Μωρό στο σπίτι και γάτα

• Thread starter Thread starter Melini
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Melini

Διάσημο μέλος

Η Melini αυτή τη στιγμή δεν είναι συνδεδεμένη. Είναι 48 ετών και μας γράφει από Κηφισιά (Αττική). Έχει γράψει 2.690 μηνύματα.
Αυτό είναι το πρώτο μου μήνυμα στη σελίδα, ύστερα από την ταχύτατη εγγραφή μου (πριν ακριβώς 5 λεπτά). Χαιρετώ λοιπόν όλους τους γατόφιλους και χαίρομαι πολύ που σας ξετρύπωσα στον κόσμο του Web.
Διάβασα τα μηνύματα σχετικά με τους κινδύνους κατά την εγκυμοσύνη, πράγματα που είναι λίγο πολύ γνωστά (οι φοβίες, οι μύθοι για τοξοπλάσμωση κλπ). Έχουμε βρει στη δίπλα πολυκατοικία ένα καλαθάκι με 4 πανεμορφα μαυρούλια (τα προσέχει μια κυρία προς το παρόν) και σκεφτόμαστε με τον άντρα μου (που επίσης λατρεύει τις γάτες) να υιοθετήσουμε 2. Επίσης, από Ιανουάριο λέμε να προσπαθήσουμε για μωρό.
Όταν όμως γεννηθεί το μωρό, ποια θα είναι η συμπεριφορά της γάτας απέναντί του? Μπορεί να ζηλέψει και να γίνει επιθετική? Πώς γίνεται η προσέγγιση και τι πρέπει να προσέχεις όταν έχεις ένα νεογέννητο στο σπίτι (πέρα από την καθαριότητα) Και φυσικά δε θα ήθελα να ρισκάρω ούτε τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού μου, αλλά ούτε και να υιοθετήσω δυο γατάκια, τα οποία σε ένα χρόνο θα πρέπει να αλλάξουν περιβάλλον (μάλλον στον κήπο της πεθεράς μου), ούτε και να φορτώσω κάποιον τρίτο με τη φροντίδα τους.
Τι ξέρετε λοιπόν σχετικά με τις αντιδράσεις της γάτας σε ένα νεο μωράκι στο σπίτι?

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλωσήρθες!! :)
Πολύ χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους με τόσο υπεύθυνη στάση -μπράβο! Αν διαβάζεις αγγλικά, εδώ υπάρχει ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο σχετικά με τη συνύπαρξη γάτας και μωρού. Επίσης, κάποιες βασικές συμβουλές θα βρεις εδώ.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλως μας ήρθες! και εγω θα σε παραπεμπα εκεί αλλα με προλαβε η φίλη Αretha..:). Ρίξε μια ματια και τα ξαναλεμε!:D

Μωρό δεν έχω, αλλά ο γάτος που είχε η γιαγιά μου έγινε μετά μπέιμπισίτερ της μάνας μου.
Ένας επόμενος γάτος (που προϋπήρχε από εμένα) έγινε δική μου νταντά.
Και μια φίλη έλεγε στον δικό της "σου ετοιμάζουμε αδερφάκι"΄...:lol::lol:
Όλοι φέρθηκαν εξαιρετικά!
Βεβαίως υπάρχουν και αντίθετα παραδείγματα, οπότε απλώς μαζεύεις γνώμες και εμπειρίες.
Καλά να σου πάνε όλα, ό,τι κι αν αποφασίσεις.:)

Από διηγήσεις γατόφιλης φίλης της μητέρας μου, φαίνεται ότι η γάτα της είχε αναλάβει ρόλο φυλακα του μωρού & δεν άφηνε κανέναν να το πλησιάσει

Καλωσήρθες!! :)
Πολύ χαίρομαι όταν βλέπω ανθρώπους με τόσο υπεύθυνη στάση -μπράβο! Αν διαβάζεις αγγλικά, εδώ υπάρχει ένα πολύ κατατοπιστικό άρθρο σχετικά με τη συνύπαρξη γάτας και μωρού. Επίσης, κάποιες βασικές συμβουλές θα βρεις εδώ.

Χίλια ευχαριστώ, είναι ένα καλό ξεκίνημα για την έρευνά μου, και, επειδή και αγγλικά ξέρω και είμαι και μεταφράστρια, θα προσπαθήσω να το μεταφράσω, μόλις βρω χρόνο, και να το δημοσιεύσω, αν ενδιαφέρει και άλλα μέλη :)

Έτσι έιναι ακριβώς όπως είπαν και τα κορίτσια πιο πάνω εγώ έκανα 2 παιδιά αφού ήδη είχα ζωό μέσα στο σπίτι και ο γιατρος παντα μου έλεγε ότι πιο πολύ κινδύνευα από τα κακοπλυμένα λαχανικά παρά από το ζωάκι μου που ήταν μέσα στο σπίτι και δεν έτρωγε τίποτε ωμό......

Ξεκήνα εσύ και εμείς εδώ θα έιμαστε για βοήθεια:up::up::up:

Η Φωφώ είναι εφτά μήνες μεγαλύτερη από την αδερφή μου. Όταν η αδερφή μου ήταν μωρό και κοιμόταν στην κούνια της η φωφω καθόταν στην καρέκλα δίπλα στην κούνια και την κοιτάγαμε της ώρες. Μόλις η μικρή έκλεγε και η γατούλα ήταν σε άλλο δωμάτιο και δεν μπορούσε να πάει καθόταν μπροστά στην πόρτα ου δωματίου και έκλεγε μέχρι να της ανοίξουμε και να πάει α κάτσει δίπλα στην κούνια. Όταν η αδερφή μου μεγάλωσε και μπορούσε πλέων να κάτσει, η μητέρα μου την έβαζε πάνω σε ένα χάλι στην βεράντα με κάποια παιχνίδια και πότιζε τα λουλούδια, η φωφω είχε κάνει τότε τα πρώτα(και τελευταία αφού μετά την στειρώσαμε) γατάκια και έπαιρνε το ένα που δεν είχαμε δώσει και το έβαζε πάνω στο χάλι με την μικρή και καθόταν και τις πρόσεχε. Ακόμα και τώρα όταν στεναχωριέται η αδερφή μου η φωφωκα πάει και κλαίει δίπλα της.:D
Γενικά εξαρτάτε από το ζώο, εμείς δεν είχαμε πρόβλημα.:up:;)

Τι ωραία που είναι να βλέπεις προοδευτικούς και ανοιχτόκαρδους ανθρώπους με παιδεία,ανάμεσα στους δεκάδες απαίδευτους που συναντάμε καθημερινά...Μπράβο σας παιδιά,εύχομαι να κάνετε τελικά την υιοθεσία και να αποκτήσετε δύο χνουδωτές νταντάδες για το μελλοντικό μωράκι σας!Ό,τι χρειαστείτε,μη διαστάσετε,εδώ είμαστε.:up:(Μου φτιάξατε τη μέρα μετά από τόσες κακίες που διάβασα)

Η Φωφώ είναι εφτά μήνες μεγαλύτερη από την αδερφή μου. Όταν η αδερφή μου ήταν μωρό και κοιμόταν στην κούνια της η φωφω καθόταν στην καρέκλα δίπλα στην κούνια και την κοιτάγαμε της ώρες. Μόλις η μικρή έκλεγε και η γατούλα ήταν σε άλλο δωμάτιο και δεν μπορούσε να πάει καθόταν μπροστά στην πόρτα ου δωματίου και έκλεγε μέχρι να της ανοίξουμε και να πάει α κάτσει δίπλα στην κούνια. Όταν η αδερφή μου μεγάλωσε και μπορούσε πλέων να κάτσει, η μητέρα μου την έβαζε πάνω σε ένα χάλι στην βεράντα με κάποια παιχνίδια και πότιζε τα λουλούδια, η φωφω είχε κάνει τότε τα πρώτα(και τελευταία αφού μετά την στειρώσαμε) γατάκια και έπαιρνε το ένα που δεν είχαμε δώσει και το έβαζε πάνω στο χάλι με την μικρή και καθόταν και τις πρόσεχε. Ακόμα και τώρα όταν στεναχωριέται η αδερφή μου η φωφωκα πάει και κλαίει δίπλα της.:D
Γενικά εξαρτάτε από το ζώο, εμείς δεν είχαμε πρόβλημα.:up:;)

πολυυυυ γλυκια η Φωφω.... :inlove:
εγω μεγαλωσα με ...σκυλους μεσα στο σπιτι και γατες εξω (αλλεργικη η μαμα) αλλα ποτε δεν ειχαμε προβλημα με κανενα ζωακι μας...ισα ισα μας προσεχαν και ο ενας σκυλος μας ειχε σωσει και τον αδερφο μου στην θαλασσα....

Χίλια ευχαριστώ, είναι ένα καλό ξεκίνημα για την έρευνά μου, και, επειδή και αγγλικά ξέρω και είμαι και μεταφράστρια, θα προσπαθήσω να το μεταφράσω, μόλις βρω χρόνο, και να το δημοσιεύσω, αν ενδιαφέρει και άλλα μέλη :)
Αυτό θα ήταν πάρα πολύ καλό!!:up:
Μπορείς να το υποβάλεις ως άρθρο, στην αντίστοιχη κατηγορία.
Ευχαριστούμε πολύ!!

Χωρίς λόγια...

alehsani_romy.jpg

Χωρίς λόγια...

alehsani_romy.jpg

Πες μου ότι φυλάει το δικό σου παιδάκι και είναι το κουκλάκι της υπογραφής σου

Πες μου ότι φυλάει το δικό σου παιδάκι και είναι το κουκλάκι της υπογραφής σου

Όχι... είναι γατάκι από το εκτροφείο στη Γερμανία που πήρα τον δικό μου... τον δεξί ασπρούλη που βλέπεις στη φωτό...

Δεν έχω φωτό όταν ήταν μωρό... η ανιψιά μου... που μεγαλώνει με τα γατούλια μου... και ο γιος μου από μωρό μεγάλωσε μαζί τους... χωρίς κανένα πρόβλημα...
Αρκεί να μη τους κρύβουμε το μωρό..... να τους το δείχνουμε κανονικά... γιατί το απαγορευμένο τα εκνευρίζει... και δημιουργεί ζήλιες... ;)

CIMG0528.JPG

CIMG0530.JPG

έμοιαζε γι αυτο σε ρώτησα:)

Καταπληκτικο!!!
Εγώ είχα πάντα γάτα στο σπίτι αλλά από τότε που ήμουν 4 ετών, δεν φαντάστηκα ότι μπορεί να δημιουργηθεί τέτοιος δεσμός ανάμεσα στη γάτα και το μωρό... Φανταστικές φωτογραφίες Γιούλη, Ουρανία!!
Πήγα πάλι χτες και είδα και τα γατάκια μας, σε 10 μέρες θα μπορούμε να τα πάρουμε... το Σάββατο θα κοιτάξουμε για τον απαραίτητο εξοπλισμό :):):) έχετε καμιά πρόταση για το φύλο; Υπάρχει κάποιος συνδυασμός που είναι πιο αρμονικός; Όταν είχαμε δυο αρσενικά στο σπίτι είχαν τσακωθεί και δε μπορούσαν να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο για 1 λεπτό, πρέπει να το λάβω υπ'όψιν; Ετσι κι αλλιώς, θα πρέπει να τα στειρώσουμε αργότερα... Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις συμβουλές και τη βοήθειά σας! Φυσικά θα σας συστήσω μόλις αφιχθούν τα νέα μέλη στο σπίτι :)

Καλώς ήρθες!:)
Οι απόψεις διίστανται για το φύλο. Προσωπικά πιστεύω ότι τα γατιά ίδιου φύλου έχουν περισσότερες πιθανότητες να συμβιώσουν πιο αρμονικά, αλλά ο καθοριστικός παράγοντας είναι ο χαρακτήρας.

Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αφού θα πάρεις γατάκια από την ίδια γέννα. Επίσης, μετά τη στείρωση το φύλο παύει να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, γιατί χάνονται οι φυσικές ορμές.

Τα αρσενικά γατάκια που είχατε παλιότερα ήταν στειρωμένα;

Ναι, πάντα στειρώναμε τις γάτες μας, γιατί είμαστε σε διαμέρισμα και τα αρσενικά μάρκαραν το χώρο τους όπου έβρισκαν... ήταν δυο αρσενικά με διαφορά 4 χρόνων μεταξύ τους, εξαιρετικού χαρακτήρα. Νομίζω ότι όλα άρχισαν όταν ο μεγάλος προσπάθησε να... τον μικρό (εμείς το λέμε σεξουαλική παρενόχληση :redface:) Τώρα θα μου πείτε πώς γίνεται να έχει ορμές, άμα είναι στειρωμένος, δεν μπορώ να σας απαντήσω... τον είχα δει να ανεβαίνει και σε ένα άλλο γάτο που είχαμε παλιότερα, αλλά δε νομίζω ότι μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα (δεν είχα ακούσει ούτε νιαουρίσματα ούτε τίποτα), μόνο ανέβαινε πάνω του. Ο νεότερς γάτος, όμως, ήταν πιο ζόρικος, και έκαναν ένα καβγά που χάλασε ο κόσμος. Για ένα μήνα τους είχαμε σε χωριστά μπαλκόνια, μετά τα ξαναβρήκαν και ήταν σα να μη συνέβη τίποτα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back