Τέστ γήρανσης!

Δεν ήξερα ότι το μοχλό στα πηγάδια τον λένε τουλούμπα.:redface: Τουλούμπα ήξερα μόνο το γλυκό. Αλλά πάλι εντός θέματος είμαι, γιατί οι τουλούμπες και τα κουρκουμπίνια είναι τα σοροπιαστά της παιδικής μου ηλικίας.
Είναι τα καλύτερα!:up:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

την καντι τη θυμαμαι κι εγω... Φανατικη...... :):):P:P
Ειχα και κομικ και πολυ μετανοιωνω που σε μια κριση καθαρισματος τα παταξα :(:(
Γενιικα δενομαι πολυ με πραγματα. Αφου πολλα εχουν χαλασειη σπασει κι αρνουμαι πεισματικα να τα πεταξω
Τι να λεμε... Η καθε ηλικια εχει τα δικα της καλα. Κι αφου ειναι μονοδρομος η διαδιακασια γηρανσης ας το παρει αποφαση κανεις και ας απολαμβανει την ηλικια του :):)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Δεν ήξερα ότι το μοχλό στα πηγάδια τον λένε τουλούμπα.:redface: Τουλούμπα ήξερα μόνο το γλυκό. Αλλά πάλι εντός θέματος είμαι, γιατί οι τουλούμπες και τα κουρκουμπίνια είναι τα σοροπιαστά της παιδικής μου ηλικίας.
Είναι τα καλύτερα!:up:
Η τουλούμπα ήταν χειροκίνητη αντλία, χτυπούσαν γεώτρηση (με χειροκίνητο γεωτρύπανο) και τοποθετούσαν την αντλία. Στα πηγάδια είχε μαγκάνι ή αλλιώς τσικρίκι.

Συνημμένα

• Τουλούμπα.jpg
    Τουλούμπα.jpg
    48,6 KB · Εμφανίσεις: 8
  • Τουλούμπα 02.jpg
    Τουλούμπα 02.jpg
    22 KB · Εμφανίσεις: 7
  • Πηγαδι.jpg
    Πηγαδι.jpg
    23 KB · Εμφανίσεις: 34
Ρε Ρούλα τι μου θύμισες....και μένα μ΄αρεσαν πολύ οι τουλούμπες!!!!(ΑΣΧΕΤΟ)

πωπω πολυ κλαμα εριξα εχτες που εβλεπα την καντυ καντυ ακομη με πιανει βλεπω πολυ πονος κ ειδικα στους αποχωρισμους κ στης αρνησης παραειμαι ευαισθητη μου φαινετε

Ειχα και κομικ και πολυ μετανοιωνω που σε μια κριση καθαρισματος τα παταξα :(:(

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΣΕΣ?!?!
Τα έχω φυλαγμένα ΟΛΑ (οι γονείς μου δηλαδή που επίσης δεν πετάνε τίποτα) φυσικά διανθισμένα με τις δικές μου καλλιτεχνικές πινελιές.:redface:
Έκανα δικές μου ζωγραφιές, αλλά και διαλόγους.:P

Θανάση, ευχαριστώ για τις φωτογραφίες. Πού ξέρεις, μπορεί να μου τύχουν οι όροι σε καμιά μετάφραση και αντί για "αντλία" να γράψω "τουλούμπα" και να τους στείλω όλους!:D

Η τουλούμπα ήταν χειροκίνητη αντλία, χτυπούσαν γεώτρηση (με χειροκίνητο γεωτρύπανο) και τοποθετούσαν την αντλία. Στα πηγάδια είχε μαγκάνι ή αλλιώς τσικρίκι.
Τις τουλούμπες στα επτάνησα τις γνωρίζαμε μόνο ως γλυκό.:P Όταν ερχόμουν όμως Κεφαλλονιά μικρή για διακοπές, στο χωριό δεν είχαμε τρεχούμενο νερό (ρεύμα είχαμε από παλιά), αλλά πέρναμε από τα 2-3 πηγάδια ή τις στέρνες που υπήρχαν στο σπίτι τραβόντας με το μαγγάνι το σίκλο (βλ.κουβά). Πηγάδι έχουμε και στον κήπο εδώ στο σπίτι στο Αργοστόλι και αυτό μελέταγα σήμερα το πρωί. Ότι φέτος που δεν έριξε πολλές βροχές θα μπορούσαμε να ρίχνουμε στον κήπο νερό από το πηγάδι. Έλα όμως που επειδή φοβόμασταν με τα ανήψια μου όταν ήταν μικρά μην πέσουν στο πηγάδι είχαμε βάλει λουκέτο στο σιδερένιο σκέπασμα και τώρα δεν ξέρω που είναι το κλειδί!!!!:( Έτσι πλέον το πηγάδι το χρησιμοποιούμε ως "καναπέ" στην αυλή ρίχνοντας μερικές μαξηλάρες γύρω-γύρω ...:rolleyes:

Συνημμένα

• Clip_80.jpg
    Clip_80.jpg
    17,8 KB · Εμφανίσεις: 7
  • Clip_81.jpg
    Clip_81.jpg
    27,5 KB · Εμφανίσεις: 46
ασχετο,αλλα τωρα τουλουμπακια τρωω και δεν μπορω να σταματησω:lol:

Γμτ κι εμένα μου κόλλησε να φάω τουλουμπάκια και έστειλα τον άνδρα μου να πάρει από το ζαχαροπλαστείο δίπλα μας αλλά είναι κλειστό!!! Κάνω υπομονή κανένα μισάωρο μπας και ανοίξει.... Αχ βρε Θανάση τι μου έκανες!!!!:lol:

Θανάση, έβαλες την καλύτερη φωτογραφία!:up:

@Αγγελική: άτιμη γυναίκα!

@Ασπασία και όσους λαχτάρησαν τουλούμπα, τσακώστε μια συνταγή εδώ.

:lol:α,εγω προνοησα...πρωτα εστειλα τον αντρα μου για τουλουμπακια και μετα ανοιξα το θεμα,λες και το ηξερα.

Τωρα θελω κι εγω και ειναι δυσκολη η ωρα :(:(:( Υπομονη μεχρι αυριο

Εγω όταν ήμουν μωρό έμοιαζα με κινέζο.

Στη δεύτερη ειμαι με τον αδελφό μου στην Αλόννησο. Συνέχεια χάιδευα αυτό το σκυλί, που νόμιζα ότι είναι η Λάσσυ!
Αν άλλαξα σε κάτι είναι ότι σίγουρα δεν θα ξαναφορούσα πέδιλο με κάλτσα!:happy:

:lol::lol::lol::lol: Ισμήνη πολύ πλάκα:P:P
Όμορφο κοριτσάκι!
Με τον αδερφό σου είστε δύδιμα??:hmm::hmm:

Με τον αδερφό σου είστε δύδιμα??:hmm::hmm:
Οχι καλέ! Δεν βλέπεις ότι ειναι πιο μικρός από μένα? Κοιτα μια κεφάλα που έχω στη φώτο και κοίτα κι αυτόν!:) (Τον περνάω 2 χρόνια!)

Οχι καλέ! Δεν βλέπεις ότι ειναι πιο μικρός από μένα? Κοιτα μια κεφάλα που έχω στη φώτο και κοίτα κι αυτόν!:) (Τον περνάω 2 χρόνια!)

Μοιάζετε πολύ γιαυτό:redface: Λέω δυδυμα θα είναι, εξάλλου τα κοριτσάκια είναι πάντα πιο ανεπτυγμένα από τα αγοράκια σε αυτές τις ηλικίες...:D

Αχ θελω να σας δειξω και δικια μου φωτο μικρη, αλλα δεν ξερω πως την προσθετω.. :(

Αν κατέβεις κάτω στην οθόνη της απάντησης θα δεις ένα κουμπί που λέει "Διαχείριση συνημμένων αρχείων". Από εκεί διαλέγεις το upload from your computer. Είναι εύκολο!:)

Παιδια ειμαι εγω απο τις φωτογραφιες που μας εβγαζαν στον παιδικο σταθμο. :up::redface:

Συνημμένα

• 1.jpg
    1.jpg
    712,7 KB · Εμφανίσεις: 15
  • DSC00776.JPG
    DSC00776.JPG
    63,1 KB · Εμφανίσεις: 19
  • DSC00772.JPG
    DSC00772.JPG
    64,6 KB · Εμφανίσεις: 14

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα: