Τελικά η επιλογή τροφής για το γάτο που συγκατοικούμε έχει αποδειχτεί γρίφος
-Πρώτη τροφή που του έδωσα ήταν η Equilibrio Kitten. Είχα μείνει γενικά ευχαριστημένος. Τα κακάκια του δεν μύριζαν, αν και είχαν κάπως ακανόνιστο σχήμα (δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι)
-Μετά ήθελα να αρχίσω να του δίνω ακόμα πιο ποιοτική τροφή μιας και οικονομικά μπορώ να αντεπεξέλθω σε μια ακριβή τροφή. Έχω και μόνο ένα άρα δεν είναι υπερβολικά έξοδα. Ξεκίνησα να δίνω την Sanabelle Kitten , αρκετά ευχαιρστημένος, στο γατί άρεσε πολύ, τα κακάκια του καλοσχηματισμένα και σφιχτά αλλά μύριζαν πάρα πολύ. Πάρα πολύ έντονη μυρωδιά τόσο που δοκίμασα διαφορετικές άμμους και καμία δεν κατάφερε να την καλύψει (flamingo που μου την συνέστησαν ως πολύ απορροφητική στις μυρωδιές δεν έκανε τίποτα.)
Η κλειστή αμμολεκάνη του είναι μέσα στο σπίτι άρα καταλαβαίνετε πως ήταν πρόβλημα.
-Και έτσι είπα να προσπαθήσω να του βρω άλλη τροφή. Από το pet shop μου συνέστησαν την Arden Kitten, grain free πολύ καλή αναλογία συστατικών, την αγόρασα. Μέσα σε 10 μέρες που του την δίνω (αναμεμιγμένη με την Sanabelle):
α) Τα κακάκια του δεν είναι τόσο σφιχτά αλλά με λιγότερη μυρωδιά
β) Εχει αέρια. Μας ρίχνει 2-3 θανατηφόρεςμέσα στην ημέρα, εκεί που δεν το έκανε ποτέ.

Δεν ξέρω αν είναι 100% υπεύθυνη η τροφή αλλά κάποια άλλη συνήθεια του δεν του άλαξα.
Θα περιμένω να τελειώσει το πακέτο της Arden για να δω μήπως δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα το εντεράκι του στην αλλαγή.
Μπορείτε να μου προτείνετε τι άλλες τροφές θα μπορούσα να του δοκιμάσω που έχετε μείνει ευχαριστημένοι;
Ως προς την γεύση δεν έχουμε θέμα είμαστε φαγανοί. Και orijen και acana που μας έδωσαν κάτι μπουκίτσες σε pet shop και κτηνιατρεία τις φάγαμε άνετα.