Προβολή τρίτου βλεφάρου

Μεμβράνες στα ματάκια της Νανάς

Η Νανά είναι η πιο τσαχπίνα γατούλα μου, δύο περίπου ετών, στειρωμένη και εμβολιασμένη για όλες τις παθήσεις, καθώς συνηθίζει να κυκλοφορεί έξω από το σπίτι. Εδώ και μία εβδομάδα παρατήρησα μεμβράνες που καλύπτουν το 1/5-1/4 περίπου των ματιών της. Το πρόβλημα εμφανίστηκε λίγες μέρες μετά από μια ολονύχτια έξοδό της με πολύ δυνατή βροχή. Παρότι δε δείχνει άρρωστη (τρώει, πίνει, παίζει και κάνει την καθημερινή τουαλέτα της) την πήγα αμέσως στο γιατρό. Εκείνος μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε τίποτα, αφού δεν παρουσιάζει πυρετό ή άλλα συμπτώματα. Μπορεί, όπως είπε, να έχει την πιο βαριά αρρώστεια (aids) ως την πιο απλή που θα περάσει μετά από λίγο καιρό. Μου τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι αναγκαία η εξέταση αίματος, καθώς στην περίπτωση του aids δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Επειδή ανησυχώ, θα σας παρακαλούσα να μου πείτε τη γνώμη σας.

Η Νανά σε μερικές πόζες της

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• Εικόνα062.jpg
    Εικόνα062.jpg
    294,4 KB · Εμφανίσεις: 74
  • Εικόνα069.jpg
    Εικόνα069.jpg
    231 KB · Εμφανίσεις: 78
  • Εικόνα023.jpg
    Εικόνα023.jpg
    257,2 KB · Εμφανίσεις: 86
Η Νανά είναι η πιο τσαχπίνα γατούλα μου, δύο περίπου ετών, στειρωμένη και εμβολιασμένη για όλες τις παθήσεις, καθώς συνηθίζει να κυκλοφορεί έξω από το σπίτι. Εδώ και μία εβδομάδα παρατήρησα μεμβράνες που καλύπτουν το 1/5-1/4 περίπου των ματιών της. Το πρόβλημα εμφανίστηκε λίγες μέρες μετά από μια ολονύχτια έξοδό της με πολύ δυνατή βροχή. Παρότι δε δείχνει άρρωστη (τρώει, πίνει, παίζει και κάνει την καθημερινή τουαλέτα της) την πήγα αμέσως στο γιατρό. Εκείνος μου είπε ότι δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε τίποτα, αφού δεν παρουσιάζει πυρετό ή άλλα συμπτώματα. Μπορεί, όπως είπε, να έχει την πιο βαριά αρρώστεια (aids) ως την πιο απλή που θα περάσει μετά από λίγο καιρό. Μου τόνισε μάλιστα ότι δεν είναι αναγκαία η εξέταση αίματος, καθώς στην περίπτωση του aids δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Επειδή ανησυχώ, θα σας παρακαλούσα να μου πείτε τη γνώμη σας.

κατα την γνωμη μου ειναι απαραιτητες οι ε3ετασεις αιματος γιατι οφειλεις να γνωριζεις τι ακριβως εχει η γατουλα σου, εστω κι αν δεν υπαρχει 8εραπεια για την ασ8ενεια της...επιπλεον εφοσον ο γιατρος αυτος δεν μπορει να την βοη8ησει 8α ηταν απαραιτητο να επαιρνες και μια δευτερη γνωμη απο καποιον αλλο κτηνιατρο...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Θεραπεία για το FIV μπορεί να μην υπάρχει, πάντα υπάρχουν όμως πράγματα που μπορείς να κάνεις για να τη βοηθήσεις να έχει καλύτερη ποιότητα ζωής και η απραξία δεν μου φαίνεται πως είναι η καλύτερη πρακτική...:/:
Θα σου πρότεινα κι εγώ να πάρεις μια δεύτερη γνώμη. Στο μεταξύ, μια που η εμφάνιση του τρίτου βλεφάρου είναι ένα πολύ γενικό σύμπτωμα κακουχίας του οργανισμού, θα μπορούσες ίσως να της δώσεις κάποιο πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα (όπως το Felovite και τα παρόμοια), για να πάρει λίγο τα πάνω της.
Περαστικά!

Στις φωτογραφιες δεν φαινεται να προεξεχει πολυ το τριτο βλεφαρο:hmm:, μπορει οντως να μην ειναι τιποτα και απλως να την εβλεπες σε κατασταση που ηταν ετοιμη να κοιμηθει:hmm:, αν το τριτο βλεφαρο προβαλει συνεχεια θα πρεπει αν εξεταστει πιο διεξοδικα:hmm:

Στην περίπτωση της Yuki μου πριν αρκετό καιρό που παρουσίασε επίσης πτώση τρίτου βλεφάρου (αν και δεν ειχε χασει ούτε την ορεξη της ούτε το κεφι για παιχνίδια), ο κτηνίατρος μου χε πει πως οφειλόταν σε εσωτερικά παράσιτα.
Βάλαμε λίγη κρεμούλα πίσω στο σβερκάκι της και της δώσαμε και ενα χαπάκι και εγινε καλά σε δυο μέρες.

Η πτώση τρίτου βλεφάρου είναι σημάδι πως όντως η γάτα δεν είναι πολύ καλά. Εχοντας ακούσει διάφορες περιπτώσεις, ειναι ενα συμπτωμα που μπορει να εχει διάφορες αιτίες, γι αυτό πάντα ας ζητάμε μια υπεύθυνη συμβουλή.

Ευχαριστώ και καλές γιορτές!

Σας ευχαριστώ με όλη μου την καρδιά. Επειδή οι μεμβράνες επέμεναν, ακολούθησα τις συμβουλές σας και πήρα μια δεύτερη ιατρική γνώμη. Η γιατρός που εξέτασε σήμερα τη Νανά απέκλεισε την πιθανότητα για οποιαδήποτε σοβαρή πάθηση και μου εξήγησε πως η προβολή τρίτου βλεφάρου αποτελεί συχνά μια ιδιοπαθή ασθένεια των γατών, χωρίς συγκεκριμένη αιτία, όπως είχε πει και η πρώτη γιατρός. Μας έδωσε κάποιες σταγόνες που πιθανά θα επισπεύσουν τη θεραπεία της. Ωστόσο όπως και η πρώτη γιατρός είπε ότι το πρόβλημα θα περάσει μετά από μερικούς μήνες μόνο του.
Ανακουφίστηκα γιατί έτσι θα περάσω ξέγνοιαστα τις γιορτές.
Σας ευχαριστώ και πάλι και εύχομαι να περάσετε όμορφα Χριστούγεννα με τους δικούς σας και τη γατοπαρέα σας.
Θα σας ενημερώσω, μόλις έχω νεότερα.

Περαστικά στη Νανακα σου και να ειναι πάντα καλά.!!! Μπράβο που πήρες και μια 2η γνώμη κι έτσι τις γιορτές θα τις περασεις ήσυχη και με συντροφιά τα γατόνια σου τα αγαπημένα.
Απο την παρεούλα μας σου ευχομαστε κι εμεις ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ και καλά με υγεία και ευτυχία!!!:up::up::up::up::up:

Καλησπέρα! έχω ένα πρόβλημα με την μικρή μου την έχω πάει ήδη σε 3 κτηνιάτρους και δεν βρίσκουν τίποτα!τα ματάκια της είναι έτσι όπως στην φωτό άλλες φορές καλύτερα άλλες χειρότερα.Έχει κανείς πληροφορίες για το τι είναι γενικά η προβολή του τρίτου βλεφάρου;Δεν μπορώ να την βλέπω άλλο έτσι μου σπαράζει την καρδιά!της έδωσα αντιπαρασιτικό μετά την προτροπή του πρώτου γιατρού (ενώ γενικα παίρνει τακτικά αντιπαρασιτικό) και περιμένουμε τώρα γενικές αίματος και βιοχημικές να δούμε αν υπάρχει κάτι.Μού είπαν για σύνδρομο Horner οι γιατροί αλλά από ότι διάβασα (στο internet) έτσι ονομάζεται γενικά η βλεφαρόπτωση, προβολή τρίτου βλεφάρου.Διάβασα επίσης στο my cat ενα thread που είχε απαντήσει η mel σε ενα παρόμοιο πρόβλημα ( https://www.mypetz.gr/showthread.php?t=28648 ) αλλά η μικρή μου δεν έχει κανένα άλλο σύμπτωμα εκτός από τα ματάκια της (συμμετρικό το πρόβλημα :worry: ) ούτε έξω βγαίνει ποτέ από το σπίτι.Το κακό είναι οτι έχει 2 μέρες που κοιμάται αρκετά αλλά με τόσους γιατρούς ( είναι και πολύ φοβητσιάρα ) και εγώ το ίδιο θα έκανα :D.Χωρίς πλάκα ίσως να κοιμάται λίγο παραπάνω.Αλλά κατά τα άλλα και με το φαί καλά τα πάμε.Από την Παρασκευή έχει ξεκινήσει αυτή η ιστορία και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω!Είχε κανείς κανα παρόμοιο πρόβλημα ή τουλάχιστον κάποιες πληροφορίες παραπάνω γιατί τρελαίνομαι!Αχ να μπορούσαν τα μικρά μας να μας μιλήσουν να ξέρουμε αν πονάνε.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Συνημμένα

• 08062010148.jpg
    08062010148.jpg
    178,9 KB · Εμφανίσεις: 228
τι να σου πω...ναι..οντως η προβολη του 3ου βλεφαρου δειχνει καποιο προβλημα...εχετε κανει εξετασεις αιματος...απο οτι καταλαβα δεν εχουν βγει ακομα τα αποτελεσματα...για να δουμε..αν βγουνε και δεν δειχνει τπτ,ισως θα πρεπει να παρετε και τη γνωμη και αλλου γιατρου,δεν μπορω να σου πω κατι αλλο...ευχομαι τα καλυτερα για τη γατα σου..:)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 15 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Η πτώση τριτου βλεφάρου σημαινει ότι κατι δεν παει καλά με τον οργανισμό της γάτας. Ειναι συμπτωμα που δεν εχει μονο ενα αιτιο, μπορει να ειναι διάφοροι λογοι που προκαλεσαν το συμπτωμα. Η δικη μου γατα ειχε κανει τριτο βλεφαρο λογω εσωτερικών παρασίτων. Εγινε τελειως καλα αμεσως μετά την αποπαρασίτωση.

Ζητα και δευτερη γνώμη από γιατρό, οπωσδήποτε!
Περαστικά.

σε 3 γιατρούς την έχω πάει και δεν ξέρουν.μάλιστα ο ένας μου είπε και για εγχείρηση αν είναι απλά νευρολογικό πρόβλημα να βγάλουν το τρίτο βλέφαρο!!!!!!!!!!!!αν την κάνω και άλλη εγχείρηση (η στείρωση έγινε πρίν απο μισό χρόνο περίπου) δεν θα μου ξαναμιλήσει ποτέ!!!ευχαριστώ για τα περαστικά...

Δεν κανετε και μια καλλιεργεια κοπρανων να δείτε μήπως ειναι καποιο παράσιτο που δεν το πιανουν τα κοινά αποπαρασιτικά χαπια?

θα προσπαθήσω να το κάνω και αυτό.ζεί όμως αποκλειστικά στο σπίτι πού να τα βρεί;δυστυχώς τώρα πάει το δεκαπενθήμερο λόγω των γιατρών εξετάσεων κτλ.περιμένουμε να πληρωθούμε στις 15 να δούμε τι άλλο θα χρειαστεί :Ρ

κοιτα..αυτη τη στιγμη,αυτο που συμβουλευω ειναι απλα να περιμενετε τα αποτελεσματα των εξετασεων...μπορει οντως να δειξουν που ειναι το προβλημα...μετα,βλεπουμε..

Καλησπέρα!Μόλις πήραμε τις εξετάσεις.Όλα φυσιολογικά.Ο γιατρός λέει να δούμε τι θα γίνει μετά την αποπαρασίτωση.Δεν τα μπορώ αυτά τα ανεξιχνίαστα.Μου είπαν οτι η προβολή τρίτου βλεφάρου είναι αγνώστου αιτίας και πιθανόν να φύγει σε λίγο καιρό.άντε να δούμε...

4ος γιατρός: άγχος $%^%&%&?????με βοήθησαν πολύ αυτά που μου είπε και το έψαξε αρκετά!πιθανόν λέει αφού όλα φαίνονται οκ να την άγχωσα με τόσους γιατρούς , να την αφήσω να ηρεμίσει και θα δούμε τι θα γίνει.(εννοείτε οτι δεν του πήγα το ζώο απλά τις εξετάσεις και το ιστορικό γιατί την έβλεπα την μικρή μου ήταν αρκετά τρομαγμένη)
ξέρετε κανέναν ομοιοπαθητικό κτηνίατρο στην θεσσαλονίκη να ρωτήσω?

καλημερα σε ολη την παρεα,ειμαι καινουργια στο site και η αιτια να σας ανακαλυψω ηταν το ιδιο προβλημα με την aelin.
εχθες παρελαβα ,μετα απο 9 μερες παραμονης σε ξενοδοχειο ζωων,τα 3 γατακια μου και ο ενας παρουσιασε και αυτος προβολη τριτου βλεφαρου,
επικοινωνισα αμεσως με τον γιατρο,ο οποιος μου ειπε οτι αφου δεν υπαρχουν εκκρισεις ,τοτε πιθανοτατα να οφειλεται σε στρες λογο αλλαγης χωρου διαμονης.Παρακαλω οποιος ξερει κατι παραπανω ας με βοηθησει! aelin μου, η γατουλα σου το ξεπερασε το προβλημα(εχουν περασει περιπου 2 μηνες)
ευχαριστω.

Όπως έγραψε πιο πάνω η Cloud & Snow, η εμφάνιση του τρίτου βλεφάρου είναι σύμπτωμα που μπορεί να έχει πάρα πολλές αιτίες. Επομένως, πρέπει να δεις τη γενικότερη κατάσταση του γάτου. Είναι δραστήριος, κινείται και παίζει κανονικά; Έχει όρεξη για φαγητό; Πηγαίνει στην άμμο του κανονικά, τα κακά του είναι εντάξει;
Αν είναι όλα αυτά φυσιολογικά, τότε είναι πολύ πιθανή η εξήγηση του γιατρού σου, ότι πρόκειται δηλαδή για στρες. Δώστου λίγες μέρες να ηρεμήσει, κι αν συνεχιστεί το πρόβλημα, τότε το κοιτάς και περαιτέρω.

μπορει καποιος να μου εξηγησει αν γινεται τι ειναι η προβολη τριτου βλεφαρου?στην φωτογραφια δεν βλεπω κατι περιεργο.

Το τρίτο βλέφαρο ξεκινάει από την εσωτερική γωνία του ματιού. Κανονικά, κλείνει μόνο όταν και τα άλλα δύο βλέφαρα (τα εξωτερικά) είναι κλειστά. Όταν είναι ορατό ενώ τα μάτια της γάτας είναι ανοιχτά, τότε μιλάμε για προβολή τρίτου βλεφάρου. Εδώ φαίνεται πιο έντονα:
exam2.jpg

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back