Ξηρά τροφή VS Κονσέρβα

Οχι ρε γαμωτο...Σαγκαης...γι'αυτο δεν την εφαγαν:(:(

Νομίζω ότι η πάπια δεν τους αρέσει πολύ σα γεύση. Έχω δώσει και στα δικά μου, γι' αυτό το λέω... ούτε το μοσχάρι. Καλύτερα κοτόπουλο και αρνί;)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Νομίζω ότι η πάπια δεν τους αρέσει πολύ σα γεύση. Έχω δώσει και στα δικά μου, γι' αυτό το λέω... ούτε το μοσχάρι. Καλύτερα κοτόπουλο και αρνί;)
λες ε? Για να δουμε τις αλλες γευσεις....

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

η παπια της evo ειναι υπερβολικα μαλακη, ο δικος μου την τρωει αλλα περισσοτερο του αρεσει το κοτοπουλο/γατολοπουλα που εχει και καλυτερη υφη. Μη περιμενεις να ξετρελαθουν παντως. Στις χαμηλοτερης ποιοτητας κονσερβες ποιος ξερει τι βαζουν και κανουν σαν τρελα (αν δωσω στον δικο μου sheba - οποιαδηποτε γευση - θα τις φαει ολες σαν τρελλος :(). Ετσι την επαθα και εγω οταν τον εκοψα απο τις friskies (μου πηρε κανενα μηνα να συνειδητοποιησω ποσο αχρηστες τροφες ηταν) και τον αρχισα στις nutro αρνι. Με το ζορι την ετρωγε, αλλα εστρωσε με τον καιρο :D Μετα απο καιρο βεβαια βρηκαμε τις evo και κολλησαμε εκει.
Παντως μυριζουν τελεια οι evo, δεν εχουν εκεινη την περιεργη οσμη που εχουν οι αλλες και φαινεται οτι μυριζει σε κοτοπουλο και οχι σε συκωτι. Επειδη εγω παιρνω αυτη με κοτοπουλο και γαλοπουλα, βλεπεις οτι το χρωμα δεν ειναι το γνωστο καφετι-ροζ που εχουν οι αλλες, αλλα ειναι πολυ ανοιχτοχρωμη.
Πηρες και γευση venison; Μυριζει τελεια και αυτη και μου ερχοταν να την φαω εγω αντι ο naruto :lol: Μεχρι πριν λιγους μηνες την ετρωγε σαν τρελος αλλα τωρα δεν τρελαινεται, εχει φαει κολλημα με το κοτοπουλο!

Α! και κατι αλλο που ξεχασα να σου πω για τις evo 95. Μη δινεις οσο εδινες και με τις αλλες κονσερβες παλια γιατι αυτες εχουν περισσοτερες θερμιδες. Δες τις οδηγιες πισω. Οι μεγαλες που παιρνω (374g) λενε μισο κουτι τη μερα για καθε 7lbs (=3.2kg). Αλλα και παλι πολυ το βρισκω και αυτο αφου ο δικος μου που επρεπε να τρωει πανω απο μια κονσερβα την ημερα, τρωει περιπου τα 3/4.

διαβαζω συνεχως για ξηρα τροφη ή κονσερβες.τι λετε για σπιτικο καλομαγειρεμενο φαγητο που κ που; μπορει να δημιουργησει προβληματα. κ εγω ειμαι υπερ της κροκετας κ της αγοραζω ο,τι καλυτερο..απλα μωρε το ζωακι μπορει να τρεφεται μια ζωη με ξηρα τροφη;;;;;;

Διάβασα όλο το thread για το δίλλημμα κονσέρβας-ξηράς τροφής κι έχω κι εγώ κάποιες απορίες σαν νέο μέλος του forum.
Απο μικρές οι κοπέλες μου προτιμούσαν την κονσέρβα,όμως επειδή ήξερα ότι είναι καλύτερο να εξασκούν τα δοντάκια τους,προσπαθούσα πάντα να τις προτρέψω στην ξηρά τροφή.
Πριν κλείσουν χρόνο έτρωγαν και κονσέρβα και ξηρά τροφή.Τώρα πλέον είναι 2 χρονών αλλά έχω παρατηρήσει ότι από την στιγμή που άρχισαν να τρώνε ξηρά τροφή whiskas,δεν θέλουν να ξαναφάνε κονσέρβα.
Η απορία μου...μπορούν να συντηρηθούν μόνο με την ξηρά τροφή?Εγώ τους βάζω κάθε μέρα ξηρά τροφή στο μπολάκι,την τελειώνουν μέχρι την επόμενη,αλλά είχα την εντύπωση ότι πρέπει να τρώνε και μαλακή τροφή και κάθε δύο μέρες τις δίνω και κονσέρβα...όμως τρώνε ελάχιστα και την υπόλοιπη την πετάω αφού έχει μαυρίσει...Είναι καλό αυτό που τρώνε μόνο ξηρά τροφή?Τους αρκεί για μια φυσιολογική διατροφή??Η κονσέρβα που δίνω είναι είτε whiskas είτε friskies...σημειωτέον κάποτε τρελαινόντουσαν για αυτές και τώρα πλέον ούτε να την φτύσουν:P
Άλλη ερώτηση μου..διαβάζω ότι πολλοί κατακρίνετε την whiskas ξηρά τροφή...οι κοπέλες μου τρελαίνονται γιαυτήν και δεν έχω παρατηρήσει να παθαίνουν κάποιο πρόβλημα από αυτήν...μπορώ να συνεχίσω να την δίνω?

Τελευταία ερώτηση.Όποτε τρώμε εμείς,οι κοπέλες μου(ειδικά η μια)έρχονται κάτω από το τραπέζι και ξερογλύφονται,εαν τρώω κάτι σε κρέας και τους δώσω λιγάκι κάνουν σαν τρελλές,κάτι που δεν κάνουν με την κονσέρβα...άρχισα να σκέφτομαι να τις μαγειρεύω κανένα κρεατάκι κάπου κάπου αντί να τις δίνω κονσέρβα και να συνεχίσω να δίνω παράλληλα την ξηρά τροφή...κάνει να τους δίνουμε δικό μας φαγητό?
Σημειωτέον όταν παλιότερα είχα γάτες εκτός σπιτιού,έτρωγαν περισσότερο σπιτικά φαγητά και ζούσαν φυσιολογικότατα,όμως αυτές είναι βασίλισσες πλέον μέσα στο σπίτι...

Άλλη ερώτηση μου..διαβάζω ότι πολλοί κατακρίνετε την whiskas ξηρά τροφή...οι κοπέλες μου τρελαίνονται γιαυτήν και δεν έχω παρατηρήσει να παθαίνουν κάποιο πρόβλημα από αυτήν...μπορώ να συνεχίσω να την δίνω?

Οι αρνητικές επιπτώσεις των Friskies δεν φαίνονται σε 1-2 χρόνια. Καταστρέφουν την υγεία μακροπρόθεσμα και όταν το γατί φτάσει π.χ. 10 χρονών ξεκινούν τα προβλήματα λόγω αυτής της διατροφής. Έχω ακούσει από αρκετούς ανθρώπους να λένε ότι η γάτα τους ή ο σκύλος τους εμφάνισε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρκίνο ή νεφρική ανεπάρκεια, λόγω της ξηράς τροφής που τους έδιναν. Σταμάτα τη Friskies και πάρε μια καλής ποιότητας τροφή. Ίσως στην αρχή δεν τη φάνε, αλλά εφάρμοσε το "γερμανικό σύστημα" και θα στρώσουν;)

Όσο για το μαγειρευτό φαγητό, μπορείς να τους δίνεις λίγο από αυτό που τρως εσύ ή να τους βράζεις σκέτο και ξερό κοτόπουλο. Όχι όμως συνέχεια μαγειρευτό. Από κονσέρβες, θα σου συνιστούσα επίσης να σταματήσεις τις Friskies και τις Whiskas και να καταλήξεις σε κάτι καλύτερο. Δεν είμαι κατά της υγρής τροφής, νομίζω ότι η ποικιλία στη διατροφή είναι το καλύτερο.

η παπια της evo ειναι υπερβολικα μαλακη, ο δικος μου την τρωει αλλα περισσοτερο του αρεσει το κοτοπουλο/γατολοπουλα που εχει και καλυτερη υφη. Μη περιμενεις να ξετρελαθουν παντως. Στις χαμηλοτερης ποιοτητας κονσερβες ποιος ξερει τι βαζουν και κανουν σαν τρελα (αν δωσω στον δικο μου sheba - οποιαδηποτε γευση - θα τις φαει ολες σαν τρελλος :(). Ετσι την επαθα και εγω οταν τον εκοψα απο τις friskies (μου πηρε κανενα μηνα να συνειδητοποιησω ποσο αχρηστες τροφες ηταν) και τον αρχισα στις nutro αρνι. Με το ζορι την ετρωγε, αλλα εστρωσε με τον καιρο :D Μετα απο καιρο βεβαια βρηκαμε τις evo και κολλησαμε εκει.
Παντως μυριζουν τελεια οι evo, δεν εχουν εκεινη την περιεργη οσμη που εχουν οι αλλες και φαινεται οτι μυριζει σε κοτοπουλο και οχι σε συκωτι. Επειδη εγω παιρνω αυτη με κοτοπουλο και γαλοπουλα, βλεπεις οτι το χρωμα δεν ειναι το γνωστο καφετι-ροζ που εχουν οι αλλες, αλλα ειναι πολυ ανοιχτοχρωμη.
Πηρες και γευση venison; Μυριζει τελεια και αυτη και μου ερχοταν να την φαω εγω αντι ο naruto :lol: Μεχρι πριν λιγους μηνες την ετρωγε σαν τρελος αλλα τωρα δεν τρελαινεται, εχει φαει κολλημα με το κοτοπουλο!

Α! και κατι αλλο που ξεχασα να σου πω για τις evo 95. Μη δινεις οσο εδινες και με τις αλλες κονσερβες παλια γιατι αυτες εχουν περισσοτερες θερμιδες. Δες τις οδηγιες πισω. Οι μεγαλες που παιρνω (374g) λενε μισο κουτι τη μερα για καθε 7lbs (=3.2kg). Αλλα και παλι πολυ το βρισκω και αυτο αφου ο δικος μου που επρεπε να τρωει πανω απο μια κονσερβα την ημερα, τρωει περιπου τα 3/4.
"σφαξαμε" την "evo" γαλοπουλα...παρτυ κανανε τα μεγαλα...η Σεμελη ουτε που τη πλησιασε...πιστη στη royal:lol:

Οι αρνητικές επιπτώσεις των Friskies δεν φαίνονται σε 1-2 χρόνια. Καταστρέφουν την υγεία μακροπρόθεσμα και όταν το γατί φτάσει π.χ. 10 χρονών ξεκινούν τα προβλήματα λόγω αυτής της διατροφής. Έχω ακούσει από αρκετούς ανθρώπους να λένε ότι η γάτα τους ή ο σκύλος τους εμφάνισε σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως καρκίνο ή νεφρική ανεπάρκεια, λόγω της ξηράς τροφής που τους έδιναν. Σταμάτα τη Friskies και πάρε μια καλής ποιότητας τροφή. Ίσως στην αρχή δεν τη φάνε, αλλά εφάρμοσε το "γερμανικό σύστημα" και θα στρώσουν;)

Όσο για το μαγειρευτό φαγητό, μπορείς να τους δίνεις λίγο από αυτό που τρως εσύ ή να τους βράζεις σκέτο και ξερό κοτόπουλο. Όχι όμως συνέχεια μαγειρευτό. Από κονσέρβες, θα σου συνιστούσα επίσης να σταματήσεις τις Friskies και τις Whiskas και να καταλήξεις σε κάτι καλύτερο. Δεν είμαι κατά της υγρής τροφής, νομίζω ότι η ποικιλία στη διατροφή είναι το καλύτερο.
συμφωνω...το "εισαι ο,τι τρως" ισχυει και για τα ζωα μας...στη καλης ποιοτητας τροφη πιστευω οτι δεν πρεπει να κανουμε sconto...

Επειδή όντως είναι πολύ δύσκολες με κάθε τι νέο και δύσκολα ξεκινάνε να συνηθίζουν να τρώνε κάτι(μόνο με την ξηρά τροφή whiskas έχουν ξετρελλαθεί τόσο από την αρχή που τους την έδωσα)μπορείς να μου πεις τι ακριβώς είναι το "γερμανικό" σύστημα για να το εφαρμόσω???(γιατί διάβασα αυτά τα μακροπρόθεσμα που λες και θα το κόψω κατευθείαν...μην μου πάθουν τίποτα οι κοπέλες μου θα τρελαθώ)
Όσο για την κονσέρβα κι εγώ είμαι κατά,διότι ξέρω ότι μπορεί να δημιουργήσει πλάκα στα δοντάκια με απώτερα αποτελέσματα όπως καρδιακά προβλήματα κτλ κτλ και γιαυτό από την αρχή ενθάρρυνα να τρώνε ξηρά τροφή.Όμως νιώθω ότι πρέπει να τρώνε που και που μαλακή τροφή και γιαυτό βάζω μισή κονσέρβα κάθε δύο μέρες έτσι για αλλαγή γεύσης...γιαυτό ρώτησα αν το σύστημα που ακολουθώ είναι καλό(συστηματικά ξηρά τροφή και λίγη μαλακή ανά δύο μέρες)ούτως η άλλως την μαλακή πλέον την σνομπάρουν,δεν ξέρω γιατί,ίσως χορταίνουν με την ξηρά.

Διάβασα πιο πάνω μάρκες που γράφετε,έχετε να μου προτείνετε κάτι άλλο για 2 ετών γατούλες,με φυσιολογικό βάρος για την ηλικία τους(ξηρά και μαλακή τροφή)(είναι κοινές γάτες,όχι κάποια ράτσα)?

Ace η Φωτεινη θα σου πει πολυ καλης ποιοτητας μαρκες...αλλα δοκιμασε την Gourmet Diamant της purina...Και θα με θυμηθεις...:)

Γειά σας και απο μάς,
Συμφωνώ με τα παραπάνω και εγώ. Οι κοπέλες σου είναι στειρωμένες ή όχι? Γιατί ανάλογα θέλουν και την αντίστοιχη τροφή.:)

Είναι στειρωμένες από 8 μηνών!Είναι στα 4 κιλά η καθεμία ξεχωριστά...αλλά πολύ δύσκολες σε κάθε αλλαγή φαγητού...μόνο με την ξηρά τροφή των whiskas ξετρελάθηκαν!

Υπάρχουν πολλές τροφές για στειρωμένες γατούλες, με μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία και λιγότερο λίπος απο την whiskas και την friskies.:)

Είναι ακριβότερες, αλλά και αξίζουν τα λεφτά τους, και ποσοτικά συμφέρουν μιάς και είναι πιο θρεπτικές και δίνεις λιγότερη ποσότητα.

Και εγώ "γερμανικό" χρησιμοποιώ... δηλ, δεν υποκύπτεις, στα παρακάλια. Θα πεινάσουν και θα φάνε.

Ας πούμε διάβασα πιο πάνω για κροκέτες Hill's.Πιστεύεις Julia πως κάτι τέτοιο είναι καλό???

Αυτές είχα, μέχρι πρόσφατα, που άλλαξα, όχι γιατί δεν ήμουν ευχαριστημένη, απλά ήθελα να δοκιμάσω και άλλη εταιρία.:)

Είναι απο τις καλύτερες.

Ποιές χρησιμοποιείς αν επιτρέπεται?Και γενικά πιστεύετε ότι καλύτερα να παίρνω από Pet shop(purina,hill's κτλ κτλ)παρά εμπορίου έτσι?Πάω subito να πάρω...δεν το συζητώ...απλά είδα ότι με τις whiskas είχα καλά αποτελέσματα,αλλά αν είναι να υπάρχει μακροπρόθεσμα πρόβλημα...καλύτερα να κάνω κι εγώ το "γερμανικό" που λέτε!

Κατα προτίμηση, απο πετ σοπ που δεν πουλάνε ζώα.. αν είναι δυνατόν. Purina, hills, royal, eukanuba.

Εγώ δοκίμασα τώρα, και είμαι ευχαριστημένη την brit care castrate, για στειρωμένα αρσενικά.
Μπορεί να παίζω ανάμεσα στην hills, brit, και μελλοντικά και royal, ανάλογα με το τί βρίσκω γιατί είμαι και επαρχεία, και κάνω παραγγελία:)

ποια πιστεύετε ότι είναι καλύτερη;royal ή hills;τώρα της παίρνω hills κοτόπουλο για γατάκια..τι λέτε;

Γεια σας!Θα ηθελα να μου προτεινετε καποια οικονομικη,γευστικη ξηρη τροφη για γατακια.Εχω 2 γατακια 37 ημερων και θελω να αρχισω σιγα-σιγα να τους δινω ξηρη τροφη.Θελω να τα μαθω να τρωνε οικονομικη αλλα καλης ποιοτητας ξηρη τροφη.Ξερετε καμια???

ποια πιστεύετε ότι είναι καλύτερη;royal ή hills;τώρα της παίρνω hills κοτόπουλο για γατάκια..τι λέτε;

Απο τις καλές, καλύτερη δεν υπάρχει, είναι υποκειμενικό το θέμα, και εξαρτάται και απο την ίδια την γάτα. ;)

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 6 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back