Φαλλοκράτες!!

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.
Τωρα σχετικά με το αρχικό θέμα "Φαλλοκράτες", δείτε τι κάνει ένας άντρας όταν μεγαλώνει με τα σωστά πρότυπα.:P

:lol: :lol: :lol: :lol:

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Απίστευτη η φωτογραφία :lol:! Τέλειος ο Σίβα, το βλέπω και θέλω να τον ζουλήξω :inlove:. Αλλά δεν μπορώ :(.

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 18 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Διάβασα χτες αυτα για τον Howard Schultz. https://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=23738212

Εγω πιστεύω a priori πάντως οτι καποιος που βγάζει τόσα χρήματα δεν χρησιμοποιεί και τόσο έντιμες μεθόδους.

Πφφ...Ντροπη λεω εγω.. Αλλα ετσι ειναι, εχεις δικιο. Δεν γινετε να εχεις βγαλει τοσα λεφτα χωρις να κανεις καμια κουτσουκελα...

Πφφ...Ντροπη λεω εγω.. Αλλα ετσι ειναι, εχεις δικιο. Δεν γινετε να εχεις βγαλει τοσα λεφτα χωρις να κανεις καμια κουτσουκελα...
Ο πατέρας μου πάντα μου έλεγε ότι δεν γίνεσαι πλούσιος με το σταυρό στο χέρι και μέχρι στιγμής από αυτά που έχω συναντήσει στη μέχρι τώρα ζωή μου αποδείχθηκε ότι είχε απόλυτο δίκιο...:/:

Ο πατέρας μου πάντα μου έλεγε ότι δεν γίνεσαι πλούσιος με το σταυρό στο χέρι και μέχρι στιγμής από αυτά που έχω συναντήσει στη μέχρι τώρα ζωή μου αποδείχθηκε ότι είχε απόλυτο δίκιο...:/:

Και εγω γιαυτο το λογο το ειπα. Οσους ξερω που εχουν λεφτα, ειτε ειναι γιατι πληρωνουν μισθους πεινας, ειτε γιατι ειχαν καποιο τρελλο μεσο και απο καπου τα φαγανε..

Διάβασα χτες αυτα για τον Howard Schultz. https://www.enet.gr/online/online_text/c=114,id=23738212
Το διάβασα στα γρήγορα και μπορεί να κατάλαβα λάθος, αλλά μου φαίνεται λογική η συμπεριφορά του, παρ'ότι μπορεί σε κάποιον να φανεί "ανήθικη". Τι άλλο να έκανε; Να έλεγε "ναι, οκ, δεχόμαστε" και μετά να έμπαιναν ιδέες σε όλους τους προμηθευτές τους να κάνουν το ίδιο και να αναγκαζόταν η Starbucks να αυξήσει και άλλο τις τιμές του καφέ; Ήδη την κατηγορούν πολλοί ως ακριβή!

Εγω πιστεύω a priori πάντως οτι καποιος που βγάζει τόσα χρήματα δεν χρησιμοποιεί και τόσο έντιμες μεθόδους.
Οι πιο ηθικοί αλλά και οι πιο ανήθικοι (προφανώς όχι ταυτόχρονα) άνθρωποι που έχω γνωρίσει, είναι και οι πλουσιότεροι που ξέρω. Ναι υπάρχουν πολλοί πλούσιοι που είναι ανέντιμοι, αλλά και υπάρχουν πολλοί που είναι πιο τίμιοι απο κάθε μέσο άνθρωπο. Το χρήμα μπορεί και να διαφθείρει, αλλά μπορεί και να σου δώσει μια αξιοπρέπεια να μπορείς να φέρεσαι πάντα τόσο ηθικά και τίμια που ένας με περιορισμένα οικονομικά δεν μπορεί λόγω συνθηκών.

Μπορείς να είσαι με το σταυρό στο χέρι όταν δεν έχεις να θρέψεις καλά καλά τον εαυτό σου και την οικογένεια σου; Ένας με περιορισμένα οικονομικά πολύ πιο εύκολα θα κάνει κάτι ανέντιμο για να βγάλει χρήματα απο έναν πλούσιο, διότι ο πρώτος έχει μεγαλύτερη ανάγκη.

οντας ελευθερος επαγγελματιας, ζηλευω πολλες φορες την ασφαλεια ενως μισθωτου και ας βγαζω περισσοτερα!!!
Μπράβο σου που είσαι ελεύθερος επαγγελματίας! :D
επειδη εχεις γονεις επιχειρηματιες...
Διόρθωση: ΜΑΜΑ επιχειρηματία, όχι γονείς. :)

Να θέσω και γω τη γνώμη μου πάνω σε αυτό (οικονομικά και εκμετάλλευση) Καταρχάς, υπήρξε πολλή παρεξήγηση, ενώ καθένας κρίνει με αυτά που έχει μάθει. Πολύ γέλιο, με το μικρό, μακάρι να ήταν έτσι (&παραπάνω) όλοι οι άντρες;)
Anyway, δεν πιστεύω πως κάποιος σαν την κοπέλα έχει άδικο. Το άδικο είναι να την κατηγορείς:/: , όπως είπα και παραπάνω, γιατί, όπως είπε και η Michelle, έτσι έχει μάθει. Και πάλι, δεν νομίζω ότι το είπε για να προσβάλλει κάποιον, αυτό που εννοούσε είναι, ότι θεωρεί τα λεωφορεία βρωμιά. Και γω τα θεωρώ. Είναι τόσο κακό αυτό; Και πιστεύω ότι κάποιος αν έχει λεφτά, είναι τσιγγουνιά (και μιζέρια) να μην τα διαθέσει:/: . Εκτός και αν του/της αρέσει. Αλλά εμένα δεν μου αρέσει ένα τέτοιο μέρος, που όταν κρυώνω έχουν τέρμα τα παράθυρα, τις άλλες ώρες τα'χουν κλειστά (και μυρίζει) και από την οδήγηση κινδυνεύεις και να πέσεις κάτω από τα φρεναρίσματα. Άμα μπορείς και ανέχεσαι ένα τέτοιο πράγμα, είσαι ελεύθερος άνθρωπος, τι να πω;
Πάντως, σύμφωνα με αυτά που είπε η Michelle, θέλω να παραθέσω επίσης, ότι δεν πρέπει να νιώθουμε τύψεις για τον τρόπο που έχουμε μεγαλώσει. Εγώ πάντα φορούσα (σχετικά) ακριβά ρούχα, κι ας μην είχα λεφτά. Πάντα είχα ότι ήθελα. Και δεν μου'χει λείψει τίποτα. Ο καθένας έχει "μάθει" σε έναν συνηθισμένο τρόπο ζωής, και αν του τον αλλάξεις, σίγουρα θα δυσκολευτεί. Μπορεί και όχι. Το χειρότερο είναι να μην σ'αφήνουν να είσαι ο εαυτός σου και η πλύση εγκεφάλου που μας κάνουν. Μία μας λένε είσαι αντι- trendy αν δεν φοράς ακριβά ρούχα και μία, αν τα φοράς, είσαι εκτός! Αν καθήσουμε και ακούμε τι λέει ο καθένας, ή ενδιαφερόμαστε γι'αυτό, τότε είναι η καταστροφή μας, και όχι άμα αλλάζουμε τρόπο ζωής;)
Επιπλέον, αν μία κοπέλα τύχει και πάει σε σχολείο όπου όλοι είναι "φτωχοί" και αυτή "πλούσια", πρέπει να σκεφτεί γιατί ασχολούνται μαζί της. Γιατί είναι όντως φτωχοί και πρέπει κάπως να του σεβαστεί (σε ορισμένα πλαίσια) ή να τους ακυρώσει και να κάνει ότι θέλει έεπειδή τη ζηλεύουν;) .
Αυτή είναι η γνώμη μου σ'αυτά

Οι πιο ηθικοί αλλά και οι πιο ανήθικοι (προφανώς όχι ταυτόχρονα) άνθρωποι που έχω γνωρίσει, είναι και οι πλουσιότεροι που ξέρω. Ναι υπάρχουν πολλοί πλούσιοι που είναι ανέντιμοι, αλλά και υπάρχουν πολλοί που είναι πιο τίμιοι απο κάθε μέσο άνθρωπο. Το χρήμα μπορεί και να διαφθείρει, αλλά μπορεί και να σου δώσει μια αξιοπρέπεια να μπορείς να φέρεσαι πάντα τόσο ηθικά και τίμια που ένας με περιορισμένα οικονομικά δεν μπορεί λόγω συνθηκών.
Πως αποκτάται όμως

Ηθικός ή ανήθικος μπορεί να είναι κάποιος σε ένα σωρό πράγματα πέρα από τα οικονομικά και οποιασδήποτε τάξης.

Στο θέμα που συζητείται ο όρος ανήθικος χρησιμοποιείται με την έννοια κλέφτης.
Οι κλέφτες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες σε σχέση με το πλαίσιο μέσα στο οποίο δρουν. Οι νόμιμοι και οι παράνομοι. Οι παράνομοι χωρίζονται σε δυο υποκατηγορίες. Αυτοί που κλέβουν από τα γραφεία τους (όπως οι νόμιμοι) κι αυτοί που δεν έχουν γραφεία για πού για να κλέψουν πρέπει να βγουν στο δρόμο (πχ για ληστεία τράπεζας). Στην τελευταία περίπτωση μπορεί να μην είναι ανήθικοι κι ανέντιμοι, σίγουρα όμως είναι παράνομοι, και λόγο της φύσης του τερέν στο οποίο δρουν κινδυνεύουν περισσότερο να συλληφθούν.
Για να θεωρείσαι επιτυχημένος λοιπόν σ αυτόν το ντουνιά, πρέπει να είσαι κλέφτης νόμιμος, κι από τη στιγμή που είσαι νόμιμος κανείς δεν τολμάει να σε κατηγορήσει για ανηθικότητα. Εκεί είναι η μεγάλη δυσκολία να φτάσει κανείς. Στη νόμιμη κλεψιά.

Τεσπά στο θέμα μας τώρα ;)
Επειδή νομίζω ότι παρεξηγήθηκα από πολλούς, επιτέλους να γράψω τη γνώμη μου ολοκληρωμένη για να τελειώνει το θέμα εδώ.
Πρώτον, εγώ δεν έβρισα κανέναν, είπα μόνο την αλήθεια, αντίθετα με κάποιους άλλους. Δεύτερον, δεν είπα τίποτα προσωπικό, έθεσα παραδείγματα που ξέρω και είπα μία γενική άποψη, αντίθετα με πολλούς εδώ:cool: . Επιπλέον, δεν πρόσβαλλα κανέναν, αντίθετα με αυτά που ειπώθηκαν από άλλους:blink: !
Συγκεκριμένα για το θέμα μας. Δεν είπα ότι καταδικάζω κανέναν άντρα, ούτε ότι είμαι εναντίον όλων των αντρών. Αυτό που είπα ότι είμαι εναντίον, είναι του φαλλοκρατισμού, :down: και όπως είδα υπάρχει και από γυναίκες. ( Και όπως ήξερα, αλλά πάντα δικαιολογούσα:/: ) Αυτό είναι, και το θέμα μας άλλωστε;)
Επιπλέον, φρόντισα να πω την γνώμη μου ανοιχτά με ζωντανά παραδείγματα, χωρίς πισωγυρίσματα ή υπονοούμενα (βλέπε Διαγραφή μελών:()
Μη γελιόμαστε, δεν είπα ότι οι γυναίκες είναι καλύτερες ή οι άντρες είναι χειρότεροι, αν και αυτό γενικά ισχύει. ΚΑΙ ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ, δώστε μου ζωντανά παραδείγματα!!:| Και εξηγήσεις:/:
Γιατί οι περισσότερες σχέσεις είναι τραυματικές για τις γυναίκες και όχι τους άντρες, γιατί οι άντρες βαριούνται περισσότερο, γιατί οι γυναίκες υποβαθμίζονται συνήθως και γιατί στους άντρες είναι στη φύση τους να απατάνε;;:blink: Μπορεί να μου εξηγήσει κανείς;;:down:
Γιατί έχω μπερδευτεί. Δεν ανέχομαι την κοροιδία και την καταπίεση οποιουδήποτε είδους, δεν πιστεύω ότι οι γυναίκες (π.χ μάνες) φταίνε πάντα γιατί κι αυτές ίσως έχουν υποστεί βάσανα από τους άντρες τους και άλλα. Άμα μου βρείτε ένα λόγο που συμβαίνουν αυτά,, πάω πάσο!:up:
Αλλιώς, μην επιμένετε για κάτι που ΔΕΝ γνωρίζετε ή θέλετε να εθελοτυφλείτε ή κάτι άλλο!!
Ισμήνη, να σε ρωτήσω κάτι; Γιατί ακριβώς παρεξηγήθηκες γιατί δεν ξέρω τι άλλο ήθελες να πεις, αλλά κάτι που είπες "Ότι κάτι θα ξέρεις για να τα λες αυτά", το θεώρησα πολύ σωστό, και μάλιστα δεν πρόλαβα να γράψω ένα πολύ θετικό σχόλιο, ότι είσαι η μόνη που με καταλαβαίνει και μπράβο σου! Τώρα αν είναι κάτι άλλο, δεν μπορώ να καταλάβω
Κατά τη γνώμη μου, ένα λάθος που κάνουν συχνά οι άντρες, είναι η αδιαφορία
ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΩΡΩ το χειρότερο απ' όλα, γιατί Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ σκοτώνει! Δε νομίζω ότι γίνομαι υπερβολική:redface: , κάθε άλλο. Είναι συναισθήματα και με τα συναισθήματα δεν παίζουν!! (Άλλο όπως έχει μάθει ο καθένας)
Αντιμετώπισα μία λογοκρισία (και υποκρισία) εδώ πέρα από μέλη που έχουν εκφράσει ανοιχτά τη γνώμη τους, θέλω όμως να πω ότι σέβομαι την δική τους, κι ας μην το κάνουν αυτοί. Σε άλλα θέματα δεν θέλω να απαντήσω. Δεν είναι ανάγκη να σε χτυπάει ο πατέρας σου, ή ο φίλος σου ή κάποιος άλλος, για να δεις την πραγματικότητα! :lol: (Εγώ πάντως δεν θυμάμαι ποτέ να έχει σηκώσει χέρι σε μένα ο πατέρας μου- μόνο πόδι!!) Τώρα γιατί νοιάζομαι για τις άλλες κοπέλες, τι να πω.. είμαι ευαίσθητη. Εξάλλου, το ξύλο δεν είναι τίποτα μπροστά στην λεκτική ή άλλης μορφής κακοποίηση. (Κυρίως απόρριψη και ψυχική, ηθική εκμετάλλευση :down: )
Θέλω να πω, επίσης ότι ακούστηκαν και πολλές άξιες κατά τη γνώμη μου γνώμες, όπως πχ της Silmonil, Michelle,.. ) οι οποίες δεν ήταν τετριμμένες!!
Τέλος, κάπου διάβασα σ' ένα site ότι οι άντρες στη χώρα μας είναι οι περισσότεροι φαλλοκράτες και είναι νομίζω ένα θέμα που μας καίει όλους, το εκφράζουμε δεν το εκφράζουμε, δεν ξέρω όμως αν υπάρχει ακόμα λύση...
Όμως το σωστό ίσως είναι (προς τη λύση), να σταματήσουμε πρώτα να είμαστε φαλλοκράτες οι ίδιοι, χωρίς λόγο και αιτία.. :/: :up: και να ρίχνουμε όλοι ευθύνες εκεί που πρέπει;)
Αυτά!!

Υ.Γ. aiorasky, είναι λάθος μου, ή έκανες κάποιον υπαινιγμό περί νύχτας και επανάστασης και τυχαίων ιδεών .. Για εξήγησέ το μου λίγο. Χωρίς να υποστηρίζεις κανέναν;)
aspasiapef, ελπίζω να σε κάλυψα με τα εικονίδια..:lol:
Αυτά.. Εύχομαι όλοι να έχετε μία καλή μέρα..

Μπορείς να είσαι με το σταυρό στο χέρι όταν δεν έχεις να θρέψεις καλά καλά τον εαυτό σου και την οικογένεια σου; Ένας με περιορισμένα οικονομικά πολύ πιο εύκολα θα κάνει κάτι ανέντιμο για να βγάλει χρήματα απο έναν πλούσιο, διότι ο πρώτος έχει μεγαλύτερη ανάγκη.

Συμφωνώ μ' αυτό που λες.

Αυτό, αν και ακούγεται αληθοφανές, στην πραγματικότητα δεν είναι καθοριστικό. Οι ανάγκες που έχει κάποιος ταλαίπωρος που αγωνίζεται να θρέψει την οικογένειά του είναι συνήθως αποκλειστικά υλικές. Δεν έχει δηλαδή την ψυχολογική ανάγκη ή εμμονή να "φτιαχτεί χοντρά" (γιατί αν την είχε, δεν θα έκανε οικογένεια προτού "φτιαχτεί"). Οι "κουτσουκέλες" που κάνει ένας τέτοιος άνθρωπος είναι μικρότερης κλίμακας (π.χ. να μην κόβει αποδείξεις, να χτίσει κάνα αυθαίρετο κτλ.) από κάποιον που σκίζεται να "φτιαχτεί" γιατί το έχει ψυχικά ανάγκη. Οι "κουτσουκέλες" του δεύτερου, ενός ανθρώπου αποφασισμένου για όλα, πιστεύω ότι μπορούν να είναι μεγαλύτερης κλίμακας.

Για lightpath:Τα επιχειρήματα σου

Επειδή όπως είπες: "Επιπλέον, φρόντισα να πω την γνώμη μου ανοιχτά με ζωντανά παραδείγματα, χωρίς πισωγυρίσματα ή υπονοούμενα" θες να μου πεις τι εννοείς με τον όρο ζωντανά παραδείγματα, εκτός εάν κυριολεκτείς και εννοείς απο έμβια όντα.
Δεν θέλω να νομίσεις ότι στην πέφτω, απλά νομίζω ότι αυτό που σου συμβαίνει δεν έχει να κάνει με τον φαλλοκρατισμό γενικά των αντρών, αλλά με τους άντρες και τις γυναίκες της ζωής σου. Και αυτό είναι το λάθος. Θεωρω ότι πρέπει να προσπαθήσεις να αποδώσεις τις ευθύνες εκεί που πρέπει για να προχωρήσεις. Ιδεολογικά σχήματα δε λύνουν τραύματα ζωής και καλά κάνουν κατά τη γνώμη μου με βάση την διαφορετικότητα του καθένα μας. Ξαναδιάβασα όλα σου τα κείμενα. Αυτό που φωνάζεις δεν είναι "Αντρες φαλλοκράτες" αλλά
"Η ψυχή μου φωνάζει..την φοβισμένη σου αγκαλιά
Θέλω να'μαι μαζί σου μοναχά.."
όμως χαρά μου καμία ισότητα δεν μπορεί να αναγκάσει την αγάπη να κτυπήσει τη πόρτα μας και ακόμα περισσότερο να μείνει για πάντα ή για όσο εμείς θέλουμε απο την μια και απο την άλλη να εφαρμόζει τέλεια πάνω μας. Δεν λέω ότι δεν γίνεται. Εγώ έμαθα πια ότι γίνεται, αλλά προυποθέτει να είσαι ανοικτή για να μπορέσεις να την αναγνωρίσεις. Εσύ το μόνο που μοιαζει να κατορθώνεις με αυτή τη στάση είναι να κλείνεσαι όλο και περισσότερο στο καβούκι σου.:inlove:
  • Εχθές συζήταγα με μία φίλη μου και το φίλο της, ότι υπάρχουν άτομα που μεγαλώνουν σε "άρρωστο" περιβάλλον, τους δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, χάνουν τις ισορροπίες, με αποτέλεσμα θύματα τις γυναίκες.. Σε μικρό ή μεγάλο βαθμό, το συναντάμε καθημερινά. Στο τέλος γράφει κάτι πολύ σημαντικό.. κάτι που πολλοί άντρες υποστηρίζουν.(Ότι με την επανάσταση των γυναικών εμείς θα βγούμε χαμένες, και αυτοί κερδισμένοι
  • Δεν διαχωρίζουμε άντρες από γυναίκες, απλώς ξέρω πολλά παιδιά που εκμεταλλεύονται τις κοπέλες τους στη σχέση και συνήθως τις απορρίπτουν. Ή δεν τους δίνουν καθόλου σημασία.. Κοπέλες δεν ξέρω πολλές να απορρίπτουν τ'αγόρι τους με τέτοιο τρόπο..Αυτό δεν πρέπει να σταματήσει; Γιατί, είναι ανώτεροι αυτοί που τα κάνουν
  • Πολύς ρατσισμός πέφτει, αυτό να λέγεται. Οι άντρες είναι αδιάφοροι, δεν έχουνε καμμία αίσθηση ούτε του χιούμορ, ούτε της καλοσύνης και να μη μιλήσω για την πίστη! Συμβαίνει στο 90% των αντρών που ξέρω.. Πολλοί πληγώνουν τις κοπέλες, πολύ απλά και μόνο για να "ζήσουν" τη ζωή τους μέχρι τα 30, και μετά, ο γάμος τον οποίο κατακρίνουν κι αυτόν
  • Μάλλον όχι, αν κοιτάξετε γύρω σας. Πόσοι άντρες λένε ψέμματα και πόσες γυναίκες- Συνεπώς, λέει ανακρίβειες. Εγώ ξέρω όλες τις φίλες μου και όλουσ τους φίλους μου, όπως επίσης ξέρω ότι οι άντρες απατάνε για πλάκα)..
  • μήπως το έχω κληρονομήσει από την μητέρα μου, την προγιαγιά μου, που τις βασάνιζαν (και τις πετούσαν) οι άντρες τους; Μήπως γι' αυτό; Μήπως βλέπω άλλες γυναίκες που ζουν στην καταπίεση, μόνο και μόνο επειδή ξέρουν πως δεν θα βρουν κάποιον καλύτερο; Συνεχίζω να συμφωνώ με τον κύριο που έγραψε ότι τα εγκλήματα γίνονται από άντρες και πρέπει να σταματήσουν! Το συντομότερο!
  • Επιπλέον, ένα περιοδικό που έπαιρνα, το glamour, που σταμάτησα πλέον να το παίρνω , με είχε κάνει άπειρες φορές να κλάψω, όταν υποστήριζε τους άντρες και έλεγε τι πρέπει να κάνεις για να τους κατακτήσεις. Μήπως πρέπει να κάνουν κάτι κι αυτοί;; Και στην άλλη σελίδα έγραφε πως να χωρίσετε την κοπέλα σας και άλλα τέτοια, και απαντούσαν με έναν τρόπο χυδαίο ως προς τα συναισθήματα. Εκτός ότι σχολιάζουν συνέχεια αυτή την υπερβολή της γυναίκας!
  • Και δεν γίνομαι υπερβολική, απλά στηρίζομαι στην πραγματικότητα. Απλά να σταματήσουμε να κρυβόμαστε πίσω από το ίδιο το δάχτυλό μας. Αν όλα ήταν καλά, τώρα θα ήμασταν με τους άντρες μας -αγόρια μας- και θα ήμασταν καλά. Και όχι θα βρίσκαμε ένα σωρό ασχολίες!
  • Εννοώ, ότι δεν υπάρχει κάτι καλύτερο. Ρε παιδιά ξέρετε πολλούς να είναι εντάξει με τις γυναίκες;;Που είναι,και δεν το ξέρω;;;!!! Να μου γνωρίσετε και μένα έναν τέτοιο!!!!!!
  • Εγώ ξέρω παιδί, που στην κοπέλα του δείχνει ότι την νοιάζεται και μόλις είδε μια άλλη, ωραία, κοπέλα, τσουπ να τη βουτήξει
  • Ξέρω κοπέλα που θέλει πολύ το αγόρι της,κι αυτός έρχεται και μου τη θάβει ότι είναι υστερικιά και τρελλή!
  • Κι εγώ, ήξερα έναν τέτοιο που νόμισα ότι ήμουν εντάξει, και προχθές έμαθα ότι πέταξε την εξής ατάκα (ενώ ΕΙΧΕ ΚΟΠΕΛΑ) σε έναν που είχε πάει με 200! "Είναι ικανότητα αυτό!!!!!" Τα σχόλιά σας παρακάτω
  • Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες, και να υπάρχουν και καλοί άνθρωποι ,όμως εγώ μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον όχι τόσο καλό. Η μητέρα μου ήταν ισορροπημένη, όμως του πατέρα μου του είχαν μάθει να καταπιέζει τις γυναίκες(γιατί στην κοινωνία μας είναι κατώτερες!)και έτσι η μητέρα μου ξέσπαγε σε μας. Έχω διαβάσει σε άρθρο, ότι οι μητέρες από τη συναισθηματική ανισορροπία που νιώθουν από την έλλειψη της συζυγικής στοργής, ρίχνουν όλο τους το συναισθηματικό βάρος στα πρώτα παιδιά.
  • Ναι,αλλά το δικαίωμα το δίνει η κοινωνία! Από μόνη της! Όταν σου λένε, ένας άντρας και να πάει με πολλές, δεν πειράζει, ή αν απατάει και σου λένε να μην μιλάς. Σε κάνει να υποτιμάς τον εαυτό σου. Και από αντίδραση και μόνο, του δίνεις το δικαίωμα. (Βέβαια εκεί, τον κοροιδεύεις και αυτό είναι το κλειδί.)Λες, τι έχω να χάσω μέσα στην όλη δυστυχία μου; Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχουν άντρες. Είναι κλισέ, αλλά ισχύει..
  • Δεν έχω ακούσει ή θυμάμαι τι υποστηρίζει ο φεμινισμός, αλλά εγώ θέτω δύο πράγματα. Ένα ότι οι άντρες πληγώνουν στην σχέση και ένα ότι επειδή ζούμε σε έναν αντροκρατούμενο κόσμο, χάνουμε τα δικαιώματά μας να το πούμε, είναι ένας φαύλος κύκλος. Νομίζω ότι θέλω να αγαπήσω, και δεν μπορώ, γιατί δεν βρίσκω το κατάλληλο άτομο. (Και ναι, έτσι χάνεται η αγάπη).Δε νομίζω ότι είμαι η μόνη και μάλιστα με ακραίες απόψεις που υπάρχουν, χάνεσαι ακόμα περισσότερο.
  • Συμφωνώ, σε ότι έχει οριστεί από τη φύση. Να έχουμε δηλαδή άντρες. Αλλά όταν είναι ανισόρροποι, (να μην το πω αλλιώς), πολυγαμικοί, ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Δεν νομίζω ότι υπάρχει άντρας, που αγαπάει αληθινά, συνεπώς δεν είναι αγάπη αυτό που απορρίπτω. (Αν την απορρίπτω, είναι γιατί έχω πληγωθεί πολύ) Το θέμα είναι όμως πιο σοβαρό και δεν μπορύμε να το "βαφτίζουμε" φεμινιστικό και τέτοια.
    Επίσης, σε μία οικογένεια δεν είναι εύκολο να πεις το "γειά" και να αφήσεις δύο παιδιά χωρίς πατέρα. Και πάλι ο πατέρας έχει την ευθύνη. Και να χωρίζαμε για κάθε βλακεία που έκανε ο άντρας, τώρα δεν θα είχαμε οικογένειες..
  • Επειδή ξέρω και μαθηματικά(στατιστική συγκεκριμένα) θα στο εξηγήσω με απλά λόγια. Αν το 20-30% (που εγώ σου λέω είναι παραπάνω) των αντρών τείνει να κάνει εγκλήματα στον έρωτα, τότε η απόκλιση είναι μεγάλη και η μέση τιμή αλλάζει, που σημαίνει, ότι οι άντρες κατά μέσο όρο κάνουν περισσότερα εγκλήματα από όσο κρίνεις εσύ ή ο καθένας μας. Το ότι κοιτάω σφαιρικά, δε νομίζω ότι είναι άξιο κατηγορίας. Συνεπώς μην κρίνουμε χωρίς επιχειρήματα.
  • Οι άντρες, τους αρέσει πολύ μία γυναίκα να βγαίνει με τις φίλες της, να αντιστέκεται και γενικώς να έχει δική της προσωπικότητα. Αν δούνε κάτι άλλο, διαφορετικό, το βαριούνται και το πετάνε στα σκουπίδια. Συνεπώς που είναι αγάπη εκεί; Αγαπάμε μόνο ότι μας συμφέρει; Τι είδους αγάπη είναι αυτή; Δεν μπορεί να υπάρξει ένας άντρας να πει σ'αγαπώ γι'αυτό που είσαι, τα μάτια μου είναι στραμμένα πάνω σου και σου ζητώ τα πάντα ή τίποτα που λέει κι ο Χατζηγιάννης; Και χωρίς να σε βαρεθώ. Μη μιλάμε τώρα για ανθρώπους που θέλουν να επιδεικνύουν στους φίλους τους ότι έχουν κάποια, ή που ζητάνε άλλα πράγματα.
  • Συμφωνώ με αυτά που λες, στον κόσμο που ζούμε. Αλλά τι γίνεται στην περίπτωση που αναζητάς συναίσθημα; Που υποτίθεται ότι θέλεις την σχέση για να είσαι μαζί με τον άλλον, να σε παίρνει αγκαλιά και να σε θέλει πραγματικά! Εκείδεν κοιτάς τι είναι ο άλλος, κοιτάς αν σ'αγγίζει η ψυχή του, συνεπώς αν κάποιος άντρας θέλει να αγαπήσει πραγματικά, ας κοιτάξει μέσα στην ψυχή της γυναίκας, στο βάθος και να την σέβεται και να την εκτιμάει.
    Κατά τη γνώμη μου αυτοί που τα λένε αυτά, είναι ψεύτες και έχω και επιχειρήματα. Αντί να κατηγορείς εμένα, βγες έξω μία βόλτα. ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟΙ, μετά όμως, τι γίνεται; Βαριούνται άμα τους πάρεις τηλ, βγαίνουν και με τους φίλους τους, σε κατηγουρούν που τους γκρινιάζεις, σε χωρίζουνε γι'αυτό το΄λόγο και πάει λέγοντας.. Κατά τ'άλλα, αγαπάνε! Με συγχωρείς, εγώ δεν μπορώ να εμπιστεύομαι τέτοια άτομα.
  • Ζητάω κάτι απλό και δεν υπάρχει. Πχ όσο για το αν κάποιος κουράζει, προσωπικά κουράζομαι πιο πολύ όταν κάποιος λέει συνέχεια όχι, παρά ναι. Δηλαδή με κουράζει κάποιος που κοιτάει αλλού όταν τον κοιτάω, που κάνει ότι θέλει να με δει, αλλά με βλέπει μία φορά τη βδομάδα, και γενικώς λέει ψέμματα. Αυτά τι είναι; Για όλους μιλάω. Το χειρότερο πράγμα είναι να σε κοροιδεύει κάποιος. Και οι περισσότεροι αυτό κάνουν, άρα πως να συμπεριφερθείς;
    Εννοείται ότι αγαπάς τον εαυτό σου!
  • Μα εγώ δεν το βλέπω έτσι. Εκτός από τους οικονομικούς λόγους, όπως προανέφερε και ο Thanasis46, που είναι ένας λόγος εξάρτησης, υπάρχουν και άλλοι λόγοι. Ο ένας πιο σοβαρός είναι ότι οι γυναίκες μαθαίνουν να υποβιβάζουν τον εαυτό τους και ο άλλος ότι οι άντρες (κάποιοι) είναι φαλλοκράτες. Όσο και να λέμε ότι αυτό έχει εκλείψει, εγώ πιστεύω ότι απλά το κρύβουν μερικοί και είναι πολλές οι περιπτώσεις μη ικανών για σχέση. Δεν ξέρω αν τους το μάθανε ή όχι, όμως όπως εμάς είναι ευθύνη μας να κάνουμε τόσα πράγματα και να ωριμάζουμε νωρίτερα, ας πάρουνε κι αυτοί την ευθύνη ν'αλλάξουνε λίγο τα πράγματα.
  • Εκτός από τη σχέση, υπάρχουν παραδείγματα αντρών που έχω γνωρίσει, που λένε πολύ χειρότερα πράγματα από αυτά που αναφέρει ο Thanasis46. Και όσο για το ότι εγώ γνωρίζω τέτοιους, η δικιά μου θεωρία είναι ότι υπάρχουν κυρίως τέτοιοι, και αν όχι, σαν γυναίκα που σέβομαι το φύλο μου, προσπαθώ να το αποτρέψω αυτό, γι' αυτό δεν απομακρύνομαι από τέτοιους ανθρώπους.
  • άντρες (το πιο δυνατό που έχω ακούσει είναι "με πλήγωσε, άρα θα πληγώσω"). Αντίθετα, έχω ακούσει αγόρι το οποίο συνεχίζει να πληγώνει πολλές κοπέλες, να λέει "αγαπάω τις γυναίκες!" Και κάτι άλλα, στα οποία δεν θέλω ν'αναφερθώ.
    Ένα αγόρι πολύ καλό (ίσως η μόνη εξαίρεση όχι 100% όμως), είχα ακούσει να λέει, ότι αν ενώνονταν όλες οι γυναίκες, θα αποκτούσαν τα δικαιώματά τους
  • Και κάτι άλλο. Αυτό που απεχθάνομαι περισσότερο, δεν είναι (φυσικά) οι γυναίκες που τις έχουν μάθει να υποτάσσουν τον εαυτό τους και παίζουν πολύ καλά το ρόλο τους, αλλά αυτές που δεν βλέπουν τι έχουν μπροστά τους και τους υποστηρίζουν.
    Ναι, ο καθένας έχει το δικαίωμα να ζήσει την ζωή του όπως θέλει, αλλά χρειάζεται μία καθοδήγηση, όπως το παιδάκι όταν του μαθαίνεις να περπατάει
  • Δεν κατάλαβα NERINA.. Δηλαδή κι εσύ, το ίδιο λες, ότι δεν υπάρχουν άντρες κα οι περισσότεροι είναι έτσι. Με συγχωρείς, αλλά δεν είναι το λάθος που πιστεύεις, "άστον θα στρώσει". Άλλο αν είναι ανεκπλήρωτο. Το λάθος είναι από τις προηγούμενες γενιές που τους διοχετεύτηκαν τέτοιες ιδέες, και εμάς, που τους "αφήνουμε"(!) να είναι έτσι! Δεν κατάλαβα, γιατί πρέπει να τους αποδεχόμαστε όπως είναι; Να αλλάξουν, αυτοί, από μόνοι τους. Εμείς, να τους δείξουμε το δρόμο και τέρμα, να μην χρειαστεί τίποτα άλλο. (Γι'αυτό πιστεύω οι γυναίκες παθαίνουν συχνά κατάθλιψη, γιατί έχουν κουραστεί να δίνουν συνεχώς και να "είναι από κάτω") Και επιπλέον, ας μάθουνε κι αυτοί ότι πρέπει κι αυτοί να μας φροντίζουνε, υπάρχουν τόσα άλλα πράγματα να κάνουν απ'το να μας ταλαιπωρούν! Επιτέλους πια!

Νερίνα έτσι που έβαλες τα παραθέματα είδα κι έπαθα να καταλάβω οτι δεν τα γράφεις εσύ :P

NERINA, δεν καταλαβαίνω που το πας. Θέλεις να μου "τη βγεις τώρα;;"
Καταρχάς, αυτό που λες "Θέλω να μαι μαζί σου μοναχά" το λέω για τον κουνελάκο μου, με κάθε ειρωνία που αυτό εμπεριέχει.
Και κάτι άλλο: Δεν απάντησες σε κανένα ερώτημα περί απιστίας, ή κάτι τέτοιο. Αρνείσαι ή το θεωρείς φυσιολογικό; Γιατί σε αυτή την περίπτωση είσαι κι εσύ φαλλοκράτισα και δεν μπορώ να σε υποστηρίξω.
Συνεπώς πως λες εμένα κλειστή, όταν εσύ η ίδια αρνείσαι να σχολιάσεις προτάσεις και δικαιώματα που λέγονται; Ζωντανό παράδειγμα εννοώ το εξής.
Εχθές πάλι, μου είπε μία φίλη μου ότι ο ετεροθαλής της αδερφός παντρεύτηκε μία κοπέλα, την οποία στα νιάτα του (ηλ. 19) είχε τρελλά ερωτευτεί, και τώρα την απατάει με άλλες χίλιες και της λέει ακόμα τα ίδια (χωρίς φυσικά να τη θέλει:cool: ) ηλικίας 30. Και ρωτάω: Πότε πρόλαβε και βαρέθηκε??
Δεν κατάλαβα ρε NERINA, κάνεις (ότι δεν θέλεις να δεις) ή δεν βλέπεις αυτή την ανισορροπία;;; Δεν μπορώ να καταλάβω. Και επιπλέον, θα έπρεπε να ήσουν πολύ πιο ευαίσθητη από μένα, θα μεγαλώσεις παιδί (κορίτσι) θέλεις να τραβήξει τα ίδια;;
Αν είμαστε ανοιχτοί σε αυτά, θα κάνει ο καθένας ότι θέλει! Αναρχία δλδ??:blink: :(

Δεν θέλω να νομίσεις ότι στην πέφτω, απλά νομίζω ότι αυτό που σου συμβαίνει δεν έχει να κάνει με τον φαλλοκρατισμό γενικά των αντρών, αλλά με τους άντρες και τις γυναίκες της ζωής σου.
Πιστεύεις πραγματικά αυτό; Αν ναι, διάβασε εδώ:
https://www.zortal.gr/modules/news/article.php?storyid=2134
Προτείνω να μην το διαβάσουν όλοι, γιατί είναι κάπως "αισχρό",μετά από λίγο θα το σβήσω και θα γράψω μόνο την κεντρική σελίδα και σχετικά με το άρθρο, ώστε να το δει όποιος δεν έχει ελέγξει την σελίδα.:down:

Τι θες να πεις Lightpath? Δεν καταλαβαίνω! Και γιατί είναι αισχρό το άρθρο? Χιουμοριστικό θα το χαρακτήριζα. Οι περισσότερες γυναίκες, για να μην πω όλες, όταν καλούνται να απαντήσουν στην ερώτηση με πόσους άνδρες έχουν κάνει sex, λένε σχεδόν πάντα για να μην πω ΠΑΝΤΑ πολύύύύ λιγότερους, όπως οι άνδρες στην αντίσοιχη ερώτηση "Με πόσες γυναίκες έχετε κάνει sex" λένε πάντα μα ΠΑΝΤΑ περισσότερες.
Τι ακριβώς σ'ενόχλησε στο άρθρο?:hmm:

καλε,κι εγω στην αρχη νομιζα οτι αυτα τα ελεγε η Νερινα και μπερδευτηκα:lol:

Τι θες να πεις Lightpath? Δεν καταλαβαίνω! Και γιατί είναι αισχρό το άρθρο? Χιουμοριστικό θα το χαρακτήριζα. Οι περισσότερες γυναίκες, για να μην πω όλες, όταν καλούνται να απαντήσουν στην ερώτηση με πόσους άνδρες έχουν κάνει sex, λένε σχεδόν πάντα για να μην πω ΠΑΝΤΑ πολύύύύ λιγότερους, όπως οι άνδρες στην αντίσοιχη ερώτηση "Με πόσες γυναίκες έχετε κάνει sex" λένε πάντα μα ΠΑΝΤΑ περισσότερες.
Τι ακριβώς σ'ενόχλησε στο άρθρο?:hmm:
Για τι απ'όλα τι θέλω να πω; Πάντως aspasiapef, σε συγχαίρω που μιλάς ψύχραιμα.
Anyway, αισχρό εννοούσα για τα σταθμά αυτού του site, ότι έχει εικόνες και λέξεις εκτός.. κτλ
Όσο για το περιεχόμενο του άρθρου, να μην σχολιάσω καλύτερα, αλλά αφού καλούμαι να απαντήσω. Δεν κατάλαβα Ασπασία (ή κυρία Ασπασία όπως θέλετε συγγνώμη για τον ενικό) αλλά είναι δυνατόν να δεχόμαστε αυτό το ρατσισμό; Και χειρότερα από αυτό. Το ένα φύλο να έχει το δικαίωμα να πηγαίνει με όσες θέλει και το άλλο την "υποχρέωση" με κάτω από 10. Και εγώ ρωτάω το εξής:
Έστω μία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της (και αυτό δεν είναι ζωντανό παράδειγμα;) ) και κάνει κάποιες σχέσεις με άτομα που την παρατάνε, γιατί όπως είπα, κυκλοφορούν πολλά "κωλόπαιδα" (και μη με διαψεύσετε και σ'αυτό!), γιατί για παράδειγμα όλοι έχουν επηρεαστεί από ένα τέτοιο άρθρο ή ένα άλλο παρόμοιο και εκμεταλλεύονται. Και αυτή γυναίκα στη διάρκεια της ζωής της, ως τα 30 έχει κάνει γύρω στις 10 σχέσεις. Δηλαδή είναι ανήθικη, ή όπως αλλιώς θέλουν να τη λένε, ή οι άντρες που είχε ήταν μ***κες;;
Και τελευταίο, το άρθρο δεν αφήνει κανένα, περιθώριο στη γυναίκα να απαντήσει! Γι 'αυτό είναι αισχρό! Πες μου μία καλή απάντηση. Εδώ άμα πεις πέντε, τρως μ..:cool:

ΥΓ.Συγγνώμη, και κυρία NERINA

Νερίνα έτσι που έβαλες τα παραθέματα είδα κι έπαθα να καταλάβω οτι δεν τα γράφεις εσύ :P
Michelle, δεν καταλαβαίνω αυτό το σχόλιό σου.

Το ένα φύλο να έχει το δικαίωμα να πηγαίνει με όσες θέλει και το άλλο την "υποχρέωση" με κάτω από 10. Και εγώ ρωτάω το εξής:
Έστω μία γυναίκα που σέβεται τον εαυτό της (και αυτό δεν είναι ζωντανό παράδειγμα;) ) και κάνει κάποιες σχέσεις με άτομα που την παρατάνε, γιατί όπως είπα, κυκλοφορούν πολλά "κωλόπαιδα" (και μη με διαψεύσετε και σ'αυτό!), γιατί για παράδειγμα όλοι έχουν επηρεαστεί από ένα τέτοιο άρθρο ή ένα άλλο παρόμοιο και εκμεταλλεύονται. Και αυτή γυναίκα στη διάρκεια της ζωής της, ως τα 30 έχει κάνει γύρω στις 10 σχέσεις. Δηλαδή είναι ανήθικη, ή όπως αλλιώς θέλουν να τη λένε, ή οι άντρες που είχε ήταν μ***κες;;
Και τελευταίο, το άρθρο δεν αφήνει κανένα, περιθώριο στη γυναίκα να απαντήσει! Γι 'αυτό είναι αισχρό! Πες μου μία καλή απάντηση. Εδώ άμα πεις πέντε, τρως μ..:cool:

Αν και έχω πει ότι δεν θα ξαναπαντήσω σε μήνυμά σου γιατί έχεις πολύ ακραίες για να μην πω φασιστικές και ρατσιστικές απόψεις το κάνω για τελευταία φορά.

Δεν λέω ότι μια γυναίκα όταν έχει πάει με πολλούς είναι ανήθικη. Έμπειρη θα την έλεγα. Δε μιλάμε να έχεις 100+ το οποίο παραπέμπει αλλού. Το αντίστοιχο και σε έναν άνδρα. Το άρθρο σχολιάζει και διακωμωδεί ακριβώς το ότι οι γυναίκες, για λόγους που δεν μπορώ να καταλάβω, πάντα αλλάζουν τον αριθμό των ερωτικών τους συντρόφων προς τα κάτω. Ίσως παλιότερα να χαρακτήριζαν "κάπως" τις γυναίκες με περισσότερους από 1 άντε 2 τέως ερωτικούς συντρόφους όχι πλέον όμως. Αντίθετα θα έλεγα ότι θεωρείται "προσόν" μια γυναίκα με εμπειρίες γιατί έτσι θα ξέρει όχι μόνο πως να συμπεριφερθεί στο κρεββάτι αλλά και γενικότερα πως να αντιμετωπίζει καταστάσεις σε μια σχέση. Γιατί οι εμπειρίες που αποκτούμε από κάθε σχέση επιτυχειμένη ή μη, είναι πολύτιμες. Το θέμα είναι να κρατάς τα καλά και να συνεχίζεις. Κάτι που δεν κάνεις εσύ κολλημένη σε κακές εμπειρίες του παρελθόντος, πολλές από τις οποίες δε είναι καν δικές σου, αλλά "δανεικές" από φίλους και γνωστούς.

Εξακολουθώ να μην μπορώ να καταλάβω τι θες να πεις με το άρθρο. Ίσως και να είμαι βλάκας, τι να γίνει! Ή απλά να έχω άλλη οπτική από τη δική σου. Και ειλικρινά χαίρομαι γι'αυτό!!!
-----------------------------------------------------
Υ.Γ.1.Χωρίς smilies γιατί έχω πάψει να βρίσκω αστείο το θέμα....

Υ.Γ.2. Το κυρία το δέχομαι. Όλες είμαστε κυρίες έτσι κι αλλιώς. Και περισσότερο κυρίες του εαυτού μας. 'Άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο...

Δε νομίζω ότι έχω ακραίες απόψεις, εξήγησα γιατί με στατιστική. Δεν θα ξαναεξηγώ..
Πλέον, δεν διαφωνώ με αυτά που λέτε, αλλά για τολμήστε να πείτε σε κάποιον "έχω πάει με 20" γενικά μιλάω. Έτσι, δεν καταλαβαίνω γιατί κατηγορούμε τις γυναίκες που κρύβουν το ποσοστό τους, αν και εγώ δεν έχει τύχει να το κάνω, γιατί μάλλον δεν θα έχω πρόβλημα με το νούμερο. Anyway, το θέμα όμως είναι όπως λέτε κουραστικό, ή αν δεν το λέτε, το παραδέχομαι εγώ, ίσως γιατί είναι άκρως ρεαλιστικό και ενοχλεί μερικούς. Αυτά.
Δεν θα γράψω άλλο σε ένα σάιτ που εμπεριέχει εμπαιγμούς, όσο αυτό θα κάνετε, εγώ θα μένω έξω από το site. Το πολύ πολύ να διαβάζω κανένα "γατίσιο" θέμα τώρα που είναι και Πάσχα και θα κατέβω να δω την γατούλα μου. Άντε γεια:happy:

Status
Το θέμα δεν είναι ανοιχτό για νέες απαντήσεις.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back