θα απαντησω στον εαυτο μου μετα απο σχεδον ενα χρονο βοηθώντας ισως καποιους μελλοντικους γατογονεις
Προβληματισμος α) τριχες: Αδιαφορο. Ναι, η γατα μου μαδαει, ναι, βλεπω αρκετες τριχες παντου. Αλλα δεν ειναι τοσο δραματικο το πραγμα. Το συχνα χτενισμα βοηθαει. Δεν ειναι ουτε κατι φρικαλεο ουτε κατι σιχαμερο. Εχω φτασει να θεωρω γλυκες (και νοστιμες ισως) τις τριχες της γατας μου. Σε μαυρα ρουχα εστιαζεται το μεγαλυτερο προβλημα οπου βλεπεις πληθος απο τριχες αλλα αυτο το ελυσα αλλαζοντας τα ρουχα μου
β) χαρακτηρας: το βιρμανακι που ανεφερα του πατερα μου δεν ηταν ακριβως καθαροαιμο βιρμανακι βιρμανακι οποτε ισως και εκει να οφειλετε η καπως αντικοινωνικη συμπεριφορα του προς αλλους ανθρωπους. Ισως να μην ειχε κοινωνικοποιηθεί αρκετα οταν ηταν μικρο.
Επελεξα ενα καλο εκτροφειο στην Ευρωπη για μια αγαπημενη φυλη και σταθηκα τυχερος. Η kazumi εχει συμπεριφορα προβατου. Ηρεμη, χαδιαρα ακομα και σε ξενους ανθρωπους χωρις ιχνος επιθετικοτητας. Οποτε το θεμα χαρακτηρα ισως να οφειλετε στη φυλη, ισως στη τυχη, δεν ξερω. Υπαρχουν πολλα αδεσποτακια εκει εξω που εχουν ζαχαρενια συμπεριφορα.
γ) ζημιες: βλεπω τις κουρτινες που εχουν γινει σαν σουρωτήρι και το θεωρω ομορφο θεαμα. Σαν βιρμανακι ακομα και οταν λικνίζεται στο τραπεζακι του σαλονιου, ειναι διακριτικη και προσεχτικη και δεν εχει κανει καμια ζημια. Α εχουμε ενα θεματακι με τα καλωδια (παρολο που ειχα φροντισει να παρω προστατευτικα καλωδίων και να μονωσω οτιδηποτε ειναι πολυ επικίνδυνο, δεν προνόησα για απλα καλωδια οπως φορτιστη κινητου

) αλλα ειναι κατι που λυνεται ευκολα πχ με χυμο λεμονιου το οποιο απεχθάνονται οι γατες. Οποτε μην περιμενετε η γατα σας να διαλυσει το σπιτι. Οταν ειχα σκυλο, ναι το μισο σπιτι ειχε διαλυθει. Οι γατες ειναι κυριες μπροστα στους σκυλους.
δ) διακοπες: εδω υπαρχει το μεγαλυτερο προβλημα. Τα βιρμανακια (και οχι μονο) ειναι δεμενα με την ανθρωπινη παρουσια σε υπερβολικο σημειο. Οποτε ειναι στενάχωρο να ξερεις πως οταν μενει μονη της η γατα σου πεφτει σε καταθλιψη. Οποτε 2 γατες μακραν καλυτερα απο 1 ωστε στις διακοπες να μπορουν να παιζουν μαζι, να ενα να κραταει συνδροφια στο αλλο, να κουβεντιαζουν, να βλεπουν μαζι τηλεοραση κτλ
ε) μυρωδια αμμολεκανης: εχω μια κλειστη αμμολεκανη με αμμο biocats. Κανενα προβλημα με μυρωδιες. Ναι εαν σταθεις πανω ακριβως απο τη λεκανη θα αντιληφθεις μια μυρωδια οχι ομως κατι τρομερα ασχημο. Βεβαια δεν εχω την αμμολεκανη μεσα στο υπνοδωματιο μου αλλα εξω απο αυτο (σε ενα μικρο χωλ) και ποτε δεν ειχα προβλημα με μυρωδιες. Οποτε και αυτος ο προβληματισμος δεν επαληθεύθηκε.
τελος η καλυτερη ανταμοιβη ειναι τα χαδια, η καλοσυνη, οι χειμωνιατες νυχτες που θα κοιμασαι παρεα με ενα γατι-θερμοφόρα, η παρεα εαν μενεις μονος σου και πολλα πολλα ακομη που δεν μπορουν να περιγραφουν.