Τροφή για στειρωμένες γάτες

DSCN2686.jpg

Η αριστερή περιέχει επιπλέον και μικρές γαριδούλες, η δεξιά σκέτη σαρδέλα. Και οι δυο μεγάλες κονσέρβες με σαρδέλες (τα γατάκια-μπιμπελό δικά μου:P)

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Τελευταία επεξεργασία:
DSCN2686.jpg

Η αριστερή περιέχει επιπλέον και μικρές γαριδούλες, η δεξιά σκέτη σαρδέλα. Και οι δυο μεγάλες κονσέρβες με σαρδέλες (τα γατάκια-μπιμπελό δικά μου:P)

Eυχαριστω πολυ! Εισαι φοβερη, με εκανες και γελασα με αυτα τα γλυκα μπιμπελογατακια!:D

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Καλησπέρα σε όλα τη γατοπαρεα!!! Χαθήκαμε το τελευταίο διάστημα αλλά είχαμε πολλές υποχρεώσεις.
Στο θεμα μας τώρα: σήμερα πήγα στο lidl και είδα μια τροφή για γάτες την opticat sterilized. Την γνωρίζετε και αν ναι πια είναι η γνώμη σας για αυτή την τροφή;;

Υ.Γ. φιλάκια στα μουστάκια της αδελφής ψυχουλας μας!!!!!!!

Την τροφή δεν την γνωρίζω,....
αλλά για τα φιλάκια ευχαριστούμε και ανταποδίδουμε :D

1020813lxqkhjzahj.gif

Σ ευχαριστώ πολύ κοπέλα μου!!!!

Καλησπέρα σας! Είμαι μια καινούρια γατομαμά. Βασικά επειδή είμαι σκυλομαμά και μόλις πρόσφατα πήραμε και εναν γατούλη από το δρόμο, δεν έχω πολλές γνώσεις γύρω από τις γάτες, αλλά μαθαίνω :D Λοιπόν, θα τον πάμε αύριο για στείρωση και του ψάχνω τροφούλα για στειρωμένες γάτες. Απ' ό,τι έχω καταλάβει, προκειμένου να αποφύγουμε προβλήματα με ουροποιητικό, πρέπει η τροφή να έχει χαμηλά ποσοστά μαγνησίου και φωσφόρου. Έχω τσεκάρει δύο που είναι για στειρωμένες γάτες και θα ήθελα την άποψή σας :D

https://www.bozita.com/cat-food/bozita-feline-funktion/indoor-sterilised-dryfood/

και

https://www.pet4u.gr/n-and-d-low-grain-chicken-and-pomegranate-neutered-cat.html

Ευχαριστώ πολύ για κάθε βοήθεια!!

Καλοσήρθες Διονυσία και μπράβο σας που σώσατε τον γατούλη απ΄το δρόμο. Να'στε καλά και να χαίρεστε τα αγαπημένα σας ζωάκια για πολλά πολλά χρόνια :D
Για τις τροφές που ρωτάς, δεν είμαι και η πλέον κατάλληλη για να απαντήσω καθότι έχω θηλυκή γάτα και λίγο καιρό μετά τη στείρωση (η κτηνίατρος μου συνέστησε να αφήσω να περάσουν λίγες βδομάδες) άρχισα και συνεχίζω να της δίνω τη Royal Canin Sterilized την οποία πλέον εναλάσσω και με άλλες (για στειρωμένα πάντα). Για τη Bozita ξέρω μόνο οτι θεωρείται καλή τροφή και επειδή πρόσφατα την προμηθεύτηκα κι εγώ, έχω να πω οτι η μικρή μου ξετρελλάθηκε, έγλειφε για ώρα κι έκανε το πιατάκι της λαμπίκο! :P
Ας περιμένουμε όμως τις προτάσεις κι άλλων γατο-μαμάδων, πιο έμπειρων με γατούληδες.
Με το καλό κι η στείρωση αύριο :flowers:

Ευχαριστώ πολύ για τις ευχές και για την απάντηση! Πολύ καλό που αρέσει στα γατιά γτ είναι και λιγουλάκι δυσκολούλης :D

Νομίζω κι οι δυο που αναφέρεις είναι πολύ καλές.
Επειδή κι εγώ σε λίγο θα στειρώσω τον αρσενικό μου, νομίζω αν προσέχεις να πίνει παράλληλα αρκετό νερό και να του δίνεις και συχνά υγρή τροφή, είναι μια χαρά οι τροφές που έβαλες.

Νομίζω κι οι δυο που αναφέρεις είναι πολύ καλές.
Επειδή κι εγώ σε λίγο θα στειρώσω τον αρσενικό μου, νομίζω αν προσέχεις να πίνει παράλληλα αρκετό νερό και να του δίνεις και συχνά υγρή τροφή, είναι μια χαρά οι τροφές που έβαλες.
Ευτυχώς έχει πολύ καλή σχέση με το νερό :D Αυτό που μου αρέσει στην N&D είναι ότι είναι low grain. Αλλά έχω ακούσει και καλά λόγια για τη Bozita.

Αν δοκιμάσουν τροφή χωρίς σιτηρά ή ολιστική και τους αρέσει, είναι καλύτερες νομίζω από τις άλλες. Απλώς δεν αρέσει σε όλες τις γατούλες και είναι και πιο ακριβές.

Επίσης πολύ καλή που δίνω στη δικιά μου τώρα είναι η Natural Trainer! Έχω μείνει πολύ ευχαριστημένη και είναι και αρκετά οικονομική!:)

Με αφορμη το θεματακι της Κωνσταντινας ,που της ειπε η γιατρος να αλλαξει στο μελλον τη ξηρη τροφη Acana που δινει στη στειρωμενη γατουλα της λογω αυξημενης πρωτεινης για να μην εχει προβλημα στο ουροποιητικο,θελω να μου λυσετε την απορια ,το προβλημα το δημιουργει η καθαρα πρωτεινη που περιεχει η Acana η Orijen η το αυξημενο μαγνησιο που περιεχεται στις ξηρες τροφες; Εγω δηλ.που δινω ολιστικη τροφη στις γατες μου πρεπει στη Μινι που ειναι τωρα 9,5 χρονων να την αλλαξω και στα αγορια επισης οταν στειρωθουν;Αφου λενε οτι οι ολιστικες ειναι καλες και εχουν χαμηλο μαγνησιο ,εχω μπερδευτει λιγακι.Τι πρεπει να δινω για να μην παθουν το ουροποιητικο τους,πρεπει να δινω καποια ειδικη τροφη που ειναι για το ουροποιητικο παραλληλα με την ολιστικη;:hmm:

Χμμ φαντάζομαι η υψηλή πρωτεΐνη επηρεάζει τους νεφρούς, οπότε νάτος αμέσως ο "κίνδυνος" για το ουροποιητικό.

Απ' την άλλη, το υψηλό μαγνήσιο (χαμηλό, στην περίπτωση των ολιστικών, όπως είπες κι εσύ) ενοχοποιείται για τη νόσο του κατώτερου ουροποιητικού. Κι εγώ μπερδεύομαι και αγχώνομαι με τις τροφές, φαίνεται πως ό,τι και να κάνουμε δε γίνεται να είμαστε βέβαιοι ότι κάνουμε το σωστό ρε γμτ, πάντα θα ξεφεύγει κάτι :(

Εμείς Ακάνα δίνουμε εδώ και 2 χρόνια, χτύπα ξύλο χωρίς κανένα πρόβλημα. Σκεφτόμουν μόνο να κάνουμε μια προληπτική αιματολογική (ή καλλιέργεια ούρων; Θα μας πει ο γιατρός) για να ελέγξουμε αυτό ακριβώς που λες κι εσύ, την κατάσταση του ουροποιητικού.

Ουφ :(

Τι πρεπει να δινω για να μην παθουν το ουροποιητικο τους,πρεπει να δινω καποια ειδικη τροφη που ειναι για το ουροποιητικο παραλληλα με την ολιστικη;:hmm:

Υγρη/νωπη τροφη.

Κονσερβες δινω καθε μερα ,αλλα δινω ολιστικη τροφη και οχι ειδικη για στειρωμενα ,πρεπει να την αλλαξω;

Το έχω ξαναπεί βέβαια, αλλά η δική μας κτηνίατρος κάποτε που τη ρώτησα, μου είπε καλή η ολιστική τροφή αλλά να είναι μέρος της διατροφής της κι όχι η βάση της. Οπότε το ημερήσιο γεύμα της περιέχει και Rc sterilized, ένα μέρος ολιστικής και ένα μέρος κονσέρβας.

Καταρχήν Φλώρα, το πρόβλημα στο ουροποιητικό το παρουσιάζουν αρσενικοί γάτοι από όσα έχω διαβάσει. Εγώ αν τα οικονομικά μου πάνε όπως τα θέλω θα δίνω ολιστική και όσο περισσότερη υγρή τροφή μπορώ.
Ξέρω πως όσο περισσότερα υγρά προσλαμβάνουν, τόσο λιγότερος ο κίνδυνος.
Από κει και πέρα είναι και να μη σου τύχει. Μια φίλη μας έχει 2 αρσενικούς που τρώνε την ίδια τροφή(acana). Ο ένας παρουσίασε πρόβλημα κι ο άλλος όχι.

Ναι, πιστευω και γω οτι ειναι η προδιαθεση του καθε γατου να δημιουργησει ουροποιητικο προβλημα που συμβαλει και η ληψη ξηρας μονο τροφης με υψηλο μαγνησιο.Η αδελφη μου που εχει ενα γατουλη και εναι 11 χρονων του εδινε τροφη proplan για στειρωμενα χρονια τωρα και ποτε δεν ειχει προβλημα στο ουροποιητικο,προσφατα εκανε και εξετασεις αιματος και ειναι μια χαρα,ενα κιλο τον βρηκε πιο παχυ η γιατρος και αλλαξε τωρα τροφη και πηγε στη RC PET αυτη που ειναι για απωλεια βαρους.

Καλησπέρα!! Μήπως θα μπορούσες να μου πεις πώς ακριβώς λέγεται η rc για την απώλεια βάρους;;

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

Back