Φιλοζωία

Εγω ειμαι χορτοφαγος επειδη απλα λυπαμαι τα ζωα και δεν μπορω να τα φαω .

τα χορταρακια γιατι δεν τα λυπασαι???????? και αυτα ζωντανοι οργανισμοι ειναι!!!!!!!!

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

τα χορταρακια γιατι δεν τα λυπασαι???????? και αυτα ζωντανοι οργανισμοι ειναι!!!!!!!!
και δεν τρως ουτε ψαρια???????????

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.

Ισως εχετε δικαιο αλλα μεγαλωσα σε χωριο και μεχρι τα 6-7 οι παπουδες μου ειχαν πολλα ζωα παιζαμε μαζι τα ταιζα τα αγαπουσα τοτε ετρωγα κρεας αλλα με το ζορι,δεν μου αρεσε,και με το καιρο στεναχωριωμουν και αιδιαζα μεχρι που σταματησα να τρωω εντελως κρεας.

Θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία, το 1992 πήγα ένα ταξίδι στην Κίνα. Έμενα σε ξενοδοχείο πολυτελείας με άνθρωπο της πρεσβείας μαζί μου (είχα πάει με σύλλογο παραδοσιακών χωρών και ήμασταν καλεσμένοι σε παγκόσμιο φεστιβάλ). Κάθε βράδυ κάτω από το ξενοδοχείο υπήρχε ένα παζάρι από υπέροχα σκυλάκια, πολλοί από εμάς θελήσαμε να αγοράσουμε ένα και να το πάρουμε μαζί μας στην Ελλάδα. Η απάντηση του απεσταλμένου της πρεσβείας ήταν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο και ότι η Κίνα (με τη διαφορά του νομίσματος για εμάς ήταν λιγότερο από 1.000 δραχμές) δεν επιτρέπει την εξαγωγή ζώων. 6-7 χρόνια μετά έμαθα γιατί οι Κινέζοι ήταν τόσο «φιλόζωοι» γιατί αυτά τα κουταβάκια γινόταν «υπέροχη σούπα» (τον τρόπο παρασκευής δεν θα θέλατε να το ξέρετε):sick:. Ακόμα το σκέφτομαι και μου σηκώνεται η τρίχα. Αυτή η εικόνα με στοιχειώνει ακόμα, σκυλάκια σε κλουβιά τα οποία πουλιόταν για φαγητό. Δεν μπορώ να πω ότι δεν τρώω κρέας (χοιρινό & μοσχάρι τα οποία προσπαθώ να κόψω) αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να αγοράσω δερμάτινο ή γούνα όπως και καλλυντικά που δεν είναι φυτικά. Δεν είμαι η καλύτερη αλλά πραγματικά προσπαθώ έστω και αν είμαι αδύναμος χαρακτήρας στο θέμα της διατροφής (λόγω προβλημάτων υγείας πρέπει να τρώω έστω και λίγο κρέας).

Θα ήθελα να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία, το 1992 πήγα ένα ταξίδι στην Κίνα. Έμενα σε ξενοδοχείο πολυτελείας με άνθρωπο της πρεσβείας μαζί μου (είχα πάει με σύλλογο παραδοσιακών χωρών και ήμασταν καλεσμένοι σε παγκόσμιο φεστιβάλ). Κάθε βράδυ κάτω από το ξενοδοχείο υπήρχε ένα παζάρι από υπέροχα σκυλάκια, πολλοί από εμάς θελήσαμε να αγοράσουμε ένα και να το πάρουμε μαζί μας στην Ελλάδα. Η απάντηση του απεσταλμένου της πρεσβείας ήταν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο και ότι η Κίνα (με τη διαφορά του νομίσματος για εμάς ήταν λιγότερο από 1.000 δραχμές) δεν επιτρέπει την εξαγωγή ζώων. 6-7 χρόνια μετά έμαθα γιατί οι Κινέζοι ήταν τόσο «φιλόζωοι» γιατί αυτά τα κουταβάκια γινόταν «υπέροχη σούπα» (τον τρόπο παρασκευής δεν θα θέλατε να το ξέρετε):sick:. Ακόμα το σκέφτομαι και μου σηκώνεται η τρίχα. Αυτή η εικόνα με στοιχειώνει ακόμα, σκυλάκια σε κλουβιά τα οποία πουλιόταν για φαγητό. Δεν μπορώ να πω ότι δεν τρώω κρέας (χοιρινό & μοσχάρι τα οποία προσπαθώ να κόψω) αλλά ποτέ δεν μπόρεσα να αγοράσω δερμάτινο ή γούνα όπως και καλλυντικά που δεν είναι φυτικά. Δεν είμαι η καλύτερη αλλά πραγματικά προσπαθώ έστω και αν είμαι αδύναμος χαρακτήρας στο θέμα της διατροφής (λόγω προβλημάτων υγείας πρέπει να τρώω έστω και λίγο κρέας).

αμ μπραβο!!!!!!!!!! αυτη ειναι η σωστη αντιμετωπιση!!!!! αστα........στην κορεα.τρωνε τους σκυλους,αφου πρωτα τους σαπισουν στο ξυλο...ΖΩΝΤΑΝΟΥς...για να μαλακωσει το κρεας...το διαννοησαι???

αυτα που γραφεις για το τι μπορουμε να παθουμε αν δεν τρωμε κρεας...ειναι εντελως αντιεπιστημονικα......κατι γραφικοι τα γραφουν,που δεν ειναι καν επιστημονες...εχω μαθει να στηριζομαι στην επιστημη...και μονο σε αυτην ...αλλιως θα καταληξουμε στο μεσσαιωνα...λοιπον...το εγραψα...και θα τα ξαναγραψω,και δεν ειναι δικα μου λογια...ο ανθρωπος απο πιθηκος εξελιχθηκε σε ανθρωπο,επειδη αρχισε να τρωει κρεας!!!!!!..ο εγκεφαλος του μεγαλωσε για αυτο το λογο...αρχισε να σκεφτεται περισσοτερο και ετσι εξελιχθηκε και επιβιωσε...ποσες φορες πρεπει να το πουμε??? καλο θα ηταν να βλεπεις και κανενα ντοκιμαντερ...ο Σκαι,βαζει πολλα!!δεν θα κατσω να το επεξηγησω παραπανω...ενημερωσου σωστα...επιστημονικα...ναι μεν λιγο κρεας...αλλα πρεπει να υπαρχει...οταν το ψαξεις,ελα να το ξανασυζητησουμε...οτι και να πουμε παραπερα αχρηστο ειναι...πρωτα ειμαστε σιγουροι για αυτα που λεμε,και μετα τα υποστηριζουμε...
Συγνωμη μου κανεις προσωπικη επιθεση ή ειναι ιδεα μου?:blink:
Και στην τελικη δεν ξερεις τι εχω συζητησει με το γιατρο μου.
Ταισε μια γατα ενα μηνα με ζυμαρικα,φρουτα,λαχανικα και οσπρια και κανε κι εσυ το ιδιο και ελα να μου πεις τι θα παθει η γατα και τι εσυ!
Ντοκιμαντερ εχω δει απειρα γιαυτο μιλαω δημοσια και εκφραζω τις αμφιβολιες μου οσον αφορα την κρεατοφαγια ο καθενας εχει τη γνωμη του και αυτο ειναι σεβαστο.
Και αν θεωρεις εσυ ψευτιες τα οσα γραφουν επιστημονες για τη χορτοφαγια τοτε γιατι να θεωρω εγω σωστα αυτα που δειχνει το Σκαι?
Και οι επιστημονες διιστανται να ξερεις...
Οσο για το πως εξελιχτηκαμε..δε μου λεει απολυτως τιποτα..Μπορει να μιμηθηκαμε απλα τα αλλα ζωα ή να το καναμε επειδη καταλαβαμε οτι ειναι πιο νοστιμα...(αλλά ο,τι ειναι νοστιμο δεν ειναι απαραιτητα καλο και για την υγεια μας...)
Εχω καθηγητη χορτοφαγο απο τη μερα που γεννηθηκε και χαιρει ακρας υγειας που αλλοι στην ηλικια του ολο και κατι εχουν...Αν ηταν ο οργανισμος του να ειναι φτιαγμενος να χρειαζετε κρεας οπως της γατας,τοτε θα μπορουσε να επιβιωσει χωρις κρεας και χωρις να εχει κανενα προβλημα στην υγεια του??:hmm:
Eγω προσωπικα δεν εχω ακουσει να πεθανε κανενας επειδη ηταν vegan..

Κι εγω συμφωνω με το οτι ειναι τουλαζιστον κακοποιηση να ταιζεις ενα σκυλο με λαχανικα ΑΛΛΑ...οταν εμεις μπορουμε να τραφουμε με αλλα πραγματα χωρις να παθουμε απολυτως τιποτα στην υγεια μας αν το κανουμε σωστα

Kounelaki, αυτούς τους προβληματισμούς καλά θα κάνεις να τους εκθέσεις σε έναν διαιτολόγο και όχι στην κρίση και στις προκαταλήψεις άσχετων μελών του φόρουμ.

Επίσης, τη στιγμή που πετάμε τα ραδίκια στο βραστό νερό, τα ραδίκια (ή τα παντζάρια ή τα καρότα) είναι απολύτως ζωντανά. Όσοι κόπτονται για την απώλεια ζωής προκειμένου να τραφεί ο άνθρωπος, καλύτερα να συνηθίσουν να τρώνε ορυκτά και πέτρες...

Τέλος, ας μην αναφέρουμε τα παράξενα που τρώνε άλλοι λαοί για να τους παρουσιάζουμε ως αντιπαθητικούς. Οι Ινδοί ασφαλώς σοκάρονται που τρώμε αγελάδες. Οι Μουσουλμάνοι κι οι Εβραίοι επειδή τρώμε γουρούνια και οστρακοειδή. Εμάς μας σοκάρει που οι Μαλαισιανοί τρώνε νυχτερίδες κι οι Κινέζοι σκυλιά. Αλλού τρώνε μέδουσες. Ε, και; Πού είναι το τρομερό δηλαδή;
Ηθικόν δίδαγμα: όταν πάτε σε εστιατόριο ξένης χώρας, ζητάτε να σας μεταφράσουν τον κατάλογο και να σας πουν αναλυτικά τι περιλαμβάνει το πιάτο που διαλέξατε!

ο γατοπαρδος........αγαπαει την αντιλοπη οταν την τρωει?????????? γιατι δεν τον κατηγορεις και αυτον??????????????????????????????????????????????????
Δες τι παραθεση εκανα
Φυσικα και ο γατοπαρδος δεν αγαπαει την αντιλοπη αρα ουτε κι εμεις δεν αγαπαμε το προβατο..:/:

Δεν ήθελα να το πω αλλά η σούπα γίνεται αφού ζεματήσεις το σκυλάκι ζωντανό και μετά το γδάρεις ….συγνώμη δεν μπορώ να συνεχίσω το βρίσκω σαδιστικό.
Ειλικρινά έχω κουραστεί να λέω ότι 25 μέρες εκεί έτρωγα μόνο ρύζι. Μόνο ψάρι θέλω πραγματικά να τρώω. Αλλά όχι από ψαραγορά. Το να ψαρέψεις 2-3 ψάρια τα οποία θα καταναλώσεις το καταλαβαίνω… το να καταστρέψει όλο τον βυθό με γρι – γρί και συρτή για το κέρδος δεν μπορώ να το καταλάβω… «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα….»

παλιοτερα που οι ανθρωποι ετρωγαν πιο σπανια κρεας ,λογω οικονομικων,ηταν σε γενικες γραμμες πιο υγεις

Αμαν ρε πουπουλινα μια λες να μην φτανουμε στα ακρα και μετα εσυ ρωτας μια χορτοφαγο αν λυπαται τα λαχανικα!Ν'αρχισουμε να λεμε παλι για το κουνουπι?!?!

καλε κατι ρεπει να τρωω και εγω.Να βοσκαω που λεει και η μαμα μου

Kounelaki, αυτούς τους προβληματισμούς καλά θα κάνεις να τους εκθέσεις σε έναν διαιτολόγο και όχι στην κρίση και στις προκαταλήψεις άσχετων μελών του φόρουμ.

Επίσης, τη στιγμή που πετάμε τα ραδίκια στο βραστό νερό, τα ραδίκια (ή τα παντζάρια ή τα καρότα) είναι απολύτως ζωντανά. Όσοι κόπτονται για την απώλεια ζωής προκειμένου να τραφεί ο άνθρωπος, καλύτερα να συνηθίσουν να τρώνε ορυκτά και πέτρες...

Τέλος, ας μην αναφέρουμε τα παράξενα που τρώνε άλλοι λαοί για να τους παρουσιάζουμε ως αντιπαθητικούς. Οι Ινδοί ασφαλώς σοκάρονται που τρώμε αγελάδες. Οι Μουσουλμάνοι κι οι Εβραίοι επειδή τρώμε γουρούνια και οστρακοειδή. Εμάς μας σοκάρει που οι Μαλαισιανοί τρώνε νυχτερίδες κι οι Κινέζοι σκυλιά. Αλλού τρώνε μέδουσες. Ε, και; Πού είναι το τρομερό δηλαδή;
Ηθικόν δίδαγμα: όταν πάτε σε εστιατόριο ξένης χώρας, ζητάτε να σας μεταφράσουν τον κατάλογο και να σας πουν αναλυτικά τι περιλαμβάνει το πιάτο που διαλέξατε!
Δεν κοπτωμαι για την απωλεια ζωης αλλα για την απωλεια ζωων και το ειπα απο την αρχη...Σιγα μην..λυπηθω(!) το μαρουλι και το καρπουζι!!:blink:

Ασχετο
Στην Ρουμανια νομιζω τρωνε και αλογα..

Δεν κοπτωμαι για την απωλεια ζωης αλλα για την απωλεια ζωων και το ειπα απο την αρχη...Σιγα μην..λυπηθω(!) το μαρουλι και το καρπουζι!!:blink:

Στην Ρουμανια νομιζω τρωνε και αλογα..
Δεν είναι σωστό όμως να διαχωρίζεις έτσι τα ζώα και τα φυτά. "Ζώον" θα πει κάτι που ζει. Κατά μία έννοια και το φυτό ζώο είναι.
Όσο για τα άλογα, τελικά πρέπει να τα τρώνε σε όλη την Ευρώπη. Μόνο εμείς δεν τα τρώμε, μάλλον γιατί δεν είχαμε αρκετά, ενώ αυτοί τα είχαν μπόλικα! :confused: :P:lol::lol::lol:

ναι εφαγε ο αδελφος μιας φιλης μου χωρις να ξερει και οταν το εμαθε ξερνουσε μια μερα .Ειχε ομως λατρεια στα αλογα

Δεν είναι σωστό όμως να διαχωρίζεις έτσι τα ζώα και τα φυτά. "Ζώον" θα πει κάτι που ζει. Κατά μία έννοια και το φυτό ζώο είναι.
Όσο για τα άλογα, τελικά πρέπει να τα τρώνε σε όλη την Ευρώπη. Μόνο εμείς δεν τα τρώμε, μάλλον γιατί δεν είχαμε αρκετά, ενώ αυτοί τα είχαν μπόλικα! :confused: :P:lol::lol::lol:
Ενταξει προσπαθω να μην διαχωριζω τα ζωα απο τα ζωα οπως το γατακι απο το προβατακι! Τωρα για τα φυτα...αυτα τα λενε γραφικοι που λεει και η πουπουλινα!:lol:

Δεν ήθελα να το πω αλλά η σούπα γίνεται αφού ζεματήσεις το σκυλάκι ζωντανό και μετά το γδάρεις ….συγνώμη δεν μπορώ να συνεχίσω το βρίσκω σαδιστικό.
Ειλικρινά έχω κουραστεί να λέω ότι 25 μέρες εκεί έτρωγα μόνο ρύζι. Μόνο ψάρι θέλω πραγματικά να τρώω. Αλλά όχι από ψαραγορά. Το να ψαρέψεις 2-3 ψάρια τα οποία θα καταναλώσεις το καταλαβαίνω… το να καταστρέψει όλο τον βυθό με γρι – γρί και συρτή για το κέρδος δεν μπορώ να το καταλάβω… «Φοβάμαι όλα αυτά που θα γίνουν για μένα χωρίς εμένα….»

Και για να μην γίνω γραφική επεξηγώ. Έχω σπουδάσει Πολιτισμό, με ειδικότητα εθνολογία – λαογραφία… και βρίσκω φυσικό κάποιο λαοί να έχουν άλλη διατροφική κουλτούρα την οποία εγώ κρίνω μα βάση την δική μου:|. Αλλά από εκεί και πέρα το πιστεύω μου είναι ότι ο άνθρωπος είναι παμφάγο ζώο, αλλά παράλληλα και νοήμον οπότε όλοι μπορούμε να φάμε λιγότερο κρέας (δεν μιλάμε για καθόλου μακροχρόνια βγάζει προβλήματα υγείας) , να κάνουμε μποϊκοτάζ σε εταιρείες που χρησιμοποιούν ζώα για τα πειράματα και γενικότερα να κάνουμε ότι μπορούμε να δώσουμε το μήνυμα ότι αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το δεχτούμε χωρίς αντίδραση. Αν η κάθε μονάδα εκφράσει τη γνώμη της, η οποία θα ενωθεί με άλλες μονάδες… μόνο τότε θα έχουμε αποτέλεσμα.

:blink::blink::blink::blink::blink::cry::cry::cry::cry::cry::cry:
Αυτο δεν το ηξερα,γιατι το ειπες.............;;;;;;;;;;;;;;;;

παλιοτερα που οι ανθρωποι ετρωγαν πιο σπανια κρεας ,λογω οικονομικων,ηταν σε γενικες γραμμες πιο υγεις

Σωστα,μπραβο πυ εισαι χορτοφαγος,ημουν κ εγω παλια,αλλα για καποιο λογο επρεπε να το ξαναξεκινησω και τωρα τρωω κοτοπουλο και ψαρι.:/::redface::down:Τα οποια προσπαθω να ελαττωσω κι αλλο.:rolleyes:

Αυτα δεν προκειται να τα λυπηθω:rolleyes:νομιζω οτι τελικα δεν μπορω να φαω κατι που μπορει να ειχε φατσα κι ονομα:lol:

Χρήστες Βρείτε παρόμοια

• Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:
    Tα παρακάτω 0 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
  • Φορτώνει...
Back