πολλες φορες στην τσιμεντοποιηση της αμμου παιζει ρολο και η λεκανη. Στην μια λεκανη που εχω η οικολογικη τσιμεντωνει αν δεν βαλω μεγαλη ποσοστητα. Στην αλλη, ακομα και ελαχιστη αμμο να εχει, δεν τσιμεντωνει με τιποτα. Να προτιματε τις γυαλιστερες λεκανες ή αυτες που λενε οτι δεν κολλαει η αμμος!
Να ρωτησω τωρα και κατι αλλο σχετικο με την αμμο...
Γεμιζω τις λεκανες με αρκετη αμμο (περιπου μεχρι τα 2/3 της λεκανης), παρολα αυτα ομως, ο ναρουτο σκαβει με τις ωρες και φτανει στον πατο και συνεχιζει να σκαβει. Οταν κανει την δουλεια του, αρχιζει να σκαβει για να τα σκεπασει με αποτελεσμα να μαζευει σχεδον ολη την αμμο σε ενα σημειο και να την ριχνει εξω. Επειδη ομως δεν αρκειται μονο σε αυτα, συνεχιζει να γρατζουναει τα τοιχωματα της λεκανης. Το προβλημα ειναι στο οτι... κανει θορυβο, κυριως τα βραδια που κοιμομαστε. Η μια λεκανη ειναι κοντα στο δωματιο μου και αφηνω την πορτα μου παντα ανοιχτη και με ξυπναει οταν σκαβει για ωρα. Σκαβει και γρατζουναει την λεκανη για παρα πολυ ωρα, καποιες φορες το κανει για περιπου 10 λεπτα

Τι να κανω;;;;
(εχει μια ταση στο σκαψιμο... πολλες φορες πριν κατσει οπουδηποτε σκαβει και μετα καθεται/ξαπλωνει)
παιζει το σκαψιμο να ειναι ειδος μαρκαρισματος;