ruko
Διάσημο μέλος
Τουλούμπα ήξερα μόνο το γλυκό. Αλλά πάλι εντός θέματος είμαι, γιατί οι τουλούμπες και τα κουρκουμπίνια είναι τα σοροπιαστά της παιδικής μου ηλικίας.Είναι τα καλύτερα!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος

Ειχα και κομικ και πολυ μετανοιωνω που σε μια κριση καθαρισματος τα παταξα

Γενιικα δενομαι πολυ με πραγματα. Αφου πολλα εχουν χαλασειη σπασει κι αρνουμαι πεισματικα να τα πεταξω
Τι να λεμε... Η καθε ηλικια εχει τα δικα της καλα. Κι αφου ειναι μονοδρομος η διαδιακασια γηρανσης ας το παρει αποφαση κανεις και ας απολαμβανει την ηλικια του

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Η τουλούμπα ήταν χειροκίνητη αντλία, χτυπούσαν γεώτρηση (με χειροκίνητο γεωτρύπανο) και τοποθετούσαν την αντλία. Στα πηγάδια είχε μαγκάνι ή αλλιώς τσικρίκι.Δεν ήξερα ότι το μοχλό στα πηγάδια τον λένε τουλούμπα.Τουλούμπα ήξερα μόνο το γλυκό. Αλλά πάλι εντός θέματος είμαι, γιατί οι τουλούμπες και τα κουρκουμπίνια είναι τα σοροπιαστά της παιδικής μου ηλικίας.
Είναι τα καλύτερα!![]()
Συνημμένα
RedCat
Διάσημο μέλος
ladycat
Διάσημο μέλος
ruko
Διάσημο μέλος
Ειχα και κομικ και πολυ μετανοιωνω που σε μια κριση καθαρισματος τα παταξα![]()
ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΕΣ?!?!
Τα έχω φυλαγμένα ΟΛΑ (οι γονείς μου δηλαδή που επίσης δεν πετάνε τίποτα) φυσικά διανθισμένα με τις δικές μου καλλιτεχνικές πινελιές.

Έκανα δικές μου ζωγραφιές, αλλά και διαλόγους.

Θανάση, ευχαριστώ για τις φωτογραφίες. Πού ξέρεις, μπορεί να μου τύχουν οι όροι σε καμιά μετάφραση και αντί για "αντλία" να γράψω "τουλούμπα" και να τους στείλω όλους!

aspasiapef
Διάσημο μέλος
Τις τουλούμπες στα επτάνησα τις γνωρίζαμε μόνο ως γλυκό.Η τουλούμπα ήταν χειροκίνητη αντλία, χτυπούσαν γεώτρηση (με χειροκίνητο γεωτρύπανο) και τοποθετούσαν την αντλία. Στα πηγάδια είχε μαγκάνι ή αλλιώς τσικρίκι.
Όταν ερχόμουν όμως Κεφαλλονιά μικρή για διακοπές, στο χωριό δεν είχαμε τρεχούμενο νερό (ρεύμα είχαμε από παλιά), αλλά πέρναμε από τα 2-3 πηγάδια ή τις στέρνες που υπήρχαν στο σπίτι τραβόντας με το μαγγάνι το σίκλο (βλ.κουβά). Πηγάδι έχουμε και στον κήπο εδώ στο σπίτι στο Αργοστόλι και αυτό μελέταγα σήμερα το πρωί. Ότι φέτος που δεν έριξε πολλές βροχές θα μπορούσαμε να ρίχνουμε στον κήπο νερό από το πηγάδι. Έλα όμως που επειδή φοβόμασταν με τα ανήψια μου όταν ήταν μικρά μην πέσουν στο πηγάδι είχαμε βάλει λουκέτο στο σιδερένιο σκέπασμα και τώρα δεν ξέρω που είναι το κλειδί!!!!
Έτσι πλέον το πηγάδι το χρησιμοποιούμε ως "καναπέ" στην αυλή ρίχνοντας μερικές μαξηλάρες γύρω-γύρω ...
Thanasis46
Πολύ δραστήριο μέλος
Συνημμένα
AGGELIKI
Διάσημο μέλος

aspasiapef
Διάσημο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος

@Αγγελική: άτιμη γυναίκα!
@Ασπασία και όσους λαχτάρησαν τουλούμπα, τσακώστε μια συνταγή εδώ.
AGGELIKI
Διάσημο μέλος
α,εγω προνοησα...πρωτα εστειλα τον αντρα μου για τουλουμπακια και μετα ανοιξα το θεμα,λες και το ηξερα.Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
χριστινα
Διάσημο μέλος

Υπομονη μεχρι αυριοΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Ismini
Διάσημο μέλος
Στη δεύτερη ειμαι με τον αδελφό μου στην Αλόννησο. Συνέχεια χάιδευα αυτό το σκυλί, που νόμιζα ότι είναι η Λάσσυ!
Αν άλλαξα σε κάτι είναι ότι σίγουρα δεν θα ξαναφορούσα πέδιλο με κάλτσα!

mimikaki
Διάσημο μέλος

Ισμήνη πολύ πλάκα

Όμορφο κοριτσάκι!
Με τον αδερφό σου είστε δύδιμα??

Ismini
Διάσημο μέλος
Οχι καλέ! Δεν βλέπεις ότι ειναι πιο μικρός από μένα? Κοιτα μια κεφάλα που έχω στη φώτο και κοίτα κι αυτόν!Με τον αδερφό σου είστε δύδιμα??![]()
(Τον περνάω 2 χρόνια!)Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
mimikaki
Διάσημο μέλος
Οχι καλέ! Δεν βλέπεις ότι ειναι πιο μικρός από μένα? Κοιτα μια κεφάλα που έχω στη φώτο και κοίτα κι αυτόν!(Τον περνάω 2 χρόνια!)
Μοιάζετε πολύ γιαυτό
Λέω δυδυμα θα είναι, εξάλλου τα κοριτσάκια είναι πάντα πιο ανεπτυγμένα από τα αγοράκια σε αυτές τις ηλικίες...
lactoula
Πολύ δραστήριο μέλος

ruko
Διάσημο μέλος

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool