Melini
Διάσημο μέλος
Διάβασα τα μηνύματα σχετικά με τους κινδύνους κατά την εγκυμοσύνη, πράγματα που είναι λίγο πολύ γνωστά (οι φοβίες, οι μύθοι για τοξοπλάσμωση κλπ). Έχουμε βρει στη δίπλα πολυκατοικία ένα καλαθάκι με 4 πανεμορφα μαυρούλια (τα προσέχει μια κυρία προς το παρόν) και σκεφτόμαστε με τον άντρα μου (που επίσης λατρεύει τις γάτες) να υιοθετήσουμε 2. Επίσης, από Ιανουάριο λέμε να προσπαθήσουμε για μωρό.
Όταν όμως γεννηθεί το μωρό, ποια θα είναι η συμπεριφορά της γάτας απέναντί του? Μπορεί να ζηλέψει και να γίνει επιθετική? Πώς γίνεται η προσέγγιση και τι πρέπει να προσέχεις όταν έχεις ένα νεογέννητο στο σπίτι (πέρα από την καθαριότητα) Και φυσικά δε θα ήθελα να ρισκάρω ούτε τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού μου, αλλά ούτε και να υιοθετήσω δυο γατάκια, τα οποία σε ένα χρόνο θα πρέπει να αλλάξουν περιβάλλον (μάλλον στον κήπο της πεθεράς μου), ούτε και να φορτώσω κάποιον τρίτο με τη φροντίδα τους.
Τι ξέρετε λοιπόν σχετικά με τις αντιδράσεις της γάτας σε ένα νεο μωράκι στο σπίτι?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
aretha
Περιβόητο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
RedCat
Διάσημο μέλος
. Ρίξε μια ματια και τα ξαναλεμε!
Marmanga
Εκκολαπτόμενο μέλος
Ένας επόμενος γάτος (που προϋπήρχε από εμένα) έγινε δική μου νταντά.
Και μια φίλη έλεγε στον δικό της "σου ετοιμάζουμε αδερφάκι"΄...

Όλοι φέρθηκαν εξαιρετικά!
Βεβαίως υπάρχουν και αντίθετα παραδείγματα, οπότε απλώς μαζεύεις γνώμες και εμπειρίες.
Καλά να σου πάνε όλα, ό,τι κι αν αποφασίσεις.

zeta
Εκκολαπτόμενο μέλος
Melini
Διάσημο μέλος
Χίλια ευχαριστώ, είναι ένα καλό ξεκίνημα για την έρευνά μου, και, επειδή και αγγλικά ξέρω και είμαι και μεταφράστρια, θα προσπαθήσω να το μεταφράσω, μόλις βρω χρόνο, και να το δημοσιεύσω, αν ενδιαφέρει και άλλα μέλη

μαγισσα
Διάσημο μέλος
Ξεκήνα εσύ και εμείς εδώ θα έιμαστε για βοήθεια

indrilgon
Δραστήριο μέλος
Γενικά εξαρτάτε από το ζώο, εμείς δεν είχαμε πρόβλημα.

moukelis
Επιφανές μέλος
(Μου φτιάξατε τη μέρα μετά από τόσες κακίες που διάβασα)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
NiaR
Πολύ δραστήριο μέλος
Η Φωφώ είναι εφτά μήνες μεγαλύτερη από την αδερφή μου. Όταν η αδερφή μου ήταν μωρό και κοιμόταν στην κούνια της η φωφω καθόταν στην καρέκλα δίπλα στην κούνια και την κοιτάγαμε της ώρες. Μόλις η μικρή έκλεγε και η γατούλα ήταν σε άλλο δωμάτιο και δεν μπορούσε να πάει καθόταν μπροστά στην πόρτα ου δωματίου και έκλεγε μέχρι να της ανοίξουμε και να πάει α κάτσει δίπλα στην κούνια. Όταν η αδερφή μου μεγάλωσε και μπορούσε πλέων να κάτσει, η μητέρα μου την έβαζε πάνω σε ένα χάλι στην βεράντα με κάποια παιχνίδια και πότιζε τα λουλούδια, η φωφω είχε κάνει τότε τα πρώτα(και τελευταία αφού μετά την στειρώσαμε) γατάκια και έπαιρνε το ένα που δεν είχαμε δώσει και το έβαζε πάνω στο χάλι με την μικρή και καθόταν και τις πρόσεχε. Ακόμα και τώρα όταν στεναχωριέται η αδερφή μου η φωφωκα πάει και κλαίει δίπλα της.![]()
Γενικά εξαρτάτε από το ζώο, εμείς δεν είχαμε πρόβλημα.![]()
πολυυυυ γλυκια η Φωφω....
εγω μεγαλωσα με ...σκυλους μεσα στο σπιτι και γατες εξω (αλλεργικη η μαμα) αλλα ποτε δεν ειχαμε προβλημα με κανενα ζωακι μας...ισα ισα μας προσεχαν και ο ενας σκυλος μας ειχε σωσει και τον αδερφο μου στην θαλασσα....
aretha
Περιβόητο μέλος
Αυτό θα ήταν πάρα πολύ καλό!!Χίλια ευχαριστώ, είναι ένα καλό ξεκίνημα για την έρευνά μου, και, επειδή και αγγλικά ξέρω και είμαι και μεταφράστρια, θα προσπαθήσω να το μεταφράσω, μόλις βρω χρόνο, και να το δημοσιεύσω, αν ενδιαφέρει και άλλα μέλη![]()

Μπορείς να το υποβάλεις ως άρθρο, στην αντίστοιχη κατηγορία.
Ευχαριστούμε πολύ!!
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος
Χωρίς λόγια...
![]()
Πες μου ότι φυλάει το δικό σου παιδάκι και είναι το κουκλάκι της υπογραφής σου
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Πες μου ότι φυλάει το δικό σου παιδάκι και είναι το κουκλάκι της υπογραφής σου
Όχι... είναι γατάκι από το εκτροφείο στη Γερμανία που πήρα τον δικό μου... τον δεξί ασπρούλη που βλέπεις στη φωτό...
ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Αρκεί να μη τους κρύβουμε το μωρό..... να τους το δείχνουμε κανονικά... γιατί το απαγορευμένο τα εκνευρίζει... και δημιουργεί ζήλιες...

ΟΥΡΑΝΙΑ
Περιβόητο μέλος

ΓΙΟΥΛΗ
Επιφανές μέλος
Σωστά.έμοιαζε γι αυτο σε ρώτησα![]()
Είναι όλα Βιρμανίας γι'αυτό!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Melini
Διάσημο μέλος
Εγώ είχα πάντα γάτα στο σπίτι αλλά από τότε που ήμουν 4 ετών, δεν φαντάστηκα ότι μπορεί να δημιουργηθεί τέτοιος δεσμός ανάμεσα στη γάτα και το μωρό... Φανταστικές φωτογραφίες Γιούλη, Ουρανία!!
Πήγα πάλι χτες και είδα και τα γατάκια μας, σε 10 μέρες θα μπορούμε να τα πάρουμε... το Σάββατο θα κοιτάξουμε για τον απαραίτητο εξοπλισμό

έχετε καμιά πρόταση για το φύλο; Υπάρχει κάποιος συνδυασμός που είναι πιο αρμονικός; Όταν είχαμε δυο αρσενικά στο σπίτι είχαν τσακωθεί και δε μπορούσαν να βρεθούν στο ίδιο δωμάτιο για 1 λεπτό, πρέπει να το λάβω υπ'όψιν; Ετσι κι αλλιώς, θα πρέπει να τα στειρώσουμε αργότερα... Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις συμβουλές και τη βοήθειά σας! Φυσικά θα σας συστήσω μόλις αφιχθούν τα νέα μέλη στο σπίτι 
ruko
Διάσημο μέλος

Οι απόψεις διίστανται για το φύλο. Προσωπικά πιστεύω ότι τα γατιά ίδιου φύλου έχουν περισσότερες πιθανότητες να συμβιώσουν πιο αρμονικά, αλλά ο καθοριστικός παράγοντας είναι ο χαρακτήρας.
Δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα αφού θα πάρεις γατάκια από την ίδια γέννα. Επίσης, μετά τη στείρωση το φύλο παύει να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο, γιατί χάνονται οι φυσικές ορμές.
Τα αρσενικά γατάκια που είχατε παλιότερα ήταν στειρωμένα;
Melini
Διάσημο μέλος
) Τώρα θα μου πείτε πώς γίνεται να έχει ορμές, άμα είναι στειρωμένος, δεν μπορώ να σας απαντήσω... τον είχα δει να ανεβαίνει και σε ένα άλλο γάτο που είχαμε παλιότερα, αλλά δε νομίζω ότι μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα (δεν είχα ακούσει ούτε νιαουρίσματα ούτε τίποτα), μόνο ανέβαινε πάνω του. Ο νεότερς γάτος, όμως, ήταν πιο ζόρικος, και έκαναν ένα καβγά που χάλασε ο κόσμος. Για ένα μήνα τους είχαμε σε χωριστά μπαλκόνια, μετά τα ξαναβρήκαν και ήταν σα να μη συνέβη τίποτα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 14 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool