίψε το συνεχόμενα δίπλα από τον πωπό του. Λογικά θα αρχίσει να κλαψουρίζει και να σπαρταράει για να φύγει, αλλά πρέπει να επιμείνεις. Αν περάσει πάνω από μισό λεπτά και δε γίνει τίποτα μην επιμείνεις άδικα. Αν είναι να τα κάνει, κάποια στιγμή θα νιώσεις την κοιλιά του να συσπάται και θα δεις να βγαίνει σιγά σιγά αυτό που πρέπει να βγει. Συνέχισε να τρίβεις για να το βοηθήσεις (δεν ξέρει ακόμα πως πρέπει να "σπρώξει" για να συνεχίσει την έξοδο του μεσολογγίου), μέχρι να βγάλει ό,τι μπορεί.

Η πιθανότητα να έχει σκουληκάκια, τα οποία το ψιλοστουμπώνουν και δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο την αφόδευση, είναι πολύ μεγάλη. Ρώτα τον κτηνίατρο αν μπορεί να πάρει κάτι για να βοηθήσει την κατάσταση. Υπάρχει η πάστα banmith για γατάκια. Η δικιά μου κτηνίατρος μου πρότεινε το σιρόπι vermox (βγαίνει και σε χάπια, αλλά αυτό δε μας ενδιαφέρει), το οποίο είναι ανθρώπινο φάρμακο και το βρίσκεις στα φαρμακεία. Με μια σύριγγα του έδωσα μία φορά τη μέρα 2 σταγονίτσες για τρεις μέρες. Μπορεί να ήταν και τυχαίο, αλλά λίγες ώρες μέτα την πρώτη δόση κατάφερε να τα κάνει. Πριν δώσεις οτιδήποτε στο γατί, ρώτα οπωσδήποτε τον κτηνίατρο όμως.

Στο παρακάτω βίντεο θα δεις πως γίνεται το τρίψιμο-μασάζ. Δεν είναι απαραίτητο να το έχεις αναποδογυρισμένο, αλλά φαντάζομαι ότι βοηθάει ως προς το κράτημα.

https://www.youtube.com/watch?v=-ZbHMrXaP78

Αχ πολυ τελειο το βιντεακι..Προδρο ολα καλα να σας πανε και οι τσιμπλες ειναι φυσιολογικες τις καθαριζεις με πανακι καλυτερα κατι που να μην εχει ινες γαζα αποστειρωμενη π.χ για τραυματα και την βουτας σε λιγο χαμομηλι και βγαζεις τις τσιμπλιτσες..οσο για τα κακα πρεπει να επιμείνεις αν δεις το βιντεο ετσι θα κλαιει και ο δικος σου..Αντε με το καλο να του κανεις δικο του θεμα με πολλες πολλες φωτο

Ευχαριστω πολυ για την κατατοπιση και το βιντεο αλλα κανω τη διαδικασια αυτη γυρο στο λεπτο αλλα αυτο τιποτα φωναζει παρα πολυ δυνατα και απλος διαστελεται ο ποπος του τιποτα. Ανα ποσες ενεργουνται τα γατακια?

Λογικά θα ενεργούνται κάθε μέρα από λίγο. Ίσως να μην χρειάζεται αλλά και πάλι η γνώμη του γιατρού θα βοηθούσε σημαντικά, ειδικά αν παίζει κάποιος ανασταλτικός παράγοντας, όπως προαναφέρθηκε, ενδοπαράσιτα π.χ. ..
..παίζει να έχει δυσκοιλιότητα το μικρό;..

Σε ευχαριστω πολυ και παλυ ια ολη την βοηθεια :). Το μκρο τελικα εκανε κατι.... πολυ λιγο αλλα κιτρινο οχι πολυ οπως του βιντεο περιπου .... DSCF3246[1].jpg

DSCF3248[1].jpg

Συνημμένα

• DSCF3246[1].jpg
    DSCF3246[1].jpg
    1,2 MB · Εμφανίσεις: 100
  • DSCF3248[1].jpg
    DSCF3248[1].jpg
    1,2 MB · Εμφανίσεις: 88
  • DSCF3246[1].jpg
    DSCF3246[1].jpg
    1,2 MB · Εμφανίσεις: 100
  • DSCF3248[1].jpg
    DSCF3248[1].jpg
    1,2 MB · Εμφανίσεις: 88
Δεν πρέπει να είναι κίτρινα, όπως επίσης δεν πρέπει να είναι πολύ νερουλά ή πολυ σφιχτά. Πρέπει να είναι ανοιχτό καφέ (με δεδομένο ότι τόσο μωρό που είναι πρέπει να τρώει μόνο υποκατάστατο γάλακτος) και αρκετά σχηματισμένα (όχι διάρροια, όχι σκληρά σα μεγάλης γάτας). Αν δε ρώτησες γιατρό σχετικά με σκουλήκια, ρώτα το συντομότερο δυνατόν. Επίσης να πας να πάρεις το baby cat milk της royal canin, αν δεν το έχεις πάρει ήδη και να ακολουθείς τις οδηγίες χρήσης. Το έχουν όλα τα σοβαρά pet shop, είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή του, αλλά εγώ δε θα πρότεινα τίποτα άλλο.
https://www.royalcanin.co.za/products/products/cat-products/feline-health-nutrition/baby-cat-milk

Είναι απίστευτο κουκλάκι.

Επίσης τώρα που είναι ακόμα μωρό και εμφανώς στουμπωμένο, μην περιμένεις ότι θα τα κάνει κάθε μέρα σαν κανονική γάτα. Κάποια γατάκια τα κάνουν σχεδόν σε κάθε τάισμα, κάποια μπορει και μέρα παρά μέρα. Παρακολούθα την κοιλίτσα του και να επιμένεις περισσότερο όταν τη βλέπεις/νιώθεις τουμπανιασμένη. Σε κάθε περίπτωση -ξαναλέμε- να συμβουλέυεσαι γιατρό. Τα μωρά γατάκια -ειδικά χωρίς τη μαμά τους- είναι πολύ εύθραυστα και μπορεί να πάνε άκλαφτα από τη μια στιγμή στην άλλη, εκεί που σου φαίνονται μια χαρά. Μια διάρροια, ένα κρύωμα είναι ικανά να τα στείλουν σε διάστημα ωρών. Πράξε τα δέοντα.

Το γουργουρισμα τι διλωνει γιατι μολις το ταισα αρχισε να γουργουριζει και μεα απο λιγο κοιμηθικε το απογευμα θα παρω τον γιατρο για να τον ενημερωσω πηστευω πως θα την βγαλει καθαρη. Επισης πρεπει να πω πως ανακαλυψα μια καλη ιδεα , αντι για μπουκαλια με ζεστο νερο του εωαλα μια μικρη ηλεκτρικη κουβερτα που δεν την χεριαζομουν πια χωρι να ερχεται σε αμεση επαφη με αυτο πηστευω πως πολυ μπορουν να απαλαχθουν απο την αλλαγη του νερου με τον ηλεκτρισμο ;)

Το γουργουρισμα τι διλωνει γιατι μολις το ταισα αρχισε να γουργουριζει και μεα απο λιγο κοιμηθικε το απογευμα θα παρω τον γιατρο για να τον ενημερωσω πηστευω πως θα την βγαλει καθαρη. Επισης πρεπει να πω πως ανακαλυψα μια καλη ιδεα , αντι για μπουκαλια με ζεστο νερο του εωαλα μια μικρη ηλεκτρικη κουβερτα που δεν την χεριαζομουν πια χωρι να ερχεται σε αμεση επαφη με αυτο πηστευω πως πολυ μπορουν να απαλαχθουν απο την αλλαγη του νερου με τον ηλεκτρισμο ;)

το γουργουρισμα ειναι πολυ καλο σημαδι, το κανουν τα μικρακια οταν ειναι ευχαριστημενα και ηρεμα και η μαμα τους παιρνει το μηνυμα. η ηλεκτρικη κουβερτα ειναι οντως καλη λυση απλα προσεχε μην παραζεσταθει.

ως προς το θεμα της δυσκοιλιοτητας τα περισσοτερα νεογεννητα γατακια εχουν αυτο το θεμα οταν χανουν τη φροντιδα της μαμας τους, πιστευω οτι εχει να κανει με την αλλαγη γαλακτος. δεν ειναι απαραιτητο να τα κανουν καθε μερα, μεχρι και τρεις μερες να μην τα κανουν σε αυτη τη φαση δεν υπαρχει προβλημα απ' οσο εχω δει. εννοειται οτι εσυ πρεπει να προσπαθεις τακτικα να κανεις ολα τα παραπανω που σου λενε, με υπομονη και δινοντας στο γατακι χρονο να του ρθει η αναγκη. αν παρ'ολα αυτα τα εχεις κανει ολα αυτα και για 3- 4 μερες δεν κανουν τιποτα, που δεν ειναι καθολου απιθανο αν εχουν στουμπωσει, το προβλημα λυνεται πολυ ευκολα με duphalac ενα σιροπι για ανθρωπινα παιδια για τη δυσκοιλιοτητα αλλα θελει πολυ προσοχη στη δοση. εγω πχ εδινα 1 σταγονα (κυριολεκτικα)στο καθενα τη μερα για 2-3 μερες και ολα καλα. εννοειται οτι πριν χορηγησεις οποιοδηποτε φαρμακο συμβουλευεσαι κτηνιατρο- αν και πολλες φορες προτεινουν κλυσμα το οποιο το θεωρω πιο επιπονο.

εσυ βεβαια απ τη στιγμη που ηδη αρχισε να τα κανει δεν χρειαζεται να ανησυχεις. συχνα ταισματα, ζεστη, παρακολουθηση με τις αναγκες και ευχομαι να πανε ολα καλα!

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back