'Τιμωρείτε' καθόλου την άτακτη γατίτσα σας;

Απάντηση: Πώς "τιμωρούμε" μία γάτα για κάτι που έκανε;

νομίζω όμως πως δεν πρέπει να το χτυπάς
εμένα όταν κάνω κάτι μου φωνάζουν και εγώ τρέχω να κρυφτώ.
δε με έχουν χτυπήσει ποτέ. (καμιά δυο σιγανές στον ποπό, όμως εντάξει, μόνο όταν κάνω κάτι πολύ σοβαρό. δεν πονάω, αλλά φοβάμαι μήπως μου δώσουν καμιά δυνατή, οπότε σταματάω)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όχι βρε παιδιά ξύλο...:(
Το ξύλο δεν βγήκε απ'τον παράδεισο...
Πώς πάει το χέρι σας;;; Μετά δεν θα μπορούσα να κοιμηθώ από τις τύψεις...

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 14 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Όταν κάνει επανειλημένα τις ίδιες αταξίες (και δε μιλάω για απλές) ας πούμε το δικό μου ανεβαίνει στο νιπτήρα του μπάνιου κ στον καθρέφτη έχω πράγματα και μια φορά έριξε κάτω κάτι μπουκαλάκια και γενικά είναι επικύνδυνο και για το γατί. Άμα φάει λίγο γερό ξύλο μια δυο θα μάθει (εξάλου απ' ότι κατάλαβα δε νιώθουν και ούτε πονάνε αφου μετά στο καπάκι γλύφεται :p

Kαι νιωθουν,και πονανε,οπως θα ενιωθες και θα πονουσες κι εσυ αν ετρωγες "λιγο γερο ξυλο".Επειδη δε μπορουν να μιλησουν οπως εμεις σημαινει οτι δεν νιωθουν;Υπαρχουν αμετρητοι τροποι να μαθει μια γατα τι πρεπει και τι δεν πρεπει να κανει,πολυ πιο αποτελεσματικοι και δεν προκαλουν πονο στο ζωο.Ενα κουτακι αναψυκτικου με κερματα που θα το κουνας οταν κανει κατι που δεν επιτρεπεται,ενα ψεκαστηρι με νερο,φυσημα στο προσωπο και αυστηρο "μη"...

Το ξυλο και η τιμωρια,δεν εχουν καμια εννοια για τη γατα.Εκτος του οτι το θεωρω ΑΠΑΡΑΔΕΧΤΟ,το μονο που καταφερνουμε ειναι να κανουμε ενα γατακι φοβικο και δυστυχισμενο.Αν δεν θελουμε να κανουν ζημιες..ή διαμορφωνουμε ετσι το χωρο,ωστε σοβαρες ζημιες να μην γινονται..ή δεν εχουμε καθολου ζωο.

Δεν νομίζω το ξύλο να είναι καλή ΄λύση! :/:
Για κανέναν λόγο δεν τιμωρούμε σωματικά ένα ζώο.

Θα το έκανες αυτο ποτέ σε ένα παιδί;; Γιατί να το κάνεις στο γατάκι;:/:

Ένα ζωντανό πλασματάκι είναι και αυτό, δεν είναι κανένα λούτρινο το οποίο απλά θα κάθεται και δεν θα κάνει ζημιές, υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να το τιμωρήσεις! Αλλά σε καμία περίπτωση με ξύλο!

Και εμένα ο γάτος μου έχει ριξει κάτω και έχει σπάσει ένα σωρό πράγματα! Αλλά ποτέ δεν του έδωσα ξύλο γιατί πολύ απλά δεν φταίει αυτό και για καμία ζημιά! Ας είχα προνοήσει να μαζέψω αυτά που μπορεί να σπάσει!

Οπότε αν δεν θέλουμε να σπάσει και να ρίξει πράγματα πολύ απλά τα απομακρύνουμε και διαμορφώνουμε το σπίτι μας με τέτοιο τρόπο ώστε να μην μπορεί να κάνει καμιά τρομερη ζημιά που είτε θα βλάψει το γατάκι είτε θα δυσαρεστήσει εμάς!

εγώ τιμωρούμαι χωρίς ξύλο:
φωνάζουν Κώώώώστααααα (ο μπαμπάς μου) κι επειδή ξέρω πως θα με βγάλει στο μπαλκόνι τρέχω να κρυφτώ :Pχωρίς καν να έρθει. μια φορά όταν έλειπε τον φώναξαν κι εγώ έφυγα τρέχοντας να κάτσω στο μαξιλάρι μου- αυτό που είναι μέσα.
και αυτό σχεδόν πάντα πιάνει... τις περισσότερες φορές όμως με βγάζουν στη σκάλα που είναι το κρεβάτι μου... :cry_x:

ΚΑΙ ΟΧΙ ΞΥΛΟ ΣΤΙΣ ΓΑΤΕΣ

Συμφωνώ ότι το ξύλο δεν είναι λύση....:confused:Κι ο γάτος μου κάνει χαζομάρες,(πολλες φορές) αλλά ποτέ δεν τον χτύπησα.....απλώς τον αγριοκοίταξα και κούνησα αρνητικά το χέρι μου.Κατάλαβε.Το κάνω και στα κουνέλια μου και καταλαβαίνουν...

Όταν κάνει επανειλημένα τις ίδιες αταξίες (και δε μιλάω για απλές) ας πούμε το δικό μου ανεβαίνει στο νιπτήρα του μπάνιου κ στον καθρέφτη έχω πράγματα και μια φορά έριξε κάτω κάτι μπουκαλάκια και γενικά είναι επικύνδυνο και για το γατί. Άμα φάει λίγο γερό ξύλο μια δυο θα μάθει (εξάλου απ' ότι κατάλαβα δε νιώθουν και ούτε πονάνε αφου μετά στο καπάκι γλύφεται :p

Απλά..το θεωρώ Α π α ρ ά δ ε κ τ ο!!!

Μην ειστε υπερβολικοι.... Λιγο ξυλο δε κανει κακο... Αλλωστε ποιος απο εμας δεν εφαγε μερικες ξυλιες για διαφορες αταξιες που εκανε μικρος??? Οταν δεν συνετιζονται αλλιως τι μπορεις να κανεις? Οταν το μαλωνεις απειρες φορες και δε καταλαβαινει... Λιγο ξυλο, να νιωσει πονο και να καταλαβει οτι δε πρεπει να επαναλαβει αυτο που εκανε.

Ευτυχώς πλεον,απαγορευεται και στην Ελλάδα το "καλό" ξύλο απο τους γονείς.
Εκτός πάντως απο αυτό..ουδείς έχει το δικαίωμα να βαράει ζωο.Θεωρείται και είναι κακοποίηση.Μάλιστα,όχι μόνο δεν έχει και κανένα αποτέλεσμα,αλλά και το ακριβώς αντίθετο.Όποιος δεν θέλειν σκανταλιες,ζημιές και τρίχες..μπορει πολύ απλά να παραμείνει στα λούτρινα.Μια χαρά είναι.Αυτός όμως που θα αναλάβει ζωο..θα πρεπει να ξέρει ότι έχει να κάνει με ζωντανό οργάνισμο..και όχι με κουρδιστό κουκλάκι.
ΥΓ.για την αποφυγή κάποιων ζημιών,υπάρχουν και άλλοι μέθοδοι..όπως ψέκασμα με λίγο νεράκι,κούνημα ενός αλουμινένιου κουτιού γεμάτο κέρματα που κάνει θορυβο και τα τρομάζει..,δυνατό ΜΗ την ώρα που γίνεται κάτι κλπ..

Μην ειστε υπερβολικοι.... Λιγο ξυλο δε κανει κακο... Αλλωστε ποιος απο εμας δεν εφαγε μερικες ξυλιες για διαφορες αταξιες που εκανε μικρος??? Οταν δεν συνετιζονται αλλιως τι μπορεις να κανεις? Οταν το μαλωνεις απειρες φορες και δε καταλαβαινει... Λιγο ξυλο, να νιωσει πονο και να καταλαβει οτι δε πρεπει να επαναλαβει αυτο που εκανε.
Εγώ δεν έφαγα ξύλο και δε μου έλειψε ποτέ. :) Η εκπαίδευση σε όποια της μορφή πρέπει να είναι θετική κι όχι αρνητική. Βασισμένη στα κίνητρα, εσωτερικά ή εξωτερικά και όχι στο φόβο.

Εγώ δεν έχω φάει ποτέ ξύλο από τους γονείς μου. Άλλωστε δεν θα μπορούσαν να δώσουν σε εμένα ξύλο και ταυτόχρονα να μου μαθαίνουν να μην χτυπάω τα ζωάκια ή τα παιδάκια στο σχολείο. Μου φαίνεται εντελώς παράλογο. Αν είναι αργότερα αυτά τα παραδείγματα που θα δίνω στα παιδιά μου, δηλαδή ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να συνετίσεις κάποιον εκτός απο το ξύλο, καλύτερα να μην γίνω ποτέ γονιός.:/:

Νόμιζα ότι στην σημερινή εποχή προσπαθούσαμε να εξαλείψουμε τα κρούσματα βίας είτε αυτά αφορούν παιδιά, είτε αυτά αφορούν ζώα.
Με το να λες ότι λίγο ξύλο δεν κάνει κακό, δεν βοηθάς ιδιαίτερα την κατάσταση.

Επίσης, το να χτυπάς ένα ζώο είναι κακοποίηση, όπως ακριβώς δηλαδή και το να χτυπάς ένα παιδί.

Εμένα ο γάτος μου μια χαρά έχει μάθει τι απαγορεύεται μέσα στο σπίτι και τι επιτρέπεται.:)
Και όλα αυτά χωρίς ξύλο, απλά με υπομονή και επιμονή και παίρνοντας απλά έναν πιο αυστηρό τόνο στην φωνή μου.

Με το ξύλο το πιο πιθανό είναι να έχεις μετά ένα φοβισμένο γατί, που θα φοβάται να κουνηθεί από την θέση του.

Χαίρομαι ιδιαίτερα που πλέον και στην Ελλάδα αυτό θεωρείται κακοποίηση και μπορεί να γίνει καταγγελία.

Χαλαρωστε λιγακι.... Οταν λεμε ξυλο δεν εννοουμε να κακοποιησεις το ζωο. Μερικα σκαμπιλακια για να καταλαβει οτι η συμπεριφορα του δεν ειναι αποδεκτη. Τωρα, το οτι εσεις δεν εχετε φαει ουτε μια σφαλιαρα οταν εισασταν μικροι, ε μαλλον αποτελειται την εξαιρεση...

Καταρχην..το οτι καποιος εχει φαει ξυλο απο τους γονεις του..τι σημαινει;ότι ειναι και καλο΄΄ή σωστο;ΟΧΙ βεβαια.
Και ποιος σου ειπε οτι εχουμε το δικαιωμα να δινουμε ,εστω και σκαμπιλακια στα ζωα;;Απο που το πηραμε αυτο το δικαιωμα;Απο ποιον;Ουτε στα ζωα,ουτε σε ΚΑΝΕΝΑΝ ανθρωπο δεν το εχουμε αυτο το δικαιωμα.Επισης απο τη στιγμη που καποιος προκαλει πονο σε ζωο(και ανθρωπο βεβαια)..θεωρειται κακοποιηση,ειτε μας αρεσει ειτε οχι.Και δεν τιθεται καν θεμα συζητησης για κακοποιηση ζωου.Απαγορευεται και απο το νομο.
Η κακοπιηση δεν ειναι μονο οι ακραιες περιπτωσεις.Και οταν ο αλλος εχει το σκυλο ή τη γατα του να διαμενει μονιμα στο μπαλκονι θεωρειται κακοποιηση..και οταν δεν το φροντιζει κλπ.Δυστυχως υπαρχουν αυτες οι αντιληψεις στην ελλαδα,ότι δηλαδη ειναι υπερβολικο να μην χτυπαμε τα ζωα και ειμαστε πρωτοι στην ευρωπη σε κακοποιηση ζωων.Δυστυχως..

Δηλαδή εσύ συμφωνείς οτι η μόνη λύση για να συνετιστεί ένα ατίθασο ζώο ή ένα ατίθασο μωρό παιδί είναι το ξύλο???
Εγώ πάλι θα το έλεγα ..ΕΥΚΟΛΗ ΛΥΣΗ.
Υπάρχουν χιλιάδες τρόποι για να συνετίσεις, είτε ένα ζώο είτε ένα παιδί..
Μη φτάνουμε στα άκρα.. Το ξύλο δεν είναι η λύση.

το εκανα και εγω αυτο.αλλα αμα τον βαζεις στην γατοφορο οταν θα πρεπει να τον πας καπου τοτε θα θεωρησει οτι εκανε κατι κακο ακομα και αν δεν εκανε τιποτα.οποτε βρες αλλο τροπο

εμένα (το έχω ξαναγράψει νομίζω) όταν κάνω αταξίες, έρχεται ο μπαμπάς και μου φωνάζει και μετά με βάζει στο κρεβάτι μου, πράγμα που μισώ
όταν λείπει φωνάζουν Κώώώωώώώώώώώστα κι εγώ τρέχω από μόνος στο κρεβάτι μου:P

Το χέρι μου ακουμπάει και θα ακουμπάει τα γατόνια μου ΜΟΝΟ για να τα χαϊδέψει... Για κανέναν άλλο λόγο!
Δεν ξέρω αν θεωρούμαι ανεκτική από κάποιους, αλλά @έστηκα για την κουρτίνα που μπορεί να μου σκίσουν , ή για τον καναπέ που ...θα φροντίσουν να του βάλουν την ...πινελιά τους! Δεν με νοιάζει, χαλάλι τους! Ο άντρας μου με δουλεύει γ'αυτό το ¨χαλάλι τους¨ που συχνά -πυκνά λέω... Εκτός της αρνητικής θέσης μου για τα ¨σκαμπιλάκια ...συμμόρφωσης ¨, έχω συν τοις άλλοις συναίσθηση της φύσης τους και των ενστίκτων τους και τα σέβομαι όσο περισσότερο μπορώ...
Θέλω να έχουν μόνο όμορφες στιγμές από την συγκατοίκησή μας, προσπαθώ να κάνω ό,τι μπορώ και ό,τι περνάει από το χέρι μου για να τους τις παρέχω...
Και αν το πάρουμε αλλιώς... τα χτενίζω κάθε μέρα, στη Μελινα μου ειδικά καθόλου δεν αρέσει η διαδικασία, γκρινιάζει, νιαουρίζει, μετά ¨βάζει τις φωνές¨ νιαουρίζοντας, δυσανασχετεί, βγάζει πάντα και ανελλιπώς τα νύχια της και καλά για ... επίδειξη των όπλων της , μα ποτέ δεν τα έχει χρησιμοποιήσει...
Ο Αχιλλεας μου δεν θορυβεί σαν τη Μελινα στο χτένισμα, αλλά και αυτός δεν πετάει τη σκούφια του... Με βλέπει με την χτένα, και τρέχει και κρύβεται ο καημένος... Μα ποτέ δεν έχει κάνει χρήση των¨΄΄οπλων¨ του... Σημειωτεόν, συχνά τα πονάω άθελά μου..
Θέλω να πω, ακόμα και αυτά μπορούν και βάζουν όρια και κόκκινες γραμμές στην συμπεριφορά τους... Εγώ γιατί να μην;;;

Εγω! Δεν με εχει ακουμπησει το χερι των γονιων μου για ξυλιες..Απλα μου εξηγουσαν οτι αυτο ΔΕΝ πρεπει να το κανω. Και οσο ημουν μικρότερη και δεν καταλαβαινα απλα δεν ελεγαν τιποτα..Το να με εκαναν φοβικη και να ετρεμα καθε φορα που θα εβλεπα το χερι τους να σηκωνεται δεν θα ειχε κανενα νοημα κατα την αποψη μου .Ετσι και στα γατακια μας. Ο δικος μου, μου εχει καταστρεψει διαφορα πραγματα. Ποτε δεν τον τιμωρησα και ας ηταν πραγματα που τα αγαπουσα.Εγω εφταιγα που δεν τα ειχα μαζεψει. Και να τον τιμωρουσα δεν θα το καταλαβαινε.Το ξυλο δεν εχει νοημα σαν τιμωρια και ειναι απαραδεκτο και στους ανθρωπους και στα ζωα.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 0 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 2 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back