isavvas
Λέκτορας Κτηνιατρικής Αναισθησιολογίας ΑΠΘ
Αρχική Δημοσίευση από Thanasis46:Οταν το πήρα είχε χρώμα που μου άρεσε αλλά τώρα άλλαξε και νευριάζω που το βλέπω. Θεωρώ αναγκαίο να το σκοτώσω και το κάνω. Δεν πρόκειται να πάθει τίποτα αν πεθάνει οπότε ουδέν πρόβλημα. Υπάρχουν ενδείξεις ότι και τα ζώα δεν θέλουν να πεθάνουν, όπως και οι άνθρωποι, αλλά αυτοί μπορούν να μας το πουν άρα είναι αποδεδειγμένο ότι δεν θέλουν. Τα ζώα δεν μπορούν να μας το πουν άρα δεν έχει ακόμα αποδειχτεί οτι δεν θέλουν. Προσωπικά έχω βάσιμες υποψίες ότι χαίρονται όταν πρόκειται να πεθάνουν.
Αρα στη χειρότερη περίπτωση δεν του κάνω κακό. επίσης αν βαριέμαι να το θανατώσω σε περίπτωση σαν αυτή που αναφέρατε, δεν χρειάζεται να μπω στον κόπο γιατί δεν είναι πραγματικότητα το ότι υποφέρει αλλά δημιούργημα του δικού σας εγκεφάλου.
Θα απαντήσω για τους άλλους συμμετέχοντες, γιατί έχετε αρχίσει να πουλάτε τρελά και υποβιβάζετε τη συζήτηση.
Η αντίληψή μας για τα πράγματα εντάσσεται πάντα σε ένα πλαίσιο ηθικών, επιστημονικών και φιλοσοφικών αντιλήψεων, που είναι δεδομένο για κάθε εποχή. Ένα λάθος που συχνά κάνουμε είναι να κρίνουμε παλιότερες εποχές (ή και πιθανές μελλοντικές) με σημερινά δεδομένα. Έτσι, μιλάμε για την Αθηναϊκή Δημοκρατία, ως την πρώτη υποτυπώδη μορφή δημοκρατικού πολιτεύματος στην ιστορία του ανθρώπινου γένους. Στο ιστορικό πλαίσιο που δημιουργήθηκε ήταν τεράστιο πολιτισμικό άλμα. Αν κριθεί με σημερινά δεδομένα είναι χειρότερο από το χειρότερο πολίτευμα που μπορεί να υπάρχει σήμερα στον κόσμο (είχε δουλεία και αποκλεισμό των γυναικών, τι δημοκρατία ήταν; ).
Επίσης, σε κάθε δεδομένη στιγμή δεν έχει τόση σημασία η μεμονωμένη πεποίθηση του ατόμου, αλλά η συλλογική συνείδηση της ανθρώπινης διάνοιας.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
ladycat
Διάσημο μέλος
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 19 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
isavvas
ιωαννη να σε ρωτησω κατι εσυ θα το εκανες ποτε στην γατα σου κατι τετοιο κ αν ναι γιατι?αν οχι παλι γιατι?
https://www.mypetz.gr/posts/5245183/
ladycat
Διάσημο μέλος

Κατερίνα
Πολύ δραστήριο μέλος
Με τις γάτες μας συμβιώνουμε, δεν μας ανήκουν, ούτε έχουμε το πάνω χέρι! Είναι πολύ λάθος αντιμετώπιση αυτή. Εκτός κι αν κάποιος θέλει να νιώθει ότι έχει εξουσία και επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς βγάζει τα απωθημένα του στη γάτα του.
Ζω με τα γατιά μου προσπαθώντας να επεμβαίνω όσο το δυνατόν λιγότερο στην ζωή τους (με εξαίρεση τους γιατρούς και τα φάρμακα - αναγκαίο κακό για την καλή τους υγεία). Ακόμα και για τη στείρωση έχω ακόμα πολλούς ενδοιασμούς και ευτυχώς έχω ακόμα πολύ χρόνο μπροστά μου να σκεφτώ όλες τις παραμέτρους! Δεν θα έβγαζα ποτέ τα νύχια τους όπως δεν θα τα ξύριζα (κι ας γεμίζουν το σπίτι τρίχες), δεν θα τους έβγαζα τις φωνητικές χορδές (κι ας με τσαντίζουν λίγο όταν νιαουρίζουν στο αυτί μου ενώ κοιμάμαι) κλπ κλπ κλπ. Όπως δεν θα έκανα πολλά αντίστοιχα πράγματα σε κάποιον άνθρωπο στον οποίο "θα έιχα το πάνω χέρι" και η συμπεριφορά του θα με ενοχλούσε.
kony
Νεοφερμένο μέλος
Λυπάμαι αλλά δεν μπορείς να μιλάς για τους άλλους συμμετέχοντες! Τυχαίνει να συμφωνώ απόλυτα με τον Θανάση ενώ αντίθετα αδυνατώ να καταλάβω τις δικές σου απόψεις....Θα απαντήσω για τους άλλους συμμετέχοντες, γιατί έχετε αρχίσει να πουλάτε τρελά και υποβιβάζετε τη συζήτηση.
Επίσης αδυνατώ να κατανοήσω τη γενικευμένη "φιλοσοφία" άνευ λόγου και τελείως εκτός θέματος.. Τι σχέση μπορεί να έχει με το θέμα η κρίση της Αθηναικής δημοκρατίας? Σου ζήτησε κανείς να γράψεις γενική έκθεση ιδεών?? Να υποθέσω ότι εκπαιδεύεσαι για υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές?
(sic!) Ωραία παράταξη εντυπωσιακών λέξεων, αλλά τι ακριβώς θέλεις να πεις?Επίσης, σε κάθε δεδομένη στιγμή δεν έχει τόση σημασία η μεμονωμένη πεποίθηση του ατόμου, αλλά η συλλογική συνείδηση της ανθρώπινης διάνοιας
maxi2
Δραστήριο μέλος
Απο την άλλη όμως σε περίπτωση που δεν υπάρχει άλλη λύση (υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης για τα παιδιά μας ή και για μας ή οτιδήποτε άλλο που βάζει σε κίνδυνο την υγεία μας) τότε θα το σκεφτόμουν σοβαρά να προχωρήσω σε μία τέτοια απόφαση.
Ναί τα λατρεύω τα γατουλίνια μου. Ναι θα έκανα τα πάντα για να είναι γερά και υγειή, αλλά απο την άλλη πρέπει να κοιτάξω και την οικογενειά μου.
και σε τέτοιες ακραίες καταστάσεις θα βάλω την οικογένεια μου πρώτα.
Υπάρχει κάποιος που θα κοιτούσε πρώτα τα κατοικίδιά του, σε σχέση με την οικογένεια του;;;;
Γωγω
Δραστήριο μέλος
σαφως και δε θα επρεπε να γινει ενα συνηθες φαινομενο εδω στην ελλαδα, οπως στην αμερικη αλλα δε συμφωνειτε οτι ειναι καλο, να ξερουμε καταρχην τι σημαινει ονυχεκτομη, τι παρενεργειες εχει στο ζωο, πως το δεχετε και τι πρεπει να κανουμε?
αλλωστε δε μπορειτε ποτε να αποκλεισετε κατι, και γω δε θα το εκανα στον Αχιλλεα μου αυτη τη δεδομενη στιγμη, δε μπορω ομως οτι δε θα το εκανα ΠΟΤΕ, γιατι πολυ απλα δε ξερω τι μου ξημερωνει..
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Αν αφαιρεθεί ένα όργανο όπως είναι τα νύχια, θα νοιώθει το ζώο την έλλειψη τους και θα δυσλειτουργεί ένα ένστικτο του. Κι επειδή θα με ρωτήσετε πάλι πως το ξέρω αυτό, σας λέω το εξής: Αισθάνομαι να το βλέπω καθαρά παίρνοντας υπ όψιν μερικά πράγματα τα οποία δεν νομίζω να είναι απαραίτητο να αναφέρω. Από κει και πέρα, υπάρχουν κάποια πράγματα για τα οποία όταν δεν είμαι απόλυτα σίγουρος, παίρνω υπ όψιν τη χειρότερη περίπτωση και όχι την καλύτερη και το κάνω αυτό για τον εξής λόγο: Αν πάρω υπ όψιν την χειρότερη περίπτωση και δεν ισχύει, δεν θα συμβεί τίποτα κακό. αν πάρω υπ όψιν την καλύτερη περίπτωση και ισχύει τότε θα συμβεί κακό.Θα απαντήσω για τους άλλους συμμετέχοντες, γιατί έχετε αρχίσει να πουλάτε τρελά και υποβιβάζετε τη συζήτηση.
Είπατε ότι πουλάω τρέλα… μα χρησιμοποίησα τη δική σας ακριβώς λογική. Μόνο που τη χρησιμοποίησα για διαφορετικά πράγματα. μην σας φαίνεται σημαντική διαφορά αυτό. Επειδή οι αξίες αλλάζουν, απλά προηγούμαι της εποχής σας αυτό είναι όλο. Αυτό που εσείς και οι άλλοι θα κάνετε αύριο εγώ το κάνω σήμερα. Δεν πιστεύω να έχετε την απαίτηση να νοιαστώ για το συγχρονισμό των αλλαγών των αξιών μας….
Η αθηναϊκή δημοκρατία για τα σημερινά δεδομένα είναι το χειρότερο πολίτευμα….πολύ πιθανόν να υπήρχαν και τότε κάποιοι οι οποίοι το αντιλαμβάνονταν έτσι. Χωρίς να το κρίνουν με τα σημερινά δεδομένα αλλά με τα τότε δεδομένα ακριβώς. Σε κάποια πράγματα δεν είναι απαραίτητο να βρεθεί κανείς στο μέλλον και να κρίνει το παρόν συγκρίνοντας το με τα δεδομένα του μέλλοντος, μπορεί κάλλιστα να το κρίνει μέσα από την υπάρχουσα κατάσταση.
Σε κάθε δεδομένη στιγμή δεν έχει τόση σημασία η μεμονωμένη πεποίθηση του ατόμου, αλλά η συλλογική συνείδηση της ανθρώπινης διάνοιας. Η πεποίθηση σας για την ονυχεκτομή δεν είναι μεμονωμένη στη δεδομένη στιγμή;
Πολλά από τα δεδομένα είναι δημιουργήματα ανθρώπινα. Οι πεποιθήσεις και οι συνειδήσεις διαμορφώνονται. Το ότι θα γίνει αυτό συλλογικά δεν αποκλείει το λάθος. (μπορεί να μειώνει τις πιθανότητες)
Επίσης, πολλές φορές συμβαίνει μια πεποίθηση να μην είναι πεποίθηση των πολλών, αλλά κάποιων λίγων που την επιβάλλουν στους πολλούς ή τη μεταδίδουν κάνοντας χρήση της ψυχολογίας της μάζας, με αποτέλεσμα οι πολλοί να αρχίζουν να αναπαράγουν αυτό που στην πραγματικότητα είναι γνώμη ή πεποίθηση μόνο των λίγων.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Λόγω φιλοζωίας και αγάπης στο γιό της η μαμά το προσπάθησε για χρόνια. Δοκιμάσαμε τα πάντα. Σπρέι, μάλωμα, καλοπιασμα.... Τίποτα. Μεταξύ τους κράτησαν τη γάτα εσώκλειστη για 8 χρόνια. Και η μαμά κλάταρε κάποια στιγμή ενώ ο αδερφός μου δεν γινόταν να την πάρει σπίτι του. Αποτέλεσμα? Η γάτα οδηγήθηκε μετά από 8 χρόνια στο χτήμα και χάθηκε την ιδια μέρα, Εξαφανίστηκε. Πώς να επιβιώσει....
Που θέλω να καταλήξω. Αν με μια επέμβαση όπως η ονυχεκτομή λυνόταν το πρόβλημα δεν θα έπρεπε να γίνει προκειμένου να μείνει το γατάκι σπίτι?
Κι αν η συμπεριφορά της γάτας είναι τόσο ακραία που καθιστά την συμβιωση αδύνατη δεν πρέπει κανεις να το εξετάσει? Δεν έχω βρεθεί σε κατάσταση με γάτα που να έχει ακραία συμπεριφορά επιθετηκότητας ας πουμε. Αλλά έχω ακούσει για τέτοιες. Σε μια τέτοια περίπτωση η ονυχεκτομή δεν θα αποτελούσε καλυτερη λύση από την εξορία. Νομίζω θα το εξέταζα.
Ηδη έχω απαντήσει πως σε φυσιολογικές συνθήκες δεν θα το έκανα κι ας μου καταστρέφουν όσα έπιπλα θέλουν κι ας γραντζουνάνε. Δεν θέλω να τους στερήσω τα νυχάκια τους. Ομως δεν έζησα με γάτα ιδιαίτερα επιθετική ποτέ και δεν έχω παιδιά. Αν μια γάτα ήταν επιθετική και έμενα μόνη δεν θα εμπαινα σε αυτή τη διαδικασία ποτέ. Αν όμως είχα ένα μωρό στο σπίτι και δεν ήθελα ούτε εκείνο να θέσω σε κίνδυνο ούτε την γατούλα μου που θα την αγαπούσα να διώξω?
AdHoul
Εκκολαπτόμενο μέλος
εγώ στις γάτες μου (τρεις έχω).
[οφφτόπικ]
Ιωάννη επ'ευκαιρίας, να σε ρωτήσω κάτι που με απασχολεί,
στις γάτες σου έχεις όλη μέρα φαγητό διαθεσιμό(δλδ υπάρχει μπολ με φαγητό και τρώνε όποτε θέλουν, ή τους δίνεις εσύ συγκεκριμένες φορές για να τις ελέγχεις?
γενικά είναι κάτι από τα δύο καλύτερο?
μήπως αν έχουν συνέχεια φαγητό γίνονται υπέρβαρες?
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Αθανασία
Πολύ δραστήριο μέλος
Θα απαντήσω για τους άλλους συμμετέχοντες, γιατί έχετε αρχίσει να πουλάτε τρέλα και υποβιβάζετε τη συζήτηση.
**
Ναι, υπάρχουν κι άλλοι συμμετέχοντες που διαβάζουν με ενδιαφέρον τα λεγόμενά σου Γιάννη, είτε συμφωνούν είτε όχι...

Καλό είναι να υπάρχει επίπεδο στις σοβαρές συζητήσεις και ευγένεια σε όλες!!!
isavvas
Λυπάμαι αλλά δεν μπορείς να μιλάς για τους άλλους συμμετέχοντες!
Έγραψα ότι απαντάω ΓΙΑ τους υπόλοιπους συμμετέχοντες. Εσείς καταλάβατε ότι γράφω ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ τους;
Τυχαίνει να συμφωνώ απόλυτα με τον Θανάση ενώ αντίθετα αδυνατώ να καταλάβω τις δικές σου απόψεις....
Επίσης αδυνατώ να κατανοήσω τη γενικευμένη "φιλοσοφία" άνευ λόγου και τελείως εκτός θέματος.. Τι σχέση μπορεί να έχει με το θέμα η κρίση της Αθηναικής δημοκρατίας? Σου ζήτησε κανείς να γράψεις γενική έκθεση ιδεών?? Να υποθέσω ότι εκπαιδεύεσαι για υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές?
(sic!) Ωραία παράταξη εντυπωσιακών λέξεων, αλλά τι ακριβώς θέλεις να πεις?
Τα ακατανόητα για εσάς, έγιναν απόλυτα κατανοητά από τον Thanasis46 στον οποίο απευθυνόμουν. Όσο για αυτά που γράφω, δεν δέχομαι παραγγελίες. Και βέβαια αν νομίζετε ότι μόνο οι υποψήφιοι πολιτικοί μπορούν να μιλάνε για τη Δημοκρατία, λυπάμαι για τους πολιτικούς στους οποίους χαρίζετε την ψήφο σας.
@ Thanasis46:
Όλη η αντίληψη του κόσμου είναι δημιούργημα του ανθρώπινου εγκεφάλου. Η θεώρηση του κόσμου (συλλογικό συνειδητό και όχι μεμονωμένες αντιλήψεις, που μπορεί να είναι μπροστά από την εποχή τους) αλλάζει ανάλογα με το ιστορικό πλαίσιο. Οι θέσεις σας αγγίζουν τα όρια της σοφιστείας.
Γράψατε: Αν αφαιρεθεί ένα όργανο όπως είναι τα νύχια, θα νοιώθει το ζώο την έλλειψη τους και θα δυσλειτουργεί ένα ένστικτο του. Κι επειδή θα με ρωτήσετε πάλι πως το ξέρω αυτό, σας λέω το εξής: Αισθάνομαι να το βλέπω καθαρά παίρνοντας υπ όψιν μερικά πράγματα τα οποία δεν νομίζω να είναι απαραίτητο να αναφέρω.. Αυτό δε είναι σύγχρονη επιστημονική αντίληψη, αλλά προσωπική πίστη χωρίς τεκμήριο.
Γράψατε: Η πεποίθηση σας για την ονυχεκτομή δεν είναι μεμονωμένη στη δεδομένη στιγμή; Δεν συζητάμε για τη δική μου άποψη, αλλά για την αντίληψη της ανθρωπότητας στην εποχή μας, σχετικά με την κυριαρχία μας πάνω στα κατοικίδια.
[οφφτόπικ]
στις γάτες σου έχεις όλη μέρα φαγητό διαθεσιμό(δλδ υπάρχει μπολ με φαγητό και τρώνε όποτε θέλουν, ή τους δίνεις εσύ συγκεκριμένες φορές για να τις ελέγχεις?
γενικά είναι κάτι από τα δύο καλύτερο?
μήπως αν έχουν συνέχεια φαγητό γίνονται υπέρβαρες?
Μπορείτε να ανοίξετε άλλο θέμα για να το συζητήσουμε.
Mariel
Πολύ δραστήριο μέλος
Μπορείτε να ανοίξετε άλλο θέμα για να το συζητήσουμε.
https://www.mypetz.gr/threads/Συνεχής-ύπαρξη-τροφής-vs-2-3-γεύματα-τη-μέρα.219446/
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Κααλά…
Επειδή μπορεί να δημιουργηθεί η απορία γιατί πάω αφού τα θεωρώ μικροπράγματα, δεν πάω αλλού συναντιόμαστε και τα λέμε καμιά φορά για λίγο.
isavvas
Επειδή κάποιοι γιατροί ασκούν κακή ιατρική πρακτική, εφαρμόζουν πολυφαρμακία (για γνωστούς λόγους), κ.λπ. δεν είναι δίκαιο να ακυρώνουμε ολόκληρη την ιατρική ή εν γένει τις επιστήμες.
χριστινα
Διάσημο μέλος
Ναι, την είχανε πάει σε πολλούς κι έκανε ένα σωρό εξετάσεις. Δεν είχε τίποτα παθολογικόΧριστινα,(κιαυτο λιγο ασχετο)την ειχατε παει τη γατα σε κτηνιατρο?γατες με προβλημα στο ουροποιητικο συστημα μπορει να ουρουν οπου βρουν.ειναι παθολογικο το προβλημα και χρειαζεται θεραπεια.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Το είπα με το σκεπτικό ότι για το κάνουν έτσι, για να λειτουργούν έτσι, σημαίνει ότι έτσι διδαχτήκανε. Κι αν το διδαχτήκανε δεν θα είναι οι μοναδικοί αλλά έτσι λειτουργεί ο χώρος Αλλά παρόλα αυτά δεν ακυρώνω τις επιστήμες γενικά ούτε την ιατρική με ότι είπα. Μόνο βάζω όρια στην ορθολογιστική σκέψη. Φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση μου πάλι, πιστεύω ότι πράγματι υπάρχει μια πιθανότητα στις τόσες να συμβεί αυτό που λένε και αυτήν θέλουν να καλύψουν. Αλλά και ο ορθολογισμός έχει τα όρια του και δεν θα πρέπει να παραβιάζονται. Δεν είμαι μηχανή (ή σαν τις άλλες μηχανές) για να μου βάλουν μια βίδα παραπάνω, έτσι για να είναι σίγουροι. Εδώ βέβαια παίρνω υπ όψιν την καλύτερη περίπτωση (ότι δεν θα πάθω)κι όχι τη χειρότερη όπως είπα σε προηγούμενο μήνυμα, και μπορεί αυτό να μοιάζει με αντίφαση, αλλά θεωρώ ότι η γραμμή δεν είναι ίσια αλλά τεθλασμένη, άρα σε κάθε γωνία θα πρέπει να σκεφτώ μήπως πρέπει να πράξω διαφορετικά από ότι στην προηγούμενη.@ Thanasis46
Επειδή κάποιοι γιατροί ασκούν κακή ιατρική πρακτική, εφαρμόζουν πολυφαρμακία (για γνωστούς λόγους), κ.λπ. δεν είναι δίκαιο να ακυρώνουμε ολόκληρη την ιατρική ή εν γένει τις επιστήμες.
Ερχομαι πάλι στο θέμα που συζητείται. Αν αφαιρέσω ένα δάχτυλό μου το οποίο έτσι κι αλλιώς δεν το πολυχρησιμοποιώ, και που οι δραστηριότητες μου δεν θα συναντούν δυσκολία μετά την αφαίρεση του, θα νοιώθω ότι κάτι μου λείπει κι αυτό θα μου δημιουργεί πρόβλημα. Αν έχω συνείδηση για το τι μου συνέβη, ή ακόμα καλύτερα και γιατί μου συνέβη, και ότι έγινε με τη συναίνεση μου, πιστεύω ότι αυτό θα αμβλύνει κάπως το πρόβλημα μου κάτι που όμως δεν ισχύει για ζώο. ή μπορεί να μην ισχύει. αν δεν το ξέρω παίρνω υπ όψιν τη χειρότερη περίπτωση.
Ασθενής μετά από ακρωτηριασμό ποδιών, υπόφερε γιατί ένοιωθε δυνατή φαγούρα στις φτέρνες. Τι σημαίνει αυτό; Ο γιατρός που μου το είπε δεν ήξερε (όχι αυτός που έκανε τον ακρωτηριασμό). Ο εγκέφαλος είναι συνδεδεμένος με όλο το σύστημα το οποίο συνεχώς ελέγχει και το οποίο χρησιμοποιεί για να κάνει τη δουλειά του. Κάνω λοιπόν τη δική μου σκέψη. Με κάποιο τρόπο έχει καταχωρημένο στην μνήμη του όλο το σύστημα, αλλά όταν κάποιο μέλος λείψει δεν διαγράφεται από τον εγκέφαλο αμέσως, με αποτέλεσμα να θεωρεί ότι ακόμα υπάρχει. Ετσι (χωρίς να ξέρω ακριβώς τη διαδικασία) δημιουργείται το πρόβλημα. Αλλο παράδειγμα ανθρώπου με ακρωτηριασμένο χέρι, που για καιρό προσπαθούσε να το χρησιμοποιεί. Κι εδώ γιατί δεν είχε διαγραφεί αμέσως από τη μνήμη του εγκεφάλου. Τελείως διαφορετικό είναι αν έχει γεννηθεί κανείς έτσι, που δεν θα έχει καταγραφεί στον εγκέφαλο κάτι που δεν υπήρξε ποτέ.
Αλλο παράδειγμα με σκύλο με ακρωτηριασμένη ουρά που για πολύ καιρό την έψαχνε κι έκλαιγε. Αποτέλεσμα της ορθολογικής σκέψης ότι δεν θα πάθει τίποτα το ζώο αν του αφαιρεθεί η ουρά. Ναι δεν έπαθε τίποτα. Και περπατούσε κι έτρεχε αφού η αφαίρεση της ουράς δεν επηρεάζει τις δραστηριότητες του
χριστινα
Διάσημο μέλος
Ο οργανισμός μας σίγουρα έχει τη δυνατότητα να αντιμετωπίσει πολλά. Κάποιοι λένε τα πάντα. Όμως πολλές φορές είναι καλό να βοηθούμε μια κατάσταση.¨
Οσο για το θέμα μας συνεχίζω να αναρωτιεμαι.
Αν είχα ένα μωρό κι ένα επιθετικό γατί που όμως το αγαπούσα, θα έμπαινα στη διαδικασία της ονυχεκτομής?
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool