koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος

Κάνε όσα σου είπε η Μαρία παραπάνω, είναι όντως σωστά. Αλλά θα επισημάνω ότι πιστεύω πως και τα αστείρωτα κορίτσια ίσως προκαλούν θέμα. Ειδικά αν τον καβαλάνε κιόλας. Προσπάθησε να δρομολογήσεις τη στείρωσή τους, όποτε μπορέσεις. Θα κάνει καλό στην υγεία όλων. Ειδικά αφού είναι κοριτσάκια, κρίμα είναι να κινδυνέψουν από πυομήτρες και ιστορίες. Ίσως όντως να τον τρομάζει αν έχουν οίστρο. Αλήθεια, έχουν οίστρο;
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Καλέ 5 ή 8 γατιά;!
Κάνε όσα σου είπε η Μαρία παραπάνω, είναι όντως σωστά. Αλλά θα επισημάνω ότι πιστεύω πως και τα αστείρωτα κορίτσια ίσως προκαλούν θέμα. Ειδικά αν τον καβαλάνε κιόλας. Προσπάθησε να δρομολογήσεις τη στείρωσή τους, όποτε μπορέσεις. Θα κάνει καλό στην υγεία όλων. Ειδικά αφού είναι κοριτσάκια, κρίμα είναι να κινδυνέψουν από πυομήτρες και ιστορίες. Ίσως όντως να τον τρομάζει αν έχουν οίστρο. Αλήθεια, έχουν οίστρο;
5 δικά μου, 1 αδεσποτακι που στειρωσα και φιλοξενειτε για να παιρνει αντιβιωση και 2 μωρα που βρηκα στο δρομο το αδερφακι τους διπλα πατημενο και αυτα να κλαινε...
συνολο 8 (φυσικα τα 3 σε λιγο καιρο θα φυγουν) 
εχουν οιστρο και φυσικα θα στειρωθουν και οι μικρες μου, απλα πάντα κάτι τυχαινει την μια ο ενας μου ρθε με δοντια χαλια και ηταν επειγουσα η κατασταση την αλλη ο αλλος μου ρθε απο καβγα με πληγη στα @ του και επρεπε να στειρωθει κοκ ... ε οι δικες μου που ειναι μεσα στο σπιτι και δεν κινδυνευουν αμεσα πανε πισω.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 11 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
miouu
Νεοφερμένο μέλος
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Μήπως π.χ. λόγοι δουλειάς σε αναγκάζουν να λείπεις και μένει πολλές ώρες μόνη? Γιατί υπάρχουν γατιά που αντιδρούν με αυτό τον τρόπο στην παρατεταμένη μοναξιά. Για οποιοδήποτε λόγο, μπορεί να νιώθει ανασφάλεια και να το εκφράζει μ'αυτό τον τρόπο.

Μέχρι να βρεις πού ακριβώς οφείλεται αυτό το ψυχολογικό, προτείνω παράλληλα να δοκιμάσεις να της βάλεις 2 αμμολεκάνες τη μια κοντά στην άλλη..(την έχεις ακόμα την παλιά, έτσι δεν είναι
'Ισως ξαφνικά αποφάσισε οτι θέλει να κάνει σε διαφορετικό μέρος τα "ψιλά" από τα "χοντρά" της..
Ή ακόμα να μεταφέρεις την αμμολεκάνη εκτός διαδρόμου(την είχες μεταφέρει έγραψες, αλλά δεν ξέρω αν εννοούσες σε άλλο δωμάτιο).
Ακόμα φρόντισε να εξαλείψεις τη μυρωδιά από τα τσίσα από το δάπεδο του διαδρόμου. Μπορεί να σφουγγαρίζεις και να είναι πεντακάθαρα, αλλά οι γάτες έχουν ισχυρότατη όσφρηση και "πιάνουν" προηγούμενες μυρωδιές που η ανθρώπινη μύτη δεν μπορεί να ..."διανοηθεί".Δηλαδή ένα καθαριστικό με ένζυμα που θα διασπάσουν τις πρωτείνες των ούρων και θα εξαλείψουν
τη μυρωδιά εντελώς. Νομίζω σε πετ σοπς μπορείς να βρεις τέτοια προϊόντα. Ψάξε και στο διαδίκτυο "pet odoure removal" ή κάτι σε "enzyme cleaner" .

miouu
Νεοφερμένο μέλος
koukimanster
Πολύ δραστήριο μέλος
L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
Ακόμα ψάχνω να βρώ τη λύση!

Πιστεύω πλέον οτι δεν υπάρχει λογική και λόγος που το κάνει! Απλά έτσι γουστάρει!

miouu
Νεοφερμένο μέλος
loukoumas πες μου τι κανεις? εισαι μονιμα με μια σφουγγαριστρα στο χερι?
Πουπουλίνα
Επιφανές μέλος
Παντως εγω,μαλλον ανακαλυψα γιατι μου κατουραγε η πουπιτσα μου εκτος.Και πως το καταλαβα;
Απο τοτε που εφυγε ο γλυκος μου ο μπουκακος,η πουπυ παιδια ΔΕΝ ξανακατουρισε ποτέ στην μπανιερα,που συνεχεια εκει πηγαινε,.ή σε μαξιλαρια κλπ.
Προφανως,επειδη ο μπουκακος την πειραζε...δεν ηθελε να κατουραει στην ιδια αμμολεκανη,η τελοσπαντων γενικα δεν ηθελε να κατουραει σε αμμολεκανη με αλλο γατι.Τα κακακια της βεβαια εκει τα εκανε,αλλα το κατουρημα παιδια παντα το εκανε εκτος.Την ειχα μαθει τουλαχιστον να τα κανει στην μπανιερα.Ε...απο τοτε που χασαμε τον μπουκακο,η πουπιτσα μονο αμμολεκανη πηγαινει.
Θα προτιμουσα βεβαια να ειχα τον μπουκακο και ας κατουραγε και επανω στο κεφαλι μου η πουπυ..αλλα τεσπα.

L0uk0umas
Δραστήριο μέλος
αγαπητη
loukoumas πες μου τι κανεις? εισαι μονιμα με μια σφουγγαριστρα στο χερι?
Υπομονή!

Πέραν της πλάκας (που βέβαια δεν το λές και πολύ αστείο..) εμένα δεν κατουράει στο πάτωμα αλλά σε πράγματα! Μαξιλάρια, ρούχα που πετάει στο πάτωμα και τα κατουράει, μπανιέρα, χαλάκια κτλ...Περνάει φάσεις..Υπάρχουν περίοδοι που ηρεμεί και περίοδοι που μας Π@δάει ανάποδα! Ε μια τέτοια φάση περνάμε τους τελευταίους μήνες! Δεν μπορώ πλέον να στρώσω χαλάκι πουθενά, έχω μαζέψει όλα τους τα κρεβατάκια και φροντίζω να μην αφήνω εκτεθημένα ρούχα και τα σχετικά! Φυσικά μετά το κατούρημα που έριξε στο κρεβάτι μας μετά απο 1.5 χρόνο που είχαμε αγοράσει καινούριο (το παλιό το είχε λιώσει) πλέον κλειδώνω και την κρεβατοκάμαρα όταν δεν είμαστε σπίτι!Τελευταία φορά κατούρησε τα παππούτσια της δουλειάς του φίλου μου! Αφού δεν μας έπνιξε και τους 2 είμαστε τυχεροί!
Το θέμα είναι βέβαια οτι δεν έχει 1-2 σημεία σταθερά! Κάθε φορά ανακαλύπτει και ένα καινούριο σημείο-πράγμα να κατουρήσει!Πιστεύω πως πλέον δεν έχω πολλά πράγματα να κάνω..Μόνο η υπομονή μου μένει ή να βρεθεί στο δρόμο!
anthi.kar
Νεοφερμένο μέλος
Γειά σας,
έχω μια θηλυκή γατούλα οκτώ μηνών που βρίσκεται σε οιστρο. Το θέμα είναι ότι εδώ και ένα μήνα σποραδικά ειχε αρχίσει να κατουραει το κρεβάτι της αδερφής μου. αυτό το έκανε μόνο στο κρεβάτι της αδερφής μου. σήμερα όμωςδοκίμασε το δικό μου κρεβάτι.Αφηνει στάμπες για να καταλάβετε σε ένα σημείο του κρεβατιού. Φοβάμαι πως μπορεί να το κάνει και αλλού καμια μέρα η να το κάνει ήδη και να μην το έχω πάρει είδηση. Υπάρχει περίπτωση να συνδέεται με τον οιστρο? Δεν το κάνει συνέχεια αλλα τώρα τελευταία συχνά. δεν ξέρω τι κάνω !
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Πιστεύω όχι μόνο υπάρχει περίπτωση να το κάνει από οίστρο, αλλά κατά πάσα περίπτωση το κάνει
ακριβώς εξ αιτίας του οίστρου!
Νομίζω οτι το καλύτερο που έχεις να κάνεις, είναι να περιμένεις να της περάσει ο οίστρος και μετά κατευθείαν στον κτηνίατρο για στείρωση. Έτσι μόνο θα αποφύγεις στο εξής, εκτός από το λέρωμα των κρεβατιών, το σημαντικότερο: Τις σοβαρές επιπλοκές στην υγεία της γατούλας σου που μπορεί να εμφανιστούν αν οι ορμόνες της, ούσα αστείρωτη, δεν βρίσκουν "διέξοδο" .
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.
Backdrop
Πολύ δραστήριο μέλος
Καλημέρα!!
Το πιθανότερο είναι πως το κάνει λόγω οίστρου για να σημαδέψει την περιοχή της αλλά και για να τραβήξει την προσοχή σας!!
Επειδή έχω περάσει περίοδο όπου έπλενα σεντόνια 3 φορές τη μέρα ... σου προτείνω να πάρεις άμεσα τον κτηνίατρο σου ένα τηλέφωνο για να μην ταλαιπωρείσαι ούτε εσύ αλλά ούτε και η μικρούλα σου !!

roccohooshie
Πολύ δραστήριο μέλος
Με το καλό να στειρωθεί η μικρή σου λοιπόν και εύχομαι όλα καλά

anthi.kar
Νεοφερμένο μέλος
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ! Με βοηθήσατε πάρα πολύ!
Aleksa
Τιμώμενο Μέλος

Σήμερα το πρωί καθαρίζοντας την αμμολεκάνη της, είδα οτι τα κακά της ήταν ελάχιστα. Ψιλο-παραξενεύτηκα αλλά σκέφτηκα οτι θα πάει ίσως αργότερα για.."συμπλήρωμα".
Λίγο μετά όμως και βγαίνοντας στο μπαλκόνι, με περίμενε μια "έκπληξη". Βρήκα ένα καφέ σημάδι στο δάπεδο του μπαλκονιού, το μαξιλαράκι παραμερισμένο και στην επιφάνεια του καφασιού μια...κουραδίτσα (προφανώς το "συμπλήρωμα" που λέγαμε).
Κατά τα άλλα, τρώει, πίνει, παίζει κανονικά, δεν έχω δει κάποια αλλαγή που θα με έβαζε σε υποψίες οτι κάτι τρέχει με την υγεία της.
Άλλα τετράποδα δεν υπάρχουν στο σπίτι (μόνο εμείς τα δίποδα). Απ'οσο δε έχει πέσει στην αντίληψή μου, δεν έχει στρεσσαριστεί από κάτι, ούτε υπήρξε κάποια αλλαγή.
Υπάρχει πιθανότητα να είχε ξεκινήσει να τα κάνει στην αμμολεκάνη, αλλά κάτι να της τράβηξε την προσοχή (πχ περιστέρι)στο μπαλκόνι (σημειωτέον η αμμολεκάνη βρίσκεται κοντά στην μπαλκονόπορτα) και να έτρεξε πριν προλάβει να αδειάσει εντελώς το εντεράκι της?

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Βρίσκω πολύ πιθανή την ερμηνεία σου.Θα'ναι δεν θα'ναι 2 χρόνια περίπου, που έχω βάλει στο μπαλκόνι 2 πλαστικά καφάσια το ένα πάνω στο άλλο και πάνω πάνω χαλάκι που εναλάσσω με μαξιλαράκι, για να κάθεται η πριγκηπέσσα μου να αγναντεύει τα διάφορα και την κίνηση του δρόμου που της αρέσει
![]()
Σήμερα το πρωί καθαρίζοντας την αμμολεκάνη της, είδα οτι τα κακά της ήταν ελάχιστα. Ψιλο-παραξενεύτηκα αλλά σκέφτηκα οτι θα πάει ίσως αργότερα για.."συμπλήρωμα".
Λίγο μετά όμως και βγαίνοντας στο μπαλκόνι, με περίμενε μια "έκπληξη". Βρήκα ένα καφέ σημάδι στο δάπεδο του μπαλκονιού, το μαξιλαράκι παραμερισμένο και στην επιφάνεια του καφασιού μια...κουραδίτσα (προφανώς το "συμπλήρωμα" που λέγαμε).
Κατά τα άλλα, τρώει, πίνει, παίζει κανονικά, δεν έχω δει κάποια αλλαγή που θα με έβαζε σε υποψίες οτι κάτι τρέχει με την υγεία της.
Άλλα τετράποδα δεν υπάρχουν στο σπίτι (μόνο εμείς τα δίποδα). Απ'οσο δε έχει πέσει στην αντίληψή μου, δεν έχει στρεσσαριστεί από κάτι, ούτε υπήρξε κάποια αλλαγή.
Υπάρχει πιθανότητα να είχε ξεκινήσει να τα κάνει στην αμμολεκάνη, αλλά κάτι να της τράβηξε την προσοχή (πχ περιστέρι)στο μπαλκόνι (σημειωτέον η αμμολεκάνη βρίσκεται κοντά στην μπαλκονόπορτα) και να έτρεξε πριν προλάβει να αδειάσει εντελώς το εντεράκι της?![]()
' Οπως και νάχει παρακολούθησέ την να δεις αν θα το ξανακάνει. Αν ξαναγίνει, γνώμη μου πάντα, καλό θα ήταν να κάνατε μια επίσκεψη στην κτηνίατρο.

Aleksa
Τιμώμενο Μέλος
Εννοείται οτι την παρακολουθώ και θα συνεχίσω να την παρακολουθώ.
tsitsinel
Νεοφερμένο μέλος
μολις ο τσιτσακος μου κατουρισε πρωτη φορα πανω σε ενα αγαπημενο μου τζιν που βρηκε διπλωμενο..
μαλλον εγινε κ δικο του αγαπημενο..
Εχω ακουσει πως αυτα τα κανουν τα γατακια που ειναι αστειρωτα..
το τσιτσακι ειναι 2 χρονων κ ειναι στειρωμενο..
να ανησυχω??? μηπως το κανει συνηθεια?

Claire Rentfield
Επιφανές μέλος
Αν είναι στειρωμένος, θα σε συμβούλευα να τον παρακολουθήσεις να δεις αν θα το κάνει ξανά ή μήπως πλένεται πολύ στην περιοχή εκείνη. Κάπως έτσι ξεκινάνε οι ουρολοιμώξεις και οι διάφορες παθήσεις του ουροποιητικού.Καλησπέρα..
μολις ο τσιτσακος μου κατουρισε πρωτη φορα πανω σε ενα αγαπημενο μου τζιν που βρηκε διπλωμενο..
μαλλον εγινε κ δικο του αγαπημενο..
Εχω ακουσει πως αυτα τα κανουν τα γατακια που ειναι αστειρωτα..
το τσιτσακι ειναι 2 χρονων κ ειναι στειρωμενο..
να ανησυχω??? μηπως το κανει συνηθεια?![]()
Προσωπικά είμαι τόσο φοβιτσιάρα και σχολαστική που θα τον πήγαινα αμέσως σε κτηνίατρο.

Χρήστες Βρείτε παρόμοια
-
Τα παρακάτω 0 μέλη και 1 επισκέπτες διαβάζουν μαζί με εσάς αυτό το θέμα:Tα παρακάτω 10 μέλη διάβασαν αυτό το θέμα:
-
Φορτώνει...
-
Το forum μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιστοποιήσει την εμπειρία σας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συναινείτε στη χρήση cookies στον περιηγητή σας.

Αρχική Forum
Νέα Δημοσίευση
Ανέβασε Φωτογραφίες
Προσωπικές Συζητήσεις
Τα Ζωάκια μου
Gallery
Συνδεδεμένοι Χρήστες
Λίστα Αποκλεισμένων
Υπεύθυνοι του Forum
e-steki
iSchool