rouli726
Δραστήριο μέλος
Μια φίλη μου έκανε δώρο μια 2κιλη συσκευασία Acana-wild prairie. Εμένα η δική μου λόγω ευαίσθητου εντέρου τρώει royal canin kitten. Πώς να αξιοποιήσω την acana? Αν της τη δίνω μισή-μισή λέτε θα της κάνει πάλι πρόβλημα με μαλακά κ@κάκια?
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Εντούτοις, δεν παύει να είναι μια από τις καλύτερης ποιότητας, καθαρά πρωτεϊνούχα τροφή.
Όταν ρώτησα την κτηνίατρό μου αν μπορούσα να της δίνω Acana (η μικρή μου ήταν δεν ήταν 4 μηνών τότε και δεν έδειχνε να την ενοχλεί), μου είπε ναι, αλλά να μην αποτελεί το αποκλειστικό της γεύμα, παρά μόνο ένα από τα γεύματα της ημέρας της να είναι με Acana.
Δεν ξέρω, δεν είμαι σίγουρη αν θα μπορούσες να δοκιμάσεις με ελάχιστη ποσότητα στην αρχή, δεδομένου οτι η δική σου μικρή έχει ευαίσθητο εντεράκι..

rouli726
Δραστήριο μέλος
Επιπλέον, η δική μου δεν είχε διάρροιες με την arden, αλλά μαλακά κόπρανα.
Είδομεν..
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Θα δοκιμάσω κι εγώ τις επόμενες ημέρες να αρχίσω να της ξαναδίνω, όχι μόνο γιατί είναι πολύ καλής ποιότητας πρωτεϊνη, αλλά και γιατί είναι χορταστική νομίζω.
black_sherlock
Νεοφερμένο μέλος

-Πρώτη τροφή που του έδωσα ήταν η Equilibrio Kitten. Είχα μείνει γενικά ευχαριστημένος. Τα κακάκια του δεν μύριζαν, αν και είχαν κάπως ακανόνιστο σχήμα (δεν ξέρω αν αυτό μπορεί να σημαίνει κάτι)
-Μετά ήθελα να αρχίσω να του δίνω ακόμα πιο ποιοτική τροφή μιας και οικονομικά μπορώ να αντεπεξέλθω σε μια ακριβή τροφή. Έχω και μόνο ένα άρα δεν είναι υπερβολικά έξοδα. Ξεκίνησα να δίνω την Sanabelle Kitten , αρκετά ευχαιρστημένος, στο γατί άρεσε πολύ, τα κακάκια του καλοσχηματισμένα και σφιχτά αλλά μύριζαν πάρα πολύ. Πάρα πολύ έντονη μυρωδιά τόσο που δοκίμασα διαφορετικές άμμους και καμία δεν κατάφερε να την καλύψει (flamingo που μου την συνέστησαν ως πολύ απορροφητική στις μυρωδιές δεν έκανε τίποτα.)
Η κλειστή αμμολεκάνη του είναι μέσα στο σπίτι άρα καταλαβαίνετε πως ήταν πρόβλημα.
-Και έτσι είπα να προσπαθήσω να του βρω άλλη τροφή. Από το pet shop μου συνέστησαν την Arden Kitten, grain free πολύ καλή αναλογία συστατικών, την αγόρασα. Μέσα σε 10 μέρες που του την δίνω (αναμεμιγμένη με την Sanabelle):
α) Τα κακάκια του δεν είναι τόσο σφιχτά αλλά με λιγότερη μυρωδιά
β) Εχει αέρια. Μας ρίχνει 2-3 θανατηφόρεςμέσα στην ημέρα, εκεί που δεν το έκανε ποτέ.
Δεν ξέρω αν είναι 100% υπεύθυνη η τροφή αλλά κάποια άλλη συνήθεια του δεν του άλαξα.Θα περιμένω να τελειώσει το πακέτο της Arden για να δω μήπως δεν έχει προσαρμοστεί ακόμα το εντεράκι του στην αλλαγή.
Μπορείτε να μου προτείνετε τι άλλες τροφές θα μπορούσα να του δοκιμάσω που έχετε μείνει ευχαριστημένοι;
Ως προς την γεύση δεν έχουμε θέμα είμαστε φαγανοί. Και orijen και acana που μας έδωσαν κάτι μπουκίτσες σε pet shop και κτηνιατρεία τις φάγαμε άνετα.
rouli726
Δραστήριο μέλος
όσον αφορά τα κόπρανα νομίζω η καλύτερη είναι η royal canin, είναι άοσμα και σφιχτά
κι εγώ την αμμολεκάνη της δικής μου μέσα στο σπίτι την έχω και μόνο με τη royal σώθηκα.
απο κει και πέρα αν τρώει acana, είναι επίσης πολύ καλή επιλογή, απλώς επειδή είναι λίγο τσιμπημένη στην τιμή μπορείς να τη δίνεις σε συνδυασμό με κάποια πιο οικονομική, πχ equilibrio ή proplan, κι έτσι να συνδυάσεις ποιότητα και λογικό κόστος.
υ.γ. δοκίμασε την άμμο van cat, εγώ έχω σωθεί κυριολεκτικά! δε μυρίζουν τα κ@κάκια και κάνει καλούς σβώλους με αποτέλεσμα να μένει πιο μεγάλο διάστημα καθαρή η υπόλοιπη άμμος.
υ.γ.2. τελικά η δική μου μικρή με την προσθήκη λίγης acana στην καθημερινή της διατροφή, τα πάει μια χαρά και χορταίνει με λιγότερη ποσότητα.
black_sherlock
Νεοφερμένο μέλος
7 μηνών είναι ο μικρός, αστείρωτος. Σε περίπου ένα μήνα το τελευταίο θα αλλάξει

Έλεγα να καταλήξω σε acana αλλά έλεγα να το πάω σταδιακά. Δηλαδή σκεφτόμουν όταν θα συμπήρωνε τον χρόνο (ή λίγο μετά την στείρωση) να το γύριζα σε acana.
Δεν έχω καταλάβει εν τέλει αν τα μαλακά κόπρανα (όχι η διάρροια) αν είναι κάτι κακό.
Δεν ξέρω μήπως ακριβώς ότι είναι grain free έχει αυτό το αποτέλεσμα και άρα είναι κάτι φυσιολογικό και θεμιτό.
Τουλάχιστον από οσμή (όχι αερίων
) είναι μια χαρά.Θα δω πως θα πάει και στη συνέχεια γιατί το 2κιλο έχει πολύ ακόμα.
Τώρα για RC έλεγα να μην πάω προς τα εκεί για το λόγο ότι θεωρώ ότι στα ίδια λεφτά μπορώ να βρω κάτι ποιοτικότερο σε θέμα συστατικών.
Τώρα βέβαια αν κάθεται τέλεια στο γατί, τι άλλο να θες..
Για άμμο αγόρασα μόλις την Biocat's Micro Fresh (χαμομήλι). Θα δω πως θα πάει, αν δεν μείνω και πολύ ευχαριστημένος θα δοκιμάσω και την Vancat που μου πρότεινες!!
Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια
rouli726
Δραστήριο μέλος

Νομίζω πως τα κ@κάκια τους πρέπει να είναι σχετικά σφιχτά, πρέπει να ρωτήσεις γιατρό καλύτερα βέβαια. Το ίδιο ισχύει και με τα αέρια που ναι μεν είναι φυσιολογικά αλλά δε ξέρω μέχρι ποιο σημείο.
Στην τιμή της royal πιο καλή είναι η arden σίγουρα, απλώς όπως είπαμε εξαρτάται στο αν το αντέχει το εντεράκι του. Για ακόμη πιο ποιοτική είναι η acana αλλά είναι ακριβότερη.
Ό,τι κι αν αποφασίσεις μη ξεχάσεις να κάνεις την αλλαγή σταδιακά, είναι το "κλειδί της επιτυχίας"

Άμμο biokats είχα δοκιμάσει κι εγώ αλλά δε με ικανοποίησε, το αντίθετο. Βέβαια είχα πάρει άλλη, την bianco fresh, και την καταριέμαι ακόμη

Άλλοι όμως είναι ευχαριστημένοι.
Όλα έχουν να κάνουν με το τί ταιριάζει σε εμάς και στο γατάκι μας, από ότι έχω καταλάβει. Αφού έχεις τη δυνατότητα να προσφέρεις κάτι ποιοτικό, όπου κι αν καταλήξεις, μόνο καλό θα είναι τελικά.
rouli726
Δραστήριο μέλος
αν θέλω να βράσω στη μικρή μου ψαράκι, πρέπει να αφαιρέσω τα κόκαλα όπως με το κοτόπουλο ή όχι?
επίσης,όλα τα ψάρια είναι οκ να τα δίνουμε ή κάποια απαγορεύεται?
ευχαριστώ!
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
Απ' όσο ξέρω, δεν απαγορεύεται κάποιο ψαράκι. Ειδικά αφού θα είναι φρέσκο και όχι κονσέρβα νομίζω θα είσαι οκ! Εμείς της δίναμε τσιπούρα (ιχθυοτροφείου
) πολύ συχνά!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spongebob21
Νεοφερμένο μέλος
Επισης παίζει ρόλο το νερο απο την βρύση η το νερο απο το φιλτρο για προβλημα στο ουροποιητικό?
Ευχαριστω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Καλησπέρα.Καλησπερα! Το γατακι μ ο μαξ ειναι 7 μηνών στειρωμενό τρώει εδω και 6 μήνες την καναδική τροφη nutram . Σκέφτομαι να την αλλάξω και να του δίνω σταδιακά Acana. Του δίνω και καλής ποιότητας τροφη σε υγρή μορφή 2 φορές την εβδομάδα. Δεν θελω να του δώσω για στειρωμένα. Σκέφτομαι να του δίνω μονο Acana. Τι λέτε η ποιο έμπειρες ?
Επισης παίζει ρόλο το νερο απο την βρύση η το νερο απο το φιλτρο για προβλημα στο ουροποιητικό?
Ευχαριστω![]()

Η Acana είναι μια πολύ καλή και πλήρης τροφή, απ' ότι ξέρω δεν βγαίνει για στειρωμένα οπότε κάνει για όλα τα γατιά. Κάνεις πολύ καλά και του δίνεις και υγρή τροφούλα κάποιες φορές την εβδομάδα. Το μόνο που θα σου έλεγα είναι να κάνεις σταδιακά την αλλαγή μήπως τον πειράξει, δηλαδή να ξεκινήσεις όσο έχεις ακόμα από την παλιά τροφή και να προσθέσεις και λίγη Acana και σταδιακά να αυξάνεις την αναλογία μέχρι να τρώει μόνο αυτήν.
΄Οσο για το νερό τώρα, δεν νομίζω πως παίζει ρόλο για το θέμα που φοβάσαι. Δεν πιστεύω πως υπάρχει φίλτρο που να κατακρατά το μαγνήσιο που είναι το πλέον επικίνδυνο μαζί με το νάτριο για το ουροποιητικό. Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις όπου υπάρχει προδιάθεση και δεν ξέρω τι γίνεται σ' αυτή την περίπτωση. ΄Ισως να το συζητούσες με τον κτηνίατρό σας.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
spongebob21
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
ευχαριστω για την απαντηση αλλα ο κτηνίατρος μ δεν εχει ιδεα!@@@@.. ουτε γνώριζε για το ουροποιητικο πρόβλημα που παθαίνουν τα αρσενικα γατια... εδώ μ ειπε ποτε ν μην του παρω για στειρωμενα αλλα μια πληρης τροφη..
Ορίστε;Κτηνίατρος και δεν γνωρίζει το πρόβλημα με το ουροποιητικό που παθαίνουν;
΄Οπως ακριβώς είναι το εμότικον, έτσι έχω μείνει... Αν μπορείς άλλαξε κτηνίατρο πριν πάθει ο γατούλης σου τίποτα.

spongebob21
Νεοφερμένο μέλος
Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Himalaian
Νεοφερμένο μέλος
Έχει να μου προτείνει κάποιος/α κάτι περισσότερο για τον γατούλη μου?
rouli726
Δραστήριο μέλος
Οικονομικες αλλα πολυ καλες(super premium κατηγορια) θεωρω τις sanabelle και happy cat.
Jennaouska
Νεοφερμένο μέλος
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 37 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
- WYSIWYG
- Riama
- V_Jo
- Morpheus@Ares
- Nikos90
- Tina2017
- nasstazia
- τζερρυ
- uncle_nontas
- 11cats
- Nicole1987
- Ρούλης και Μπία
- Elli M.
- mpirarxos
- Ljosberinn
- giannisgr41
- Ιφιγενεια25
- cat bruce
- helonitsa1965
- kikisagirl
- Stoni90
- oh my cat
- raccoon
- ΛΟΥΙΖΑ1
- leuk1
- dkat
- oldman
- litsa2
- catgirlbarbara
- kat-cats
- Lord Kratos
- αθηνα~~
- Pennylane
- zouzounela
- Προφέσσορας_Χάος
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool