ιβανα
Επιφανές μέλος

Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bastet_13
Πολύ δραστήριο μέλος
Είναι υγιεινή για το παιδί μου η χορτοφαγική διατροφή;
Οι ειδικοί είναι ακόμη διχασμένοι γι' αυτό το θέμα. Ορισμένοι υποστηρίζουν πως η χορτοφαγική διατροφή είναι καλή για τα παιδιά. Άλλοι, ανησυχούν πως ο περιορισμός της επιλογής των τροφών, εμποδίζει τα παιδιά, που συνήθως είναι εκλεκτικοί στο φαγητό, να πάρουν τα θρεπτικά συστατικά και τις θερμίδες που χρειάζονται για νʼ αναπτυχθούν. Αν όμως δε θέλετε να φάτε κρέας, ή το παιδί σας, σας ανακοίνωσε ξαφνικά ότι είναι χορτοφάγος, μην ανησυχείτε. Μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να είναι απόλυτα υγιής. Χρειάζεται απλώς λίγος περισσότερος προγραμματισμός και φροντίδα. Το κλειδί είναι να παρέχετε στο παιδί σας θρεπτικές επιλογές και ποικιλία. Στην πραγματικότητα, μάλιστα, τα χορτοφαγικά γεύματα μπορούν να είναι πιο υγιεινά από τα κρεατοφαγικά, γιατί περιέχουν περισσότερες ίνες και αντιοξειδωτικά.
Μπορεί το παιδί μου να πάρει πρωτεΐνες όταν δεν τρώει κρέας;
Ναι. Το κρέας δεν είναι η μοναδική πηγή πρωτεΐνης. Τα φασόλια, τα μπιζέλια, οι ξηροί καρποί είναι εξαιρετικές πηγές πρωτεΐνης. Ακόμη και οι σπόροι και τα λαχανικά έχουν μικρή, αλλά σημαντική ποσότητα. Επιπλέον, οι περισσότεροι χορτοφάγοι συνεχίζουν να τρώνε αυγά και γαλακτοκομικά, που είναι επίσης πλούσια σε πρωτεΐνες.
Θα πάρει το παιδί μου αρκετά ιχνοστοιχεία και βιταμίνες κάνοντας χορτοφαγική διατροφή;
Τα παιδιά που όχι μόνο αποφεύγουν το κρέας, αλλά δεν τρώνε και λαχανικά, πιθανότατα θα έχουν έλλειψη βιταμινών και ιχνοστοιχείων. Μια υγιεινή χορτοφαγική διατροφή πρέπει να περιέχει πολλά φρούτα, λαχανικά και τροφές ολικής άλεσης, Και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα. Ορισμένες βιταμίνες και ιχνοστοιχεία απαιτούν ειδική προσοχή. Η παντελής εξάλειψη του κρέατος, των πουλερικών και του ψαριού, δυσκολεύει την πρόσληψη σιδήρου, τον οποίο χρειάζονται τα παιδιά και οι έφηβοι για νʼ αναπτυχθούν. Ευτυχώς, τα λαχανικά, τα αποξηραμένα φρούτα, οι ξηροί καρποί και τα σκούρα πράσινα λαχανικά περιέχουν σίδηρο. Σίδηρος υπάρχει ακόμη στο ενισχυμένο ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά και τα δημητριακά. Ωστόσο, ο σίδηρος από πηγές φυτών είναι δύσκολο νʼ απορροφηθεί. Οι τροφές που είναι πλούσιες σε βιταμίνη C, όπως οι ντομάτες, το μπρόκολο, ο χυμός πορτοκάλι και τα μούρα, αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου. Προσπαθήστε να σερβίρετε τουλάχιστον ένα απʼ αυτά σε κάθε γεύμα. Αν θηλάζετε ακόμα το παιδί σας, χαλαρώστε: το μητρικό γάλα αυξάνει επίσης την απορρόφηση σιδήρου. Έχετε όμως κατά νου ότι ορισμένες τροφές –όπως ο κρόκος του αυγού, ο καφές και το τσάι –μειώνουν την ποσότητα σιδήρου που απορροφά ο οργανισμός. Οι χορτοφαγική διατροφή είναι επίσης χαμηλή σε ψευδάργυρο. Τονώστε την πρόσληψη ψευδάργυρου δίνοντας στο παιδί σας ενισχυμένα δημητριακά, φασόλια και ξηρούς καρπούς. Τέλος, το παιδί σας μπορεί να δυσκολεύεται με την πρόσληψη βιταμίνης B-12 που δε βρίσκεται στα λαχανικά. Αν τρώει γαλακτοκομικά, δεν υπάρχει πρόβλημα. Αν όχι, αγοράστε συσκευασμένες τροφές ενισχυμένες με B-12.
Τι συμβαίνει με το ασβέστιο;
Όσο πιο αυστηρή είναι η διατροφή του παιδιού σας, τόσο λιγότερο απ' αυτό το θρεπτικό για τα οστά στοιχείο θα λάβει. Οι χορτοφάγοι που καταναλώνουν γαλακτοκομικά και αυγά, δε χρειάζεται ν' ανησυχούν. Εκείνοι όμως που δεν τα καταναλώνουν, θα παρουσιάσουν έλλειψη βιταμίνης D και ασβεστίου, εκτός αν προσέξουν. Το μπρόκολο, τα γογγύλια και το κατσαρό λάχανο είναι εξαιρετικές πηγές ασβεστίου, απαιτείται όμως η κατανάλωση 210 με 1,300 mg ημερησίως και τα παιδιά δεν τα αγαπούν ιδιαίτερα. Αν το παιδί σας είναι χορτοφάγος, αναζητήστε τροφές πλούσιες σε ασβέστιο, όπως ο χυμός πορτοκάλι, καθώς και τροφές με βιταμίνη D, όπως η μαργαρίνη και το γάλα σόγιας.
Θα πάρει το παιδί μου όλες τις απαραίτητες θερμίδες κάνοντας χορτοφαγική διατροφή;
Ορισμένοι ειδικοί ανησυχούν πως η διατροφή που αποτελείται από φρούτα, λαχανικά, όσπρια και σπόρους δεν προσφέρει πολλές θερμίδες στα παιδιά που βρίσκονται στην ανάπτυξη. Κι αυτό γιατί αυτές οι τροφές δεν περιέχουν πολλές θερμίδες, αλλά πολλές ίνες. Τα καρύδια, το φυστικοβούτυρο, οι σπόροι και τα γαλακτοκομικά, όμως, έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες. Όσο το παιδί σας καταναλώνει αυτές τις τροφές, δε θα του λείπει ενέργεια,. Έχετε ωστόσο κατά νου ότι μια διατροφή με εξαιρετικά χαμηλά λιπαρά, όπως αυτή που έχει σχεδιαστεί για να χάνουν βάρος οι ενήλικες, δεν είναι κατάλληλη για παιδιά. Επιπλέον, τα παιδιά κάτω των 2 ετών έχουν μεγάλη ανάγκη από λιπαρά στη διατροφή τους: είναι απαραίτητα για την εγκεφαλική τους ανάπτυξη.
Πώς μπορώ να ενθαρρύνω το παιδί μου να τρώει όλες τις τροφές;
Μιλήστε στο παιδί για τη σημασία μιας ισορροπημένης διατροφής, ειδικά αν επέλεξε από μόνο του να γίνει χορτοφάγος. Εξηγήστε του γιατί μια διατροφή με τηγανιτές πατάτες και πατατάκια, αν και χορτοφαγική, είναι ανθυγιεινή. Βοηθήστε το παιδί να καταναλώνει μια ποικιλία τροφών, διατηρώντας τους καρπούς, τα φρούτα και τα λαχανικά σε σημείο που να τσιμπάει πού και πού. Επίσης, αφήστε το παιδί να συμμετέχει στα ψώνια στο μανάβη και στο μαγείρεμα και να πειραματιστεί με νέες γεύσεις. Και βρείτε τρόπο να προσθέσετε ποικιλία σε πιάτα που του αρέσουν ήδη. Αν για παράδειγμα τρώτε στο σπίτι συνέχεια μπιφτέκι λαχανικών, διακοσμήστε το με ψιλοκομμένο κόκκινο λάχανο, Ή προσθέστε στα αγαπημένα ζυμαρικά του παιδιού, νέα λαχανικά, όπως κολοκυθάκια ή πιπεριά.
Ένας υγιής τρόπος ζωής
Μια χορτοφαγική διατροφή μπορεί να είναι υγιεινή για ένα παιδί, μόνο αν είναι σωστά σχεδιασμένη και επαρκής σε θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες. Με λίγη εξερεύνηση, θα ανακαλύψετε περισσότερες χορτοφαγικές επιλογές.
Οι αρχές του σχεδιασμού μιας χορτοφαγικής διατροφής είναι αυτές που ισχύουν για οποιαδήποτε διατροφή: ποικιλία τροφών και τροφές απʼ όλες τις ομάδες. Μια ισορροπημένη διατροφή θα δώσει στο παιδί σας τους σωστούς συνδυασμούς για να ικανοποιήσει τις θρεπτικές του ανάγκες. Έχετε το νου σας όμως για τυχόν ελλείψεις στη διατροφή του παιδιού και σκεφτείτε πώς θα τις αντιμετωπίσετε.
Αν δεν είστε σίγουρη πως το παιδί σας λαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται, ή αν έχετε απορίες για τη χορτοφαγική διατροφή, μη διστάσετε να απευθυνθείτε στον παιδίατρο σας ή κάποιον διαιτολόγο.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
bastet_13
Πολύ δραστήριο μέλος
και εγω κανονικα τρωω κρεας...ειδικα οταν ειχα λευχαιμια..το κρεας ηταν σοσ στη διατροφη μου!!!εγω παλι δεν εχω σκοπο να κοψω το κρεας...αλλα τρωω μια φορα ασπρο κ μια κοκκινο την εβδομαδα...δεν αρνουμαι οτι το τρωω ευχαριστα...τι να κανω τωρα...η αληθεια ειναι οτι το κρεας σε στηλωνει κ το εχει αναγκη ο οργανισμος. αλλα σορρυ, δε νιωθω λιγοτερο φιλοζωη...![]()
οταν ειμαστε καλα και υγειεις ασ κανουμε οτι θελουμε..γεγονος οτι ανθρωποι πχ που εχουν καρκινο..στο στομαχι ας πουμε..πρεπει να τρωνς ...συκωτι...
εγω που ειχα λευχαιμια..επρεπε να τρωω κρεας γενικα..για να ανεβαινουν ολα..και κυριως αιματοκριτης...κατι εχει να λεει και αυτο για το ποσο χρησιμο ειναι το κρεας στη διατροφη...
απο εκει και περα..καλο ειναι και το να εισαι χορτοφαγος...σιγουρα δεν βλαπτει-οσο εισαι υγειεις!
Μαρία Γάτσιου
Διάσημο μέλος
ιβανα
Επιφανές μέλος
και εγω κανονικα τρωω κρεας...ειδικα οταν ειχα λευχαιμια..το κρεας ηταν σοσ στη διατροφη μου!!!
οταν ειμαστε καλα και υγειεις ασ κανουμε οτι θελουμε..γεγονος οτι ανθρωποι πχ που εχουν καρκινο..στο στομαχι ας πουμε..πρεπει να τρωνς ...συκωτι...
εγω που ειχα λευχαιμια..επρεπε να τρωω κρεας γενικα..για να ανεβαινουν ολα..και κυριως αιματοκριτης...κατι εχει να λεει και αυτο για το ποσο χρησιμο ειναι το κρεας στη διατροφη...
απο εκει και περα..καλο ειναι και το να εισαι χορτοφαγος...σιγουρα δεν βλαπτει-οσο εισαι υγειεις!
συμφωνω....

τωρα εισαι καλα κοριτσι μου?
bastet_13
Πολύ δραστήριο μέλος
ευχαριστω!!!συμφωνω....
τωρα εισαι καλα κοριτσι μου?
ναι τωρα ειμαι μια χαρα..κρατησε η αλλη ιστορια απο τα 9 μου χρονια..μεχρι τα 15..χημειοθεραπεια και ολα..1χρονο νοσοκομειο και μετα συνεχεις ελγχος..και για να υπαρξει ιαση πρεπει να περασουν 5 χρονια...και το κρεας επεζε πρωταρχικο ρολο στη διατροφη μου!!
τωρα εχω γινει εγω μοσχαρακι χαχαχαχαχαχαα

ιβανα
Επιφανές μέλος
ευχαριστω!!!
ναι τωρα ειμαι μια χαρα..κρατησε η αλλη ιστορια απο τα 9 μου χρονια..μεχρι τα 15..χημειοθεραπεια και ολα..1χρονο νοσοκομειο και μετα συνεχεις ελγχος..και για να υπαρξει ιαση πρεπει να περασουν 5 χρονια...και το κρεας επεζε πρωταρχικο ρολο στη διατροφη μου!!
τωρα εχω γινει εγω μοσχαρακι χαχαχαχαχαχαα![]()

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Γιατι πιστευω οτι ειναι καλο να προβληματιζομαστε οσο αναφορα αν κανουν καλο στην υγεια.. και να ακουμε και την αλλη αποψη. π.χ.το γαλα ειναι τιγκα στα αντιβιωτικα και οι αγελαδες περνανε τρελα βασανιστηρια για να εχουμε εμεις το γαλα μαςσυγνωμη που θα παρεμβω παλι και θα σε ενοχλησω...αλλα τοτε γιατι ανεβαζεις βιντεο στο fb κατα των ζωικων παραγωγων???? το εχω δει αρκετες φορες...

Γιαυτο καλο θα ηταν οι υγειεις ανθρωποι και αν μπορουν να περιορισουν και τα ζωικα παραγωγα.Παλιοτερα ετρωγα καθε πρωι ενα αυγο και γαλα.Τωρα προτιμω να κανω μια φετα με μαρμελαδα ή μερεντα και να καταναλωσω λιγοτερα αυγα που ετσι κι αλλιως ειχα ανεβασμενη χολιστερινη λογω αυγων αν και ημουν μολις 16 χρονων!-μου αρεσουν πολυ τα αυγα

Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
ευχαριστω!!!
τωρα εχω γινει εγω μοσχαρακι χαχαχαχαχαχαα![]()
χαιρομαι πραγματικα!!!!!!!!!!

...μπραβο κοριτσι μου!!!!!!!!!

bastet_13
Πολύ δραστήριο μέλος
να σαι καλαχαιρομαι πραγματικα!!!!!!!!!!...μπραβο κοριτσι μου!!!!!!!!!
![]()
σε ευχαριστω πολυ!!Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
kounelaki
Περιβόητο μέλος
δεν κατεκρινα κανεναν δεν ειπα οτι τρωμε τα αδερφια μας αλλα αμφιβαλλω στο αν ειμαστε σαρκοφαγοι τελικα ή οχι.Αυτο.βρε παιδια..ο καθενας μπορει να ειναι οτι θελει....και το εννοω....το ζητημα ειναι να μηνπροσπαθεις να πεισεις τον αλλον οτι πρεπει σωνει και καλα να γινει χορτοφαγος . και ακομα χειροτερα οταν δεν εισαι χορτοφαγος ..ναι...το θεωρω ενα ειδος προσυλητισμου....και να προσπαθεις κιολας να ταυτισεις την εννοια της φιλοζωιας με την χορτοφαγια....και να του περνας συνεχεια μνμτα του στυλ...τρως τα αδελφια σου....γιατι , ελενα οταν τρως,εστω και μια φορα στις 15 το κρεας...εσενα δεν ειναι αδελφι σου???????? γιατι το πετας στη μουρη του αλλουνου,και οχι στη δικη σου???????αυτο με ενοχλει....και μην πεις παλι οτι το προσπαθω....μπραβο σου...οταν το καταφερεις λοιπον,μπορεις να κανεις υποδειξεις και να κατακρινεις τους υπολοιπους...οχι τωρα....
Ο καθενας ας κανει οτι θελει αλλα οπως προσπαθω να πεισω να στειρωνουν και να φροντιζουν τα ζωακια το ιδιο θα συνεχισω να προσπαθω να πεισω τους αλλους να ελαττωσουν να τα τρωνε.Καλο θα κανει και παγκοσμια αλλα και στους ιδιους!
Αυτο που λεω και θα συνεχισω να υποστηριζω παντα ειναι οτι δεν μπορουμε να λεμε οτι ΑΓΑΠΑΜΕ καποιον που τον ΤΡΩΜΕ και τον αγοραζουμε.Οποτε εγω δεν αγαπω το κοτοπουλο που ακομη τρωω και ουτω καθ'εξης!
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
δεν κατεκρινα κανεναν δεν ειπα οτι τρωμε τα αδερφια μας αλλα αμφιβαλλω στο αν ειμαστε σαρκοφαγοι τελικα ή οχι.Αυτο.
Ο καθενας ας κανει οτι θελει αλλα οπως προσπαθω να πεισω να στειρωνουν και να φροντιζουν τα ζωακια το ιδιο θα συνεχισω να προσπαθω να πεισω τους αλλους να ελαττωσουν να τα τρωνε.Καλο θα κανει και παγκοσμια αλλα και στους ιδιους!
Αυτο που λεω και θα συνεχισω να υποστηριζω παντα ειναι οτι δεν μπορουμε να λεμε οτι ΑΓΑΠΑΜΕ καποιον που τον ΤΡΩΜΕ και τον αγοραζουμε.Οποτε εγω δεν αγαπω το κοτοπουλο που ακομη τρωω και ουτω καθ'εξης!
στο να ελλατωσουν να τα τρωνε.......ναι...ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩς!!!!!!!!
evelynkar
Διακεκριμένο μέλος

bastet_13
Πολύ δραστήριο μέλος
κοιτα επανω σε θεμα τροφης..δεν το βλεπω ετσι...οταν τρωω πχ κοτοπουλο,,δεν σκεφτομαι οτι τρωω κοτοπουλο..που καποτε ζουσε που το σφαξανε...κτλ..απλα το τρωω γιατι εχει ωραια γευση και το ζηταει ο οργανισμος μας..στη κινα τρωνε τα chow chow και τις γατες και γριλο σουβλακι...στη δικια μας κουλτουρα αυτο ξενιζει γιατι πολι απλα αυτα τα δυο ζωακια τα εχουμε εξημερωσει και ειναι οισιτα...δεν κατεκρινα κανεναν δεν ειπα οτι τρωμε τα αδερφια μας αλλα αμφιβαλλω στο αν ειμαστε σαρκοφαγοι τελικα ή οχι.Αυτο.
για εκει ειναι νορμαλ να τα τρωνε....
το πιανεις πως το λεω??ολα αυτα ειναι πολυ σχετικα..αν ειχες μεγαλωσει λοιπον σε μια τετοια χωρα..το πιο πιθανο θα ηταν και οι διατροφικες σου συνηθειες να ηταν αναλογες....
οσο για το σωστο φιλοζωο κατ'εμε..ειναι μονο οι βουδιστες..που σεβοντε καθε μορφη ζωης..απο τη μυγα ως το δεντρο!!!!
--θυμαστε που ο δαλαι κοντεψε να αφορησει το richard gere επειδει κλαδεψε το δεντρο στο κηπο του...επειδη ειχε μπει μεσα στο σπιτι???/?
ε φιλε ναι....αυτο ειναι φιλοζωια...
τα υπολοιπα ειπαμε...γατοφιλια..και τα λοιπα..πρεπει να εφευρεθει μια αλλη λεξη που να ταιριαζει στο θεμα!

Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος

Αν εχω ενα κοτοπουλο οικοσιτο θα το αγαπησω, αυτο δε σημαινει οτι θα αγαπησω ολα τα κοτοπουλα του κοσμου, ασχετα αν τα τρωω η οχι.Πχ κανω σχεση με εναν αντρα και τον αγαπαω, δε θα αγαπησω ολους τους αντρες του κοσμου!

Απλα στην τελικη, κανεις δεν αγαπαει ΟΛΑ τα ειδη επειδη δεν τρωει κρεας.
Συμφωνω με την bastet_13 (και να σου πω κι εγω μπραβο που νικησες
) σε οσα λεει στο τελευταιο post κι επειδη δεν ειμαστε οι απολυτοι, χαζομαρα να μαλωνουν οι μεν με τους δε για το ποιοι ειναι πιο φιλοζωοι! Ας βοηθαει ο καθενας οπως μπορει, το θεμα ειναι να βοηθαειΣημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 16 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Nonika
Διακεκριμένο μέλος
Αν εχω ενα κοτοπουλο οικοσιτο θα το αγαπησω, αυτο δε σημαινει οτι θα αγαπησω ολα τα κοτοπουλα του κοσμου, ασχετα αν τα τρωω η οχι.
Πχ κανω σχεση με εναν αντρα και τον αγαπαω, δε θα αγαπησω ολους τους αντρες του κοσμου!
Απλα στην τελικη, κανεις δεν αγαπαει ΟΛΑ τα ειδη επειδη δεν τρωει κρεας.
Συμφωνω με την bastet_13 (και να σου πω κι εγω μπραβο που νικησες) σε οσα λεει στο τελευταιο post κι επειδη δεν ειμαστε οι απολυτοι, χαζομαρα να μαλωνουν οι μεν με τους δε για το ποιοι ειναι πιο φιλοζωοι! Ας βοηθαει ο καθενας οπως μπορει, το θεμα ειναι να βοηθαει

Καλα εγραψες,τι εχεις πει τωρα,φοβερο παραδειγμα!!!

kounelaki
Περιβόητο μέλος
Ναι αλλα μπορει να πει οτι αγαπαει γενικα ολους τους ανθρωπους(το ανθρωπινο ειδος) επειδη δεν θα σκοτωσει ποτε κανεναν.Ενας δολοφονος σαφως και δεν μπορει να το ισχυριστει αυτο..
Καλα εγραψες,τι εχεις πει τωρα,φοβερο παραδειγμα!!!![]()
Με το ιδιο σκεπτικο δεν αγαπαω τις κοτες επειδη σκοτωνω(εμμεσα) και τις τρωω,ασχετα που μπορει καποια στιγμη να δεθηκα ψυχικα με καποια συγκεκριμενη κοτα..Αγαπαμε καποιον και απο την αλλη του κανουμε κακο,νομιζω δεν κολλαει

moukelis
Επιφανές μέλος
Με το ιδιο σκεπτικο ομως Ελενα,εμμεσα σκοτωνεις καθε μερα δεκαδες παιδακια που δεν εχουν να φανε γιατι εσυ εφαγες δυο κουταλιες σιτηρα παραπανω.Εμμεσα σκοτωνεις δεκαδες ανθρωπους επειδη αφησες τη βρυση ναα τρεχει ενω επλενες τα δοντια σου.Ολα ειναι σχετικα για μενα.Και δυστυχως και στην περιπτωση των ζωων,και των ανθρωπων,δεν εχουμε φτασει να εχουμε την πουτελεια να σκεφτομαστε το εμμεσα,οταν βλεπουμε καθημερινα αστεγους,ανθρωπους μονους στα γηροκομεια,παιδακια κακοποιημενα στα φαναρια,στα ορφανοτροφεια,γατακια και σκυλακια πατημενα,φολιασμενα,κακοποιημενα με τον πιο βαναυσο τροπο,και οι περισσοτεροι απο εμας αδιαφορουμε.Ειλικρινα,ποσοι απο εμας πηραν στο χαμογελο του παιδιου για ενα παιδακι των φαναριων;Ποσοι θα κατεληγαν να υιοθετησουν ενα παιδακι που μεγαλωνει μονο σε ενα ορφανοτροφειο,οχι επειδη δε μπορουν να κανουν δικο τους,αλλα απο επιλογη;Ποσοι ελεγχουν αν οι επιλογες τους σε διατροφη/ενδυση/διασκεδαση υποβιβαζουν κι αλλο χωρες του τριτου κοσμου;Ειλικρινα,μου φαινεται τραγικο να συμβαινουν ολα αυτα γυρω μας κι εμεις λες και δεν τρεχει τιποτα,να κατακρινουμε καποιον γιατι εφαγε μοσχαρακι και δε ζει με σογια.Ναι αλλα μπορει να πει οτι αγαπαει γενικα ολους τους ανθρωπους(το ανθρωπινο ειδος) επειδη δεν θα σκοτωσει ποτε κανεναν.Ενας δολοφονος σαφως και δεν μπορει να το ισχυριστει αυτο..
Με το ιδιο σκεπτικο δεν αγαπαω τις κοτες επειδη σκοτωνω(εμμεσα) και τις τρωω,ασχετα που μπορει καποια στιγμη να δεθηκα ψυχικα με καποια συγκεκριμενη κοτα..Αγαπαμε καποιον και απο την αλλη του κανουμε κακο,νομιζω δεν κολλαει![]()
Νηρηιδα
Πολύ δραστήριο μέλος
Ναι αλλα μπορει να πει οτι αγαπαει γενικα ολους τους ανθρωπους(το ανθρωπινο ειδος) επειδη δεν θα σκοτωσει ποτε κανεναν.Ενας δολοφονος σαφως και δεν μπορει να το ισχυριστει αυτο..
Με το ιδιο σκεπτικο δεν αγαπαω τις κοτες επειδη σκοτωνω(εμμεσα) και τις τρωω,ασχετα που μπορει καποια στιγμη να δεθηκα ψυχικα με καποια συγκεκριμενη κοτα..Αγαπαμε καποιον και απο την αλλη του κανουμε κακο,νομιζω δεν κολλαει![]()
Προσωπικα θεωρω υποκριτη οποιον πει οτι αγαπαει ολους τους ανθρωπους. Οχι, δεν υπαρχει αυτο στην πραξη. Οπως λεει η moukelis αν αγαπουσαμε ολο το ανθρωπινο ειδος θα καναμε πολλα περισσοτερα. Αλλα το λες και η ιδια .Αγαπαμε καποιον και απο την αλλη του κανουμε κακο,νομιζω δεν κολλαει Πες μου εσυ εναν ανθρωπο που δεν εχει κανει ηθελημμενα ή μη κακο σε αλλον...

Αν λοιπον δεν ειμαστε ικανοι(και αυτο δεν ειναι μομφη) να αγαπησουμε ολους οσοι αποτελουν το ειδος μας, πως μπορει να ισχυριστει καποιος οτι αγαπαει ολα τα ζωα; Αν δηλ. επρεπε να πεθανει για να σωσει ενα ζωο-οχι το δικο του αλλα οποιοδηποτε ζωο- θα το εκανε; Αν οχι, για ποια αγαπη μιλαμε τοτε;
Επιμενω σε αυτο που ηδη εχω πει: Ας βοηθησει ο καθενας οπως και οσο μπορει αρκει να βοηθησει.
Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool