Προσοχή!!

Παρεπιπτόντως, θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν μπορώ να κατηγορήσω τους μετανάστες που κάνουν πλιάτσικο (όσους κάνουν)

Εγώ αντιθέτως κατηγορώ όσους κάνουν πλιάτσικο, μετανάστες ή όχι... δεν έχουν καμία δικαιολογία!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Παρεπιπτόντως, θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν μπορώ να κατηγορήσω τους μετανάστες που κάνουν πλιάτσικο (όσους κάνουν). Εμείς ( η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της) είμαστε αυτοί που τους περιθωριοποιήσαμε, που είμαστε έτοιμοι να τους κατηγορήσουμε με το παραμικρό και που εκνευριζόμαστε που δεν μας δοξάζουν για τους μισθούς πείνας που έχουμε την "καλοσύνη" να τους παρέχουμε. Τα περιθωριακά στοιχεία, γενικότερα είναι δικό μας δημιούργημα. Δικαιώνεται η παροιμία: Όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε...
σε τι τους περιθωριοποιήσαμε βρε Εβινα; τους είπε κανείς να συστήση συμμορία κ να πουλάει ναρκωτικά; Και από την άλλη δεν μπορω να καταλαβω πως ξεσηκώνεσαι από του διαόλου τον κ@@λο να πας σε μια χωρα να πουλας χαρτομάντιλα, δηλαδή τι θα κα΄νεις καποια στιγμη δεν θα γυρίσει το μάτι σου; τι ήρθε να κα΄νει εδω δεν το καταλαβαίνω έχουμε δουλειες εργοστασια τι έχουμε κ τι ήρθε να κάνει; Εν γνωση του λοιπον ήρθε να γίνει το περιθόριο της Ελλαδας. Και αναρωτιέμαι ποσο χειρότερα παιρνουσε εκεί που ήταν, και από την άλλη γιατί πρέπει να τον ανεχτω κ να τον λυπηθω κ από πάνω

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 17 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Εγώ αντιθέτως κατηγορώ όσους κάνουν πλιάτσικο, μετανάστες ή όχι... δεν έχουν καμία δικαιολογία!
Η πείνα δεν είναι δικαιολογία ταξ???Ενας μετανάστης δεν θα νοιαστεί για αυτόν που έχει παραπάνω από αυτόν...δεν ξέρω λογικό μου ακούγεται να κλέψει ότι βρει στον φόβο του να μην επιβιώσει ή να μείνει χωρις τα αγαθά που έχουν οι άλλοι που έτυχαν να γεννηθούν σε πιο εύκολη θέση(οικονομικα)...

Παρεπιπτόντως, θα ήθελα να προσθέσω ότι δεν μπορώ να κατηγορήσω τους μετανάστες που κάνουν πλιάτσικο (όσους κάνουν). Εμείς ( η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της) είμαστε αυτοί που τους περιθωριοποιήσαμε, που είμαστε έτοιμοι να τους κατηγορήσουμε με το παραμικρό και που εκνευριζόμαστε που δεν μας δοξάζουν για τους μισθούς πείνας που έχουμε την "καλοσύνη" να τους παρέχουμε. Τα περιθωριακά στοιχεία, γενικότερα είναι δικό μας δημιούργημα. Δικαιώνεται η παροιμία: Όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε...

Κοριτσάκι μου επειδή είσαι πολύ μικρότερη μου και ακόμα δεν έχεις βγει στην δουλειά σε διαβεβαιώ ότι οι αλλοδαποί αυτοί πάντα που είναι με πράσινη κάρτα στην χώρα έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με εσένα στο χώρο εργασίας και σε πάρα πολλές περιπτώσεις και στο λέω από προσωπική πείρα και χωρίς καμμία διάθεση κόντρας θα παίρνουν από σένα όπως παίρνουν από εμένα αυτή την στιγμή πολλά περισσότερα και όποιος έχει αμφιβολία του δείχνω κατ ιδίαν την μισθολογία της επιχείρησης στην οποία εργάζομαι.

Μήπως αυτό που ζούμε τις 4 τελευταίες μέρες (ή πιο σωστά νύχτες) είναι απλά η βίαιη πλευρά, το βίαιο ξέσπασμα της παρακμιακής κατάστασης που βρισκόμαστε εδώ και κάμποσα χρόνια?

Νομίζετε ότι οι Ζαχόπουλοι, Τριανταφυλλόπουλοι, Δομημένα ομόλογα, Εφραίμ, κάψιμο δασών κλπ κλπ κλπ περνάνε στη λήθη χωρίς κατάλοιπα επειδή έπαψαν τα κανάλια να ασχολούνται μαζί τους?

Ταχ συμφωνώ για τα χάλια μας αλλά δεν πιστεύω ότι με το να κάψουν την Αθήνα θα βελτιώσουν την κατάσταση αλλά αντίθετα πιστεύω ότι θα πέσουμε σε ακόμα πιο παρακμιακή κατάσταση από αυτή στην οποία βρισκόμαστε. Δεν είμαι υπέρ της βίας το ξαναλέω.

σε τι τους περιθωριοποιήσαμε βρε Εβινα; τους είπε κανείς να συστήση συμμορία κ να πουλάει ναρκωτικά; Και από την άλλη δεν μπορω να καταλαβω πως ξεσηκώνεσαι από του διαόλου τον κ@@λο να πας σε μια χωρα να πουλας χαρτομάντιλα, δηλαδή τι θα κα΄νεις καποια στιγμη δεν θα γυρίσει το μάτι σου; τι ήρθε να κα΄νει εδω δεν το καταλαβαίνω έχουμε δουλειες εργοστασια τι έχουμε κ τι ήρθε να κάνει; Εν γνωση του λοιπον ήρθε να γίνει το περιθόριο της Ελλαδας. Και αναρωτιέμαι ποσο χειρότερα παιρνουσε εκεί που ήταν, και από την άλλη γιατί πρέπει να τον ανεχτω κ να τον λυπηθω κ από πάνω
Βρε Έλενα επειδη γεννηθήκαμε πιο τυχεροι απο αυτους τους ανθρώπους δεν έχουν αυτοι το δικαίωμα να έρθουν και να προσπαθήσουν για το καλύτερο?????:blink:Ασε που ακούστηκε ότι τους είπαν οι τότε πολιτικοί ελατε ελατε εδώ έχει καλύτερες συνθηκες διαβίωσης.Αυτό μου το πε ένας ταξιτζής που λέει του το είπε ένας αλβανος...

Κοριτσάκι μου επειδή είσαι πολύ μικρότερη μου και ακόμα δεν έχεις βγει στην δουλειά σε διαβεβαιώ ότι οι αλλοδαποί αυτοί πάντα που είναι με πράσινη κάρτα στην χώρα έχουν ακριβώς τα ίδια δικαιώματα με εσένα στο χώρο εργασίας και σε πάρα πολλές περιπτώσεις και στο λέω από προσωπική πείρα και χωρίς καμμία διάθεση κόντρας θα παίρνουν από σένα όπως παίρνουν από εμένα αυτή την στιγμή πολλά περισσότερα και όποιος έχει αμφιβολία του δείχνω κατ ιδίαν την μισθολογία της επιχείρησης στην οποία εργάζομαι.
Και ποσοι είναι αυτοί που έχουν πράσινη κάρτα..???1 στους 20???1 στους 50???Ποια είναι η πλειοψηφία???

@Evina cat: Μπράβο σου κορίτσι μου. Μπράβο σου για τη γλώσσα που χρησιμοποιείς, ούσα μόνο 17 ετών, μπράβο που σχηματίζεις γνώμη και την υποστηρίζεις, μπράβο σου που βγήκες στο δρόμο να διαμαρτυρηθείς.
Εγώ δεν θα σου χαλάσω τη δικαιολογημένα ρομαντική εικόνα που έχεις για τον τρόπο με τον οποίο πιθανώς να λύνονται τα προβλήματα που σε απασχολούν, ούτε ως "μεγαλύτερη" θα σου κάνω ηθικολογικό μάθημα (άλλωστε, οι απόψεις μας δεν διαφέρουν και πάρα πολύ). Θα σταθώ μόνο στον τρόπο με τον οποίο εκφράζεσαι και θα ελπίσω ότι οι συνομήλικοί σου θα σκέφτονται τόσο όμορφα, όσο εσύ. Και πάλι μπράβο σου.

Τους περιθωριοποιούμε κάθε φορά που είμαστε έτοιμοι να τους κατηγορήσουμε για ό,τι κακό συμβαίνει στη χώρα μας.
Τους περιθωριοποιούμε κάθε φορά που τους φερόμαστε σαν να ήταν άνθρωποι κατώτερης κατηγορίας, κάθε φορά που βρίζουμε τα παιδιά τους που είναι συμμαθητές μας μόνο και μόνο επειδή είναι μετανάστες (το έχω δει κι αυτό).
Τους περιθωριοποιούμε ακριβώς με αυτή τη νοοτροπία, ότι αυτοί κάνουν σπείρες, πουλάν ναρκωτικά, κ.ο.κ. Κάποιοι το κάνουν. Και κάποιοι Έλληνες το κάνουν,όμως. Πολλοί όμως, δεν έχουν καμία σχέση.
Τους περιθωριοποιούμε όταν λέμε "γιατί ήρθε εδώ, καλύτερα θα περνούσε στη χώρα του". Προφανώς δεν περνούσε καλύτερα, αλλιώς θα καθόταν εκεί. Και προφανώς δεν ήρθε εδώ για να πουλήσει χαρτομάντηλα. Ήρθε με το όνειρο, την ελπίδα μιας καλύτερης ζωής που θα στηριχτεί σε σκληρή ίσως δουλειά αλλά θα αποδώσει... Και κάποιοι τα καταφεραν. Κάποιοι όμως όχι. Μάλιστα, η συντριπτική πλειοψηφία που πουλάει χαρτομάντιλα δεν είναι οι μετανάστες, αλλά οι έλληνες ναρκομανείς....

:hmm::hmm:

Και ποσοι είναι αυτοί που έχουν πράσινη κάρτα..???1 στους 20???1 στους 50???Ποια είναι η πλειοψηφία???

Έχουν όλοι όσους μπορεί να αντέξει η Ελλάδα. Οι υπόλοιποι νομίζω θα πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους να δουλέψουν για αυτά ή να πάνε σε κάποια άλλη χώρα που θα τους έχει ανάγκη. Δουλεύουν στην χώρα μας και με τα χρήματα στο λέω με ευθύνη των λόγων μου γιατί γνωρίζω αρκετούς από αυτούς λόγω της δουλειάς μου κτίζουν βίλες παραθαλάσιες στην πατρίδα τους γιατί εκεί τα χρήματα που παίρνουν έχουν αξία. Ξέρω κάποιον που έχει κάνει 2 σπιτια στην χώρα του και δεν λέω ποιά χώρα γιατί απλά δεν θέλω να το επικεντρώσω σε χώρα. Επιπλέον αν ενημερωθείς σωστά στις Ελληνικές τράπεζες έχουν περισσότερα χρήματα από ότι έχουμε εμείς στην τράπεζα. Δεν πεινάνε λοιπόν οι αλλοδαποί στην χώρα μας καλή μου. Πεινάνε όσοι είναι τεμπέληδες και κάνουν πλιάτσικο αυτοί που θέλουν το εύκολο χρήμα.
Έχω τέτοια περίπτωση να σου διηγηθώ. Αλλά το θέμα μας δεν είναι οι αλλοδαποί εδώ απλά ανταλλάσουμε απόψεις για τα γεγονότα:)

Αρχική Δημοσίευση από Desdemona;259637Εγώ δεν θα σου χαλάσω τη δικαιολογημένα ρομαντική εικόνα που έχεις για τον τρόπο με τον οποίο πιθανώς να λύνονται τα προβλήματα που σε απασχολούν:
Επειδή αγαπητή πρεστομάνα αυτό πήγαινε για μένα θέλω να διευκρινήσω ότι δεν της κάνω ηθικό δίδαγμα για όνομα θα ήμουν η τελευταία να το κάνει. Μιλάω με την πείρα των χρόνων μου στον εργασιακό τομέα και πίστεψέ με είναι πολλά.:) Και δεν μιλάω με προκατάληψη σε καμμία περίπτωση. Απλά παρουσιάζω την προσωπική μου εμπειρία

Επειδή αγαπητή πρεστομάνα αυτό πήγαινε για μένα
Ναι, αγαπητή Αιμιλιομάνα, για σας πήγαινε :P, γιατί δεν θέλω να αποπάρουμε ένα παιδί με τόσο καλά δομημένη σκέψη και να το απογοητεύσουμε. Δε βρίσκεις εύκολα τόσο συγκροτημένους χαρακτήρες...

Δεν καις τον κάδο για παραδειγματισμό καλή μου..Αλλά για φράγμα προς τα δακρυγόνα και τους ματάδες που είναι λυσασμένοι μόνο για βία, και καμμένες μεγαλες τράπεζες και εταιρείες για να δημιουργήσεις ένα χιλιοστο πληγή στις τεράστιες τσέπες των ηλίθιων που τα διευθύνουν και κλέβουν τον κόσμο...ολα τα υπόλοιπα που κάηκαν κάηκαν από οργή..
Συγνωμη καταρχας για το πως ακουστηκε αυτο που ειπα,δεν λεω να μην κανουν πορειες αλλα αυτο που εγινε χτες στην γειτονια μου αληθεια σας το λεω δεν ειχε καμια μα καμια σχεση.Χωρις να υπαρχει ΠΟΥΘΕΝΑ αστυνομια,χωρις να υπαρχει κανενας για να διαμαρτυρηθουν,χωρις να υπαρχει ουσιαστικα τιποτα να τους προκαλεσει και ελαχιστοι ηταν οι μαθητες βγηκαν απλα για να κανουν ζημιες.Και επειδη δεν θελω να χαρακτηριστω ρατσιστρια και δεν ειμαι κιολας,οι περισσοτεροι ειναι απο αυτους που κανουν φασαριες ακομα και σε απλους ποδοσφαιρικους αγωνες.
Και το ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ το λεω και για τις δυο ομαδες.Γιατι αντι να θρηνυσουν τον αδικο χαμο ενος παιδιου που δεν εφταιγε σε τιποτα κοιτανε να κανουν κακο σε ΟΛΟΥΣ.Εξαλλου ποτε η πολιτεια δεν κανει τιποτα,ασ μην εκανε και τωρα.Τι δηλαδη καταφερε?

Χαοτικη κατασταση..και ολοι μαλωνουν μεταξυ τους για το αν φταινε οι μπατσοι..ή τα κ@#λοπαιδα.. Καταρχην δεν πιστευω οτι ολη αυτη η καταστροφη των περιουσιων γινεται απο αναρχικους...εχω γνωρισει πολλους αναρχικους στην σχολη μου...και ειναι εναντια σε κατι τετοιο..τα μοναδικα π μπορει να σπασουν η να καψουν ειναι οι τραπεζες και πολυεθνικες εταιριες..οχι περιουσιες των ανθρωπων..
Ολοι φωναζουν για το πλιατσικο που γινεται στις περιουσιες των ανθρωπων και κανουν οτι δεν βλεπουν τα προβληματα που εκαναν την νεολαια να βγει στους δρομους..Φυσικα και δν συμφωνω με τη καταστροφη των μαγαζιων ανθρωπων π σημερα μπορει να μεινανε χωρις δουλεια...
Πού ητανε ομως οι δυναμεςι των ΜΑΤ εχθες που ολη η Αθηνα και οχι μονο ηταν στο ελεος των κουκουλοφορων?Αυτοι επρεπε να ειναι εκει και να προστατευουν την περιουσια των Ελληνων πολιτων...Σημερα ομως ήτανε στις ειρηνικες πορειες απο μαθητες και καθηγητες και ριχνανε χημικα και ξυλο...είχανε το θρασος να πανε στην κηδεια του μικρου Αλεξη και να δημιουργησουν επεισόδια..:down::down::down:
Δυστυχως ο κοσμος εχει αγανακτησει..και ολο αυτο δν γινεται για τον χαμο του μικρου,αυτο ηταν η τελευταια σταγονα που εκανε το ποτηρι να ξεχειλισει..
Δεν ειμαι υπερ των βανδαλισμων..αλλα πειτε μ , αν οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικες,ποιος θα τις προεβαλε?:hmm:ποιανου πολιτικου ο πισινος θα επαιρνε φωτια οτι κατι πρεπει να κανει επιτελους?:hmm:
Στην τελικη,αν οπως λενε πολλοι που εναντιονοντε στις πορειες και την αναστατωση των ημερων,,εχουμε κρατος..τοτε ολοι αυτοι οι ανθρωποι π χασανε τα μαγαζια τους και το μεροκαματο τους,να ζητησουνε απο την κυβερνηση να πληρωσει τις ζημιες π υπεστησαν..τοσα χρονια το αιμα μας πινουν και καλο δν ειδαμε ακομα!
Τελος παντων..τα μπερδεψα λιγο..και δν εχει ροη ο λογος μ αλλα εχω τοσες σκεψεις στο μυαλο μ που μ ειναι δυσκολο:blink:
Να πω μονο οτι δν εχω ιδεα απο πολιτικα..δεν ασχοληθηκα ποτε μ και ουτε προκειται..ουτε με αναρχικους ουτε με τιποτα..και στεναχωριεμαι για την εικονα π εχει η Αθηνα τις τελευταιες ημερες..αλλα πιο πολυ ΛΥΠΑΜΑΙ που σε αυτην την χωρα πρεπει τα πραγματα να φτανουν σε τετοιες ακραιες καταστασεις ωστε να "ξυπνανε" μερικοι και να καταλαβουν οτι κατι πρεπει να γινει επιτελους..:mad:

Η πείνα δεν είναι δικαιολογία ταξ???

Όταν κλέβεις κινητά τηλέφωνα, laptops, ηλεκτρονικά αξεσουάρ κλπ, δε νομίζω ότι το κάνεις επειδή πεινάς... πόσο μάλλον όταν κλέβεις 5-6 κινητά, ή 2-3 laptops... και ταυτόχρονα είσαι και έως 20 χρονών. Εκτός αν σκοπεύεις να τα πουλήσεις για να αγοράσεις τρόφιμα για σένα και την όποια οικογένεια σου.

Αν ενοείες ευρύτερα τον όρο "πείνα" (πχ. "ζητάω απεγνωσμένα να βρώ αναγκαία πράγματα που δε μπορώ να αποκτήσω κάτω από τις συνήθεις συνθήκες που βρίσκομαι") δηλαδή να αποκτήσει ο κάθε ένας τους 3-4 κινητά όπως οι "ιθαγενείς" αυτού του τόπου, 2 ή περισσότερα αυτοκίνητα, plasma TV και home video κλπ καταναλωτικά "αγαθά", τότε ...άστο καλύτερα.

Έλεος, ακόμα και οι μετανάστες σας πείραξαν; Και νόμιζα ότι σε ένα forum που απαρτίζεται από ζωόφιλους, θα υπήρχαν άτομα που αναγνωρίζουν πως όλοι οι άνθρωποι είναι ΙΣΟΙ.

Αν σας πείραξαν οι μετανάστες (οι παράνομοι και μη), σε βαθμό που να αναρωτιέστε γιατί θα πρέπει να τους ανεχτείτε... ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΕΣΤΕ τους πολιτικούς μας; ΠΟΣΑ τρώνε οι μετανάστες και ΠΟΣΑ τρώνε με τα σκάνδαλα (αυτά που μαθαίνουμε, γιατι τα άλλα.....) οι καρεκλάδες;;;;;

Γιατί έρχονται; Γιατί έχουν την ελπίδα ότι ίσως βρουν ένα καλύτερο μέλλον εδώ. Δεν είναι όλοι έμποροι ναρκωτικών ή συμμορίτες... Την 17χρονη έγκυο κοπέλα που την σκότωσε το απορριματοφόρο ενώ έψαχνε να βρεί ΤΡΟΦΗ στα σκουπίδια, την ξεχάσατε; ή μήπως έχουν δικαίωμα να ζουν μόνο οι λευκοί, σπουδαγμένοι, τακτοποιημένοι πολίτες του δημοκρατικού μας κράτους;

Αν εσείς είχατε βρεθεί στη θέση των μεταναστών (που δεν το εύχομαι σε κανέναν) θα κάνατε ακριβώς τα ίδια, γιατί είναι ευκόλως εννοούμενο ότι όταν δεν έχεις να δώσεις στην οικογένειά σου να φάει, και δεν βρίσκεις στήριξη από κανέναν 'δημοκρατικό' και φιλάνθρωπο πολίτη αυτής της τόσο τέλειας χώρας, ούτε και από την εκκλησία που τα δίνει κ καλά στους 'φτωχούς', θα κάνεις ό,τι μπορείς ώστε να επιβιώσεις.

Σας πείραξαν οι αδύνατοι; Στους δυνατούς να τρίξετε τα δόντια! Όχι στα ανθρωπάκια που προσπαθούν να επιβιώσουν...

Μπορεί να θέλετε να πιστεύετε ότι οι γέροι που μαζεύουν σκουπίδια το κάνουν από τσιγκουνιά, ότι οι κουκουλοφόροι είναι αλλοδαποί έμποροι ναρκωτικών που κλέβουν για να πλουτίσουν κι άλλο, και πως οι αλλοδαποί έχουν λεφτά αφού πληρώνονται καλύτερα από εμάς αν έχουνε πράσινη κάρτα... Δεν με απασχολεί το τί πιστεύετε, η αλήθεια είναι πως το καζάνι έβραζε και κάποια στιγμή επόμενο ήταν να ξεχειλίσει.

Έλεος, ακόμα και οι μετανάστες σας πείραξαν; Και νόμιζα ότι σε ένα forum που απαρτίζεται από ζωόφιλους, θα υπήρχαν άτομα που αναγνωρίζουν πως όλοι οι άνθρωποι είναι ΙΣΟΙ.

Αν σας πείραξαν οι μετανάστες (οι παράνομοι και μη), σε βαθμό που να αναρωτιέστε γιατί θα πρέπει να τους ανεχτείτε... ΓΙΑΤΙ ΑΝΕΧΕΣΤΕ τους πολιτικούς μας; ΠΟΣΑ τρώνε οι μετανάστες και ΠΟΣΑ τρώνε με τα σκάνδαλα (αυτά που μαθαίνουμε, γιατι τα άλλα.....) οι καρεκλάδες;;;;;

Γιατί έρχονται; Γιατί έχουν την ελπίδα ότι ίσως βρουν ένα καλύτερο μέλλον εδώ. Δεν είναι όλοι έμποροι ναρκωτικών ή συμμορίτες... Την 17χρονη έγκυο κοπέλα που την σκότωσε το απορριματοφόρο ενώ έψαχνε να βρεί ΤΡΟΦΗ στα σκουπίδια, την ξεχάσατε; ή μήπως έχουν δικαίωμα να ζουν μόνο οι λευκοί, σπουδαγμένοι, τακτοποιημένοι πολίτες του δημοκρατικού μας κράτους;

Αν εσείς είχατε βρεθεί στη θέση των μεταναστών (που δεν το εύχομαι σε κανέναν) θα κάνατε ακριβώς τα ίδια, γιατί είναι ευκόλως εννοούμενο ότι όταν δεν έχεις να δώσεις στην οικογένειά σου να φάει, και δεν βρίσκεις στήριξη από κανέναν 'δημοκρατικό' και φιλάνθρωπο πολίτη αυτής της τόσο τέλειας χώρας, ούτε και από την εκκλησία που τα δίνει κ καλά στους 'φτωχούς', θα κάνεις ό,τι μπορείς ώστε να επιβιώσεις.

Σας πείραξαν οι αδύνατοι; Στους δυνατούς να τρίξετε τα δόντια! Όχι στα ανθρωπάκια που προσπαθούν να επιβιώσουν...

Μπορεί να θέλετε να πιστεύετε ότι οι γέροι που μαζεύουν σκουπίδια το κάνουν από τσιγκουνιά, ότι οι κουκουλοφόροι είναι αλλοδαποί έμποροι ναρκωτικών που κλέβουν για να πλουτίσουν κι άλλο, και πως οι αλλοδαποί έχουν λεφτά αφού πληρώνονται καλύτερα από εμάς αν έχουνε πράσινη κάρτα... Δεν με απασχολεί το τί πιστεύετε, η αλήθεια είναι πως το καζάνι έβραζε και κάποια στιγμή επόμενο ήταν να ξεχειλίσει.
Αυτοί οι αδύνατοι τώρα θυμήθηκαν ότι πεινάνε; Και να σου πω κ κάτι άλλο μετα τις εκλογές θα συνεχίσουν να πεινάνε ναι ή οχι; Να δω πόσοι από αυτούς θα είναι στους δρόμους κ πόσοι θα συνεχίζουν την επανάστασή τους. Αυτο που με πειράζει είναι οτι είναι μάζα κ οτι δεν σκέπτονται κ δεν καταλαβαίνουν κ τη συμφέροντα εξυπηρετούν κ μετά την πληρώνουμε όλοι μας.Γιατί βγαίνουν στο δρόμο οποτε τους προστάξει ο παρουσιαστείς της τηλεόρασης, ψηφίζουν αυτό που θα τους πουν οι καλανάρχες κ γενικά είναι επαναστάτες παρτ ταιμ. Κάθε 17 Νοεμβρίου κ λίγο πριν τα Χριστουγεννα ή τις εκλογες

Ναι, αγαπητή Αιμιλιομάνα, για σας πήγαινε :P, γιατί δεν θέλω να αποπάρουμε ένα παιδί με τόσο καλά δομημένη σκέψη και να το απογοητεύσουμε. Δε βρίσκεις εύκολα τόσο συγκροτημένους χαρακτήρες...

Μα εγώ συμφώνησα με την κοπελίτσα ίσα ίσα απλά θεωρώ ότι καπηλεύονται τα παιδιά. ΟΛΟΙ. Για όνομα του Θεού αν κατηγορούσαμε τα παιδάκια που πρέπει να έχουν ιδανικά και ιδεολογία.Αλλά για τους αλλοδαπούς χωρίς να τους θεωρώ κατώτερους αλλά ΙΣΟΥΣ όχι όπως θέλουν να δημιουργούν εντυπώσεις κάποια άτομα που μεταφράζουν αυτά που λέμε όπως θέλουν για να κάνουν τους καλούς και ιδεαλιστές και να δημιουργούν εντυπώσεις εδώ μέσα και η καμπάνα αυτή πάει αλλού πρεστομάνα όχι σε σένα έχω απλά προσωπική άποψη ότι οι άνθρωποι εκτός Αθηνών ζούνε καλά έχουν τις περιουσίες τους και το ξαναλέω παίρνουν περισσότερα από ορισμένους μας πίστεψέ με και το ξαναλέω και έχω αποδείξεις για αυτό:). Δεν θεωρώ κατώτερους τους ανθρωπους αλλά δεν μπορώ να δικαιολογήσω ότι κλέβουν γιατί πεινάνε. Όταν πεινάς δουλεύεις.

@Desdemona, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Δυστυχώς, γνωρίζω ότι με το να βγούμε στους δρόμους δε θα πετυχουμε και πολλά, γιατί είμαστε βολεμένοι... Η επανάσταση γίνεται από αυτόν που πεινάει, αυτόν που δεν έχει τίποτα να χάσει... Εγώ που έχω το διαμερισματάκι μου, τα όνειρά μου για το μέλλον, το φροντιστηριάκι μου και (προσεχώς) το γατάκι μου δε θα επαναστατήσω, γιατί θα έχω αρκετά να χάσω... Είναι άλλωστε ιστορικά αποδεδειγμένο ότι μόνο σε συνθήκες εξαθλίωσης ο λαός επαναστατεί (και το παράδειγμα που μου έρχεται πρώτο στο μυαλό ειναι η γαλλική επανάσταση)
Άρα, δεν πιστεύω πραγματικά ότι μπορώ με τη διαδήλωση να κάνω κάτι. Απλά θέλω να καταλάβουν ότι είμαι ακόμα ζωντανή, ότι σκέφτομαι και καταλαβαίνω τι συμβαίνει... Να ξέρουν ότι υπάρχω ακόμη.
Σε ευχαριστώ και πάλι!

Ταχ συμφωνώ για τα χάλια μας αλλά δεν πιστεύω ότι με το να κάψουν την Αθήνα θα βελτιώσουν την κατάσταση αλλά αντίθετα πιστεύω ότι θα πέσουμε σε ακόμα πιο παρακμιακή κατάσταση από αυτή στην οποία βρισκόμαστε. Δεν είμαι υπέρ της βίας το ξαναλέω.

Είπα πουθενά ότι με το κάψιμο της Αθήνας (και των άλλων πόλεων) θα βελτιωθεί η κατάσταση? Απλά προσπαθώ να μεταδόσω την άποψη μου για τις αιτίες και τους λόγους για τους οποίους αυτά συμβαίνουν, μπας και καταλάβουμε που έχουν γίνει λάθη και απο ποιούς. Με στόχο να τα περιορίσουμε απο δω και πέρα (τα λάθη), ξεκινώντας ο καθένας μας από τον ευατό του και τα δικά του λάθη.

Χαοτικη κατασταση..και ολοι μαλωνουν μεταξυ τους για το αν φταινε οι μπατσοι..ή τα κ@#λοπαιδα.. Καταρχην δεν πιστευω οτι ολη αυτη η καταστροφη των περιουσιων γινεται απο αναρχικους...εχω γνωρισει πολλους αναρχικους στην σχολη μου...και ειναι εναντια σε κατι τετοιο..τα μοναδικα π μπορει να σπασουν η να καψουν ειναι οι τραπεζες και πολυεθνικες εταιριες..οχι περιουσιες των ανθρωπων..
Ολοι φωναζουν για το πλιατσικο που γινεται στις περιουσιες των ανθρωπων και κανουν οτι δεν βλεπουν τα προβληματα που εκαναν την νεολαια να βγει στους δρομους..Φυσικα και δν συμφωνω με τη καταστροφη των μαγαζιων ανθρωπων π σημερα μπορει να μεινανε χωρις δουλεια...
Πού ητανε ομως οι δυναμεςι των ΜΑΤ εχθες που ολη η Αθηνα και οχι μονο ηταν στο ελεος των κουκουλοφορων?Αυτοι επρεπε να ειναι εκει και να προστατευουν την περιουσια των Ελληνων πολιτων...Σημερα ομως ήτανε στις ειρηνικες πορειες απο μαθητες και καθηγητες και ριχνανε χημικα και ξυλο...είχανε το θρασος να πανε στην κηδεια του μικρου Αλεξη και να δημιουργησουν επεισόδια..:down::down::down:
Δυστυχως ο κοσμος εχει αγανακτησει..και ολο αυτο δν γινεται για τον χαμο του μικρου,αυτο ηταν η τελευταια σταγονα που εκανε το ποτηρι να ξεχειλισει..
Δεν ειμαι υπερ των βανδαλισμων..αλλα πειτε μ , αν οι διαδηλώσεις ήταν ειρηνικες,ποιος θα τις προεβαλε?:hmm:ποιανου πολιτικου ο πισινος θα επαιρνε φωτια οτι κατι πρεπει να κανει επιτελους?:hmm:
Στην τελικη,αν οπως λενε πολλοι που εναντιονοντε στις πορειες και την αναστατωση των ημερων,,εχουμε κρατος..τοτε ολοι αυτοι οι ανθρωποι π χασανε τα μαγαζια τους και το μεροκαματο τους,να ζητησουνε απο την κυβερνηση να πληρωσει τις ζημιες π υπεστησαν..τοσα χρονια το αιμα μας πινουν και καλο δν ειδαμε ακομα!
Τελος παντων..τα μπερδεψα λιγο..και δν εχει ροη ο λογος μ αλλα εχω τοσες σκεψεις στο μυαλο μ που μ ειναι δυσκολο:blink:
Να πω μονο οτι δν εχω ιδεα απο πολιτικα..δεν ασχοληθηκα ποτε μ και ουτε προκειται..ουτε με αναρχικους ουτε με τιποτα..και στεναχωριεμαι για την εικονα π εχει η Αθηνα τις τελευταιες ημερες..αλλα πιο πολυ ΛΥΠΑΜΑΙ που σε αυτην την χωρα πρεπει τα πραγματα να φτανουν σε τετοιες ακραιες καταστασεις ωστε να "ξυπνανε" μερικοι και να καταλαβουν οτι κατι πρεπει να γινει επιτελους..:mad:
Δεν θα τους ελεγα ποτε κ@@@#!%δα γιατι και γω ημουν παιδι και συμμετηχα σε πορειες(και ως μεγαλη)αλλα ουδεποτε προκαλεσα φασαριες,ουδεποτε κατεστρεψα την περιουσια καποιου και ουδεποτε εκλεψα,δεν με κανει αυτο καλυτερο ανθρωπο αλλα δειχνει πως εγω και οι ομοιοι μου παλεψαν για καποιο πιστευω να ακουστη η φωνη ναι αλλα με οσο πιον ειρηνικο τροπο γινεται.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back