Να πάρω γάτα;

H αποφαση παρθηκε αφου βαλαμε τα θετικα και τα αρνητικα κατω. Εχω στειλει σε εκτροφειο στη Γερμανια για βιρμανακι και απλα αναμενω.

Παραδοξος η κοπελα μου ειχε τα θετικα και εγω τα αρνητικα :lol:

Επειδη ολα τα αρνητικα αφορουσαν μικροζημιες και δεν με πολυενδιαφερει ειτε για τις κουρτινες, ειτε για τους καναπεδες (και αυτο το οφειλω στη sato entos αφου μετα απο 3 χρονια χρησης εχουν διαλυθει). Ποιο πολυ με ανησυχει η ενδεχομενη μυρωδια απο τη τουαλετα της αλλα σκεφτομαι να εκμεταλευτω καπως το μεγαλο μπαλκονι μου, αφου το περιφραξω φυσικα πρωτα, ωστε οταν και αμα θελει να πηγαινει στο μπαλκονι. Μελλοντικα σχεδια ειναι αυτα, θα δειξει.
Ζωακι ειχα στο παρελθον (σκυλο τον οποιο τον εχασα στα 5χρονια απο ασθενεια) οποτε ξερω στο περιπου πως ειναι να εχεις υπο τη κηδεμονια σου ενα κατοικιδιο. Γατακι ειχα επισης φιλοξενησει για ενα περιπου μηνα και τωρα συνειδητοποιω τι καλο χαρακτηρα ειχε. Κοιμοταν μαζι μου στο κρεβατι χωρις να σκανδαλιζει κατα τη διαρκεια της νυχτας(περιεργο για γατα), δεν μου ειχε κανε τη παραμικρη ζημια και ηταν ολο παιχνιδι και μετα υπνο.
Είμαι σίγουρη ότι δεν θα μετανιώσεις για την απόφασή σου..Αντε να έρθει με το καλό το γατάκι να του ανοίξεις ένα θέμα και να βάλεις πολλές φωτό..:up::up:Καλή τύχη και μην ανησυχείς για τις μικροζημιές..

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

για τις μυρωδιες τις τουαλετας μην ανησυχεις.....εγω την εχω την τουαλετα τους στο wc....και εννοειται οτι ειναι πολυ καλυτερη η κλειστη τουαλετα...επισης την μεγαλυτερη σημασια την εχει η αμμος....εκ πειρας,αλλα και απο τις γνωμες των περισσοτερων απο εδω μεσα σου λεω οτι οι καλυτερες ειναι η biocats η πρασινη,και η everclean....μονο που η τελευταια ειναι πολυ πιο ακριβη...και δεν συμφερει τοσο...:):)........σε εμενα παντως,δεν υπαρχει καμμια μυρουδια...ειναι σαν να μην εχω γατες...και ειναι και 2!!!!!
επισης για το οταν θα λειψεις...επειδη αντιμετωπιζω και εγω αυτο το προβλημα...δεν υπαρχει κανενας να μου τα φυλαξει...τα αφηνω μονα τους....για μια βδομαδα εισαι ενταξει...παραπανω εγω,δεν θα το εκανα...απλα τους βαζω πολυ ξηρα τροφη( βασικα ολη την σακουλα τους) νερο σε δυο-τρια σημεια και ποτιστρα μεγαλη,καινουργια αμμο...και απομακρυνω ή κατεβαζω οτι επικινδυνο μπορει να πεσει στην κεφαλα τους πανω στο παιχνιδι...:lol:...εννοειται οτι βγαζω ολες τις πριζες,εκτος ψυγειου...
σου ευχομαι να πανε ολα καλα...:):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Nα συμπληρωσω κατι για τα νυχια...Περα απο το ονυχοδρομειο υπαρχει και η λυση του γνωστου μανικιουρ- πεντικιουρ. Μη γελας, τα νυχια κοβονται. Ζητα το απο τον/την κτηνιατρο και θα της τα κοψει. Μπορει να σου δειξει και σενα πως να το κανεις μονος σου (βεβαια το πως θα καταφερεις τη γατα να σου κατσει αγνωστο...:P Καποιος πρεπει να την κραταει και ο αλλος να κοβει).

Κι εγω ειχα ενδιασμους για τη γατα και πιστεψε με δεν το μετανιωσα ουτε μια στιγμη (ακομα κι οταν μου σπαει τα νευρα η γαιδουρα)

θα απαντησω στον εαυτο μου μετα απο σχεδον ενα χρονο βοηθώντας ισως καποιους μελλοντικους γατογονεις

Προβληματισμος α) τριχες: Αδιαφορο. Ναι, η γατα μου μαδαει, ναι, βλεπω αρκετες τριχες παντου. Αλλα δεν ειναι τοσο δραματικο το πραγμα. Το συχνα χτενισμα βοηθαει. Δεν ειναι ουτε κατι φρικαλεο ουτε κατι σιχαμερο. Εχω φτασει να θεωρω γλυκες (και νοστιμες ισως) τις τριχες της γατας μου. Σε μαυρα ρουχα εστιαζεται το μεγαλυτερο προβλημα οπου βλεπεις πληθος απο τριχες αλλα αυτο το ελυσα αλλαζοντας τα ρουχα μου :P

β) χαρακτηρας: το βιρμανακι που ανεφερα του πατερα μου δεν ηταν ακριβως καθαροαιμο βιρμανακι βιρμανακι οποτε ισως και εκει να οφειλετε η καπως αντικοινωνικη συμπεριφορα του προς αλλους ανθρωπους. Ισως να μην ειχε κοινωνικοποιηθεί αρκετα οταν ηταν μικρο.
Επελεξα ενα καλο εκτροφειο στην Ευρωπη για μια αγαπημενη φυλη και σταθηκα τυχερος. Η kazumi εχει συμπεριφορα προβατου. Ηρεμη, χαδιαρα ακομα και σε ξενους ανθρωπους χωρις ιχνος επιθετικοτητας. Οποτε το θεμα χαρακτηρα ισως να οφειλετε στη φυλη, ισως στη τυχη, δεν ξερω. Υπαρχουν πολλα αδεσποτακια εκει εξω που εχουν ζαχαρενια συμπεριφορα.

γ) ζημιες: βλεπω τις κουρτινες που εχουν γινει σαν σουρωτήρι και το θεωρω ομορφο θεαμα. Σαν βιρμανακι ακομα και οταν λικνίζεται στο τραπεζακι του σαλονιου, ειναι διακριτικη και προσεχτικη και δεν εχει κανει καμια ζημια. Α εχουμε ενα θεματακι με τα καλωδια (παρολο που ειχα φροντισει να παρω προστατευτικα καλωδίων και να μονωσω οτιδηποτε ειναι πολυ επικίνδυνο, δεν προνόησα για απλα καλωδια οπως φορτιστη κινητου :P ) αλλα ειναι κατι που λυνεται ευκολα πχ με χυμο λεμονιου το οποιο απεχθάνονται οι γατες. Οποτε μην περιμενετε η γατα σας να διαλυσει το σπιτι. Οταν ειχα σκυλο, ναι το μισο σπιτι ειχε διαλυθει. Οι γατες ειναι κυριες μπροστα στους σκυλους.

δ) διακοπες: εδω υπαρχει το μεγαλυτερο προβλημα. Τα βιρμανακια (και οχι μονο) ειναι δεμενα με την ανθρωπινη παρουσια σε υπερβολικο σημειο. Οποτε ειναι στενάχωρο να ξερεις πως οταν μενει μονη της η γατα σου πεφτει σε καταθλιψη. Οποτε 2 γατες μακραν καλυτερα απο 1 ωστε στις διακοπες να μπορουν να παιζουν μαζι, να ενα να κραταει συνδροφια στο αλλο, να κουβεντιαζουν, να βλεπουν μαζι τηλεοραση κτλ

ε) μυρωδια αμμολεκανης: εχω μια κλειστη αμμολεκανη με αμμο biocats. Κανενα προβλημα με μυρωδιες. Ναι εαν σταθεις πανω ακριβως απο τη λεκανη θα αντιληφθεις μια μυρωδια οχι ομως κατι τρομερα ασχημο. Βεβαια δεν εχω την αμμολεκανη μεσα στο υπνοδωματιο μου αλλα εξω απο αυτο (σε ενα μικρο χωλ) και ποτε δεν ειχα προβλημα με μυρωδιες. Οποτε και αυτος ο προβληματισμος δεν επαληθεύθηκε.

τελος η καλυτερη ανταμοιβη ειναι τα χαδια, η καλοσυνη, οι χειμωνιατες νυχτες που θα κοιμασαι παρεα με ενα γατι-θερμοφόρα, η παρεα εαν μενεις μονος σου και πολλα πολλα ακομη που δεν μπορουν να περιγραφουν.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

καλα...μιλαμε εγραψες τωρα!!!!!!!!!!:clapup::clapup::clapup:..συμφωνω με ολα οσα ειπες...:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θέλω να πάρω γατάκι, τι να κάνω;

Γεια σας με λενε Ζετα...:) προκειτε συντομα να παρω ενα γατακι...Εκανα μια συμφωνια με την μαμα μου οτι αν την βοη6αω στις δουλειες του σπιτιου, αν δεν μαλλωνω με την αδερφη μ κλπ. 6α μου το παρει...Aλλα μετα μου το αλλα3ε και μου λεει οτι δεν 6α το εχουμε μεσα στο σπιτι αλλα στο μπαλκονι....Εγω δεν 6ελω στο μπαλκονι γιατι 6α φυγει και φοβαμε..Μου λεει οτι στο μελλον 6α εχω προβληματα ειναι αλι6εια?.Τι μπορω να κανω για την πεισω?Παλια επερναν νεογεννητα γατακια αλλα μετα εφευγαν:(... Επεισης τον 15αυγουστο μετα απο το ψησιμο πηγαμε για γλυκο...Εκει ειχε πολλα μαγαζια ,ηταν σαν νησακι (καπως) απεναντι απο τα μαγαζια ειχε τα δυχτια απο τους ψαραδες και εκει ειχε γεννησει μια γατα πολλα γατακια, ολα ηταν φοβησμενα και μολις πηγαινες να τα πλησιασεις εφευγαν εκτος απο ενα...Ηταν ασπρομαυρο :inlove: ηταν τρελα....το ποδαρακι του ηταν λυγισμενο προς τα μεσα...τι μπορει να επα6ε?:hmm:μου ειχε κλεψει την καρδια....δε αντε3α δαρκρυσα.. και το χαιδεψα..επεισης φαινοταν πεινασμενο αλλα δεν ειχα τιποτα να του δωσω...πιο κατω ηταν τα αδερφακια του και ετρωγαν ενα ψαρακι απο κατι δυχτια ηταν το μονο π εμεινε φαινετε...και το πηγα να φαει τοτε λιγο ανακουφιστηκα ...Τι να κανω?? HELPPP

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απάντηση: Θέλω να πάρω γατάκι, τι να κάνω;

Αν δεν συμφωνουν να το εχετε μεσα στο σπιτι φροντισμενο κ να το κανετε μελος της οικογενειας σας μην το κανεις στο λεω εκ πειρας γιατι κ γω το παθα..αν δεν ειναι συμφωνοι ολοι να το προσεχουν κ να το φροντιζεις γιατι οσες ωρες λειπεις απ το σπιτι θα ναι μαζι τους δεν γινεται να ναι σ ενα μπαλκονι ειναι κριμα θα ναι δυστυχισμενο

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 13 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καταρχην στον μπαλκονι απαγορευεται να ζει μονιμα ενα ζωο,ακομα και απο τον νομο,.Θεωρειται και ΕΙΝΑΙ κακοποιηση ζωου.

Μικρη μου φιλη,καταλαβαινω οτι θες ενα γατακι,ομως ,οπως και να το κανουμε εισαι μικρη ακομα και δεν οριζεις εσυ την ζωη σου.Ουτε μπορεις να υπορεωσεις τους γονεις σου να βαλουν στο σπιτι ενα ζωο,επειδη το θες απλα εσυ.:/:Θα ειναι το χειροτερο λαθος,και αυτο που θα την πληρωσει θα ειναι το γατακι,να εισαι σιγουρη για αυτο.
Στο μπαλκονι,ουτε συζητηση.
Αν αγαπας τα ζωακια ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ,κανε λιγη υπομονη μεχρι να ανεξαρτητοποιηθεις,και τοτε θα μπορεις να παρεις ενα ζωακι και να το εχεις ομορφα και σωστα,οπως πρεπει και οπως του αξιζει.:)

Δεν τους πειράζει αυτο αλλά το αν πάθω κάτι.. Εγω τους είπα ότι δεν πρόκειτα να είναι έξω...

Για να πάθεις κάτι, δεν παθαίνεις. Είναι καραμέλα ανθρώπων που δεν ξέρουν από ζώα αυτό. Εάν αυτό είναι όντως το πρόβλημα λύνεται εάν κάνεις μια καλή έρευνα στο ίντερνετ και τους τη δείξεις, ή επισκεφτείτε μαζί έναν κτηνίατρο να συζητήσετε. ΑΥΤΟΣ είναι κατάλληλος και όχι γιατρός για ανθρώπους.
Τώρα για το γατάκι με το ποδαράκι είναι πολύ κρίμα, μπορεί να είναι εκ γενετής, μπορεί να είναι χτυπημένο. Εάν αποφασίσετε ότι μπορείτε να το φροντίσετε σωστά (να μένει μέσα και όχι στο μπαλκόνι) και πάρεις αυτό θα είναι πολύ τυχερό :D

Τελικα αρχιζουν και καταλαβαινουν οτι δεν υπαρχει περιπτωση να πα6ω κατι...αυτο με τον κτηνιατρο με βοη6ησε παρα μα παρα πολυ...3ερετε μηπως ποσα χρηματα 6ελει μια επισκεψη και ποσα για εμβολια?

Ευχαριστω πολυυ !

Μικρή μου φίλη, θα σου δώσω ένα μικρό παράδειγμα παραπληροφόρησης:
Η κτηνίατρος του γατούλη μου, η οποία είναι και έγκυος 4 μηνών έχει δύο γάτες στο σπίτι. Ο γυναικολόγος της, επειδή είναι πραγματικά μορφωμένος, δεν της ζήτησε να απομακρύνει τις γάτες όπως κάνουν όλοι. Έχουμε συνηθίσει να ακούμε:
"Μακριά από τη γάτα, έχει τοξόπλασμα" αλλά το τοξόπλασμα είναι πιο εύκολο να το κολλήσεις από άπλυτα λαχανικά ή κάνοντας κηπουρική. Από τη γάτα είναι πάρα πολύ δύσκολο. Η κοπέλα για να φανταστείς, που ζει και εργάζεται χρόνια κοντά σε γάτες, έκανε το τεστ για το τοξόπλασμα και βγήκε αρνητική. Ένα μικρό παράδειγμα.
Θα βοηθούσε αν αντιμετώπιζες τους γονείς σου με γεγονότα/πηγές. Διάβασε, πάρε πληροφορίες, μοιράσου τες μαζί τους. Βοήθησέ τους να αποβάλουν τις προκαταλύψεις τους πριν πάρετε γατάκι.

Ευχαριστω πολύ τους έχετε ήδη πείσει :D

Χαίρομαι! :D
Λοιπόν, στην αρχή, είναι ένα σημαντικό σχετικά έξοδο (τους 2 πρώτους μήνες θέλει 2 επισκέψεις για εμβόλια) μαζί με όσα χρειάζεται (τροφή, άμμος αξεσουάρ). Για τον κτηνίατρο, ανάλογα σε ποιόν θα πας, μάλλον θα δώσεις 30-50 ευρώ τη φορά. Αλλά παίζουν αυτά, ανάλογα με τις περιοχές και το γιατρό.

Eυχαριστω.. :D

Μικρή, χαίρομαι που τους έπεισες :)
Αν θέλεις, ενημέρωνέ μας για τις εξελίξεις και μόλις πάρεις το γατάκι σου ανέβασε φωτογραφία για να το δούμε. Αλήθεια, έχεις βρει γατάκι;

μπα δεν εχω βρει....τωρα πρεπει να αρχιζω τα μαζευω ποντους...βλεπουμε ομως φωτο με την μαμα μου της αρεσουν πολυ....και της ε3ηγω πως την ωρες που 6α λειπω 6α πρεπει να μ το φροντιζει...με βλεπει ολη μερα σε ενα λαπτοπ να κοιταω για γατακια για το τι 6α χρειαζομαι εμβολια κλπ. μου λεει να ρωτησω για ονομα χιχιχι ειμαι αναμεσα σε 2 (ζιζελ και ζουζουνα) αλλα 6ελω κιαλα :)

https://www.cat-dog-names.com/female-girl-cat-names.html

Συνήθως το όνομα σου βγαίνει αυθόρμητα άμα έχεις το γατί λίγες μέρες και βλέπεις την προσωπικότητά του. Αλλά αυτό το σάιτ είναι μια καλή πηγή ιδεών νομίζω :D

(προσωπικά, πάντα ήθελα να έχω μια θηλυκή και να τη λέω Άμπιγκέηλ ή για πιο εύκολα, Άμπι. Αλλά μια μικρούλα που ήρθε στη ζωή μας πρόσφατα, ήταν Ερμιόνη, δεν μπορούσε να είναι Άμπι.)

ωραίο σάιτ, θα ψάξω για όνομα στο ασπρόμαυρο γατάκι που έχουμε στην αυλή :P

Όταν το πάρεις το γατάκι σου τότε θα ξέρεις και ποιο όνομα του ταιριάζει. :)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back