Καλησπέρα κι από μενα. Πριν περίπου ενα χρόνο βρήκα ένα γατούλη, περίπου δύο μηνών τότε. Το ονόμασα μπουκίτσα νομίζοντας ότι είναι γατούλα αλλά προέκυψε επιβήτωρ κι ετσι μετονομάστηκε σε Μπούκι - Μπουκάρας κτλ. Προσπαθώ να βρω μία ξηρά τροφή, για να χω το κεφάλι μου ήσυχο αλλά διαρκώς έχω την αίσθηση ότι αυτά που τον ταϊζω, δεν είναι τίποτε άλλο από βιομηχανικά σκουπίδια. Τελοσπάντων. Επειδή ήταν ιδιαίτερα ζωηρός τον στείρωσα - το σκασε ο μπουμπούνας για να βρει γατούλα κι ευτυχώς, τον βρήκαν χτυπημένο, τον κούραραν και τον έσωσαν τα παιδιά της φιλοζωικής -
Σήμερα είναι ένας υγιέστατος κάφρος που αλωνίζει μέσα στο σπίτι, ανοίγοντας πόρτες, ντουλάπια όσο λείπω, όσο είμαι σπίτι με αντιγράφει πιστά - μέχρι και την οδοντόβουρτσα μασουλάει ο αθεόφοβος τα πρωινά -
Στο θέμα μας. Αρχικά του έδινα ακάνα, μπορώ να πω ότι σε γενικές γραμμές του άρεσε και από υγρή τροφή - μια στο τόσο - applaws. Λόγω οικονομικών, ειδικά μετά την τελευταία αύξηση, του παίρνω Natural Trainer. Ως τροφή οφείλω να πω ότι δεν μυρίζει άσχημα, τα κόπρανα του δεν ζέχνουν, το τριχωμα του είναι γυαλιστερό, μαδάει λιγότερο αλλά δεν χορταίνει εύκολα. Είναι ζωηρός, έχει μεγάλο σκαρί αλλά όπως και να το δεις 120 γρ ημερισίως είναι πολλά, ωστόσο δεν παχαίνει. Γενικά αν του βάλω λιγότερη τροφή, το μόνο που θα καταφέρω είναι ξύσιμο στον καναπέ, ανοιγμένα ντουλάπια, στίβο στο σαλόνι κοκ. Νομίζω ότι αυτό συμβαίνει γιατί η τροφή δεν είναι το ίδιο περιεκτική σε ζωϊκές ίνες.
Μπορεί κάποιος να δώσει μία λίστα με τροφές για στειρωμένα γατάκια οι οποίες χωρίς να ξεφεύγουν οικονομικά είναι κατάλληλες για τους γατούληδες; Γενικά είναι καλόβολος με το φαγητό του, τρώει ότι σχεδόν ότι του βάλεις ευχάριστα
Υγ. Την υγρή τροφή της Natural Training τη συνιστώ. Είναι πραγματικά κλάσεις καλύτερη απ ότι έχω δει, ίσως τα φακελάκια της applαws να είναι εξίσου καλά.
Σημείωση: Το μήνυμα αυτό γράφτηκε 10 χρόνια πριν. Ο συντάκτης του πιθανόν να έχει αλλάξει απόψεις έκτοτε.